Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich w samym środku tygodnia

Delf - ja jeszcze nie ocieplałam swojego tylko mam ekipę zaklepaną co robiła ostatnio u mojego znajomego za miedzą i koło mojej mamy. więc na zadane pytania nie potrafię ci odpowiedzieć. dam ci ewewntualnie na priv do nich namiar.

życzę wszytkim miłego dnia

Witam,

Delf - liczyliśmy jako całość bez odejmowania okien, ocieplenie 12 cm. styropianu parter i 10 piętro (jak sądzę grubość ocieplenia nie ma znaczenia)

miłego - słonecznego :D dnia

10 piętro? :o Księgowa ile pieter ma Twoj domek? :D

Grubosc ocieplenia ma znaczenie - ceny styropianu ksztaltuja sie przeciez w zaleznosci od grubosci no i odmiany. Chyba ze mowicie o samej robociznie - to fakt , wtedy nie ma znaczenia :D

Pozdrawiam wszytskich :D

Na styropian akurat moj maz wywalczyc moze chyba jedne z najwiekszych rabatow w Szczecinie - byl kierownikiem biura handlujacego styropianem i papami :D

Jego przyjaciel jest prezesem jednej z duzych hurtowni materialow budowlanych - bede miala niezle ulgi na swojej budowie :D :D :p

No i uprawnienia budowlane maz moj tez posiada - nastepna ulga :D nie trzeba placic za kierownika budowy

Ekipy budowlane tez maz moj posiada - tutaj tez ulga :D

No dobra pochwalilam sie troche od rana - to chyba z nudow :wink:

Kurcze szkoda ze nie mam w rodzinie dekoratora wnetrz - bardzo by sie przydal :D :p

Milego dnia, mial byc upalny a tu tylko slabiutkie sloneczko :cry:

Mam nadzieje ze sierpien bedzie ladny, bo mam wykupione wczasy nad morzem :D

jolly ja mam znajoma w banku bph - naprawde obstukana kobieta - jak chcesz dam ci na nia namiar - idziesz ,siadasz a ona nawija, robi kalkulacje, porownania indywidualnie do twojej osoby - co sie Tobie najbardziej oplaca zaleznie od sytuacji twojej materialnej i planow na przyszlosc.

Naprawde obeszlam kilka bankow zanim do niej trafilam - wszedzie to samo - jak zapytasz o cos to ci powiedza ale sami od siebie nie poradza nie doinformuja.

bralam wiec kredyt w bph - napewno bardziej oplaca sie na 25 lat a nie na 30

Roznica w ratach jest mala a 5 lat krocej i mniej odsetek duzo.

No i polecila mi brac kredyt we frankach - od ilus tam lat jest najbardziej stala waluta.

Raty bralam stale i oprocentowanie stale.

Kredyt na 25 lat na 55 tys - rata po 280 zl miesiecznie.

Gdyby brac ten sam kredyt w zlotowkach rata by wyszla po 380 zl ( 100 wiecej) .

pozdrowka :D