Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich,

dajcie znać czy dobre warunki?

kredyt na 25 lat czy lepiej 30?

w jednym z banków jest 5,55 przez 1 rok a dalej 7,74

a w drugim 7,42!

raty stałe czy malejące braliście?

Proszę dajcie znać, bo jutro muszę już się zdecydować

tak na bph nie można narzekać i nie jest to, żadna kokieteria mimo, że pracowałam tam kilka ładnych lat.

Sama mam w chf, oprocentowanie zmienne (obecnie 2,793%), raty malejące.

okres lepszy krótszy 25 letni (na 30 lat mała różnica w wys. raty kapitałowej, a przez kolejne 5 lat trzeba płacić odsetki)

co do oprocentowania zmiennego czy stałego - moim zdaniem (i nietylko) lepsze zmienne (kredyt dopasowywuje się do sytuacji na rynku).

waluta (przy kredytach długoterminowych) - mimo ryzyka kursowego - frank szwajcarski

i zasada generalna - nie działać pochopnie z przewalutowywaniem - więcej można stracić niż zyskać.

polecam ostatnie 2 dodatki do rzepy (nieruchomości oraz moje pieniądze) właśnie poświecone kredytom mieszkaniowym

Cześć wszystkim!

Moja górna łazienka się robi :D I dzisiaj pryzjeżdża facet do pomiaru mebli kuchennych - ale fajnie! cieszę się jak cholera!

Radość psuje niestety chooooooooolernie dużo pracy!!!!!!!!! :evil: :evil:

Gość Gosc123

Dziękuję za eletryzujące namiary ;) Tę hurtownię na Cukrowej miałem już na oku i chyba tam się sfinalizuję ;)

Co do Shreka - byłem w kinie w Domu Kupca - po seansie powiedziałem, że idę tam po raz ostatni - po raz trzeci mają jakąś wpadkę.

Tym razem przegięli pałę. Pod koniec fabuły film im się urwał, przerwa trwała ca. 10 min., a po wznowieniu puścili końcową piosenkę i otworzyli drzwi. Jak tak, to do widzenia! Reklamację też będą mieli, niech trochę stracą czasu na czytanie.

Czupurku, ta uwaga odnośnie pianki - baaardzo mi się przydała - u siebie też tak będę musiał zrobić... o zgrozo!

czesc wszystkim....

znowu komunikat ze postów niet:(:(:(

ech wiecie mamy w Polsce bardzo solidnych fahcmanów....kieszonkowców...nie wiem kiedy , i jak....torebka caluska...a portmonetki niet...kurcze zeby tak budowlance z ich przykład brali....

A tak w ogóle witam wszystkich po długiej nieobecności.

:D :D :D

Żeby ten dzień trochę zaopatrzyć w uśmiechy, wklejam dowcipy:

Kobieta budzi się rano po sylwestrze, patrzy w lustro i szturcha w bok wymęczonego imprezą męża:

- Wiesz kochanie, jaka ja już jestem stara! Twarz mam całą pomarszczoną, biust obwisły, oczy sine i podkrążone, fałdy na brzuchu, grube nogi i tłuste ramiona... Kochanie! Proszę cię, powiedz mi coś

miłego, żebym się lepiej poczuła w nowym roku...

- Eee... no... wzrok masz w porządku!

Wracający z imprezy studenci pytają taksówkarza:

- Zawiózł by nas pan do akademika za dychę?

- Nie.

- A za trzy, cztery?

- Dobra.

Dojeżdżają.

- Jesteśmy na miejscu - mówi facet.

- No to chłopaki... Trzy cztery! Dzzziiięęęękkkkkuuujjeemmyyy!

Dzień dobry :D

Jestem waszą wierną czytaczką, ale sama na razie nie bardzo mam o czym pisać w temacie budowy (chyba, że o marzeniach :wink: )

Właściwie to chciałam podpytać Agnieszkę1 czy zna kogoś, kto chce sprzedać działkę w Tanowie. Umyśliliśmy sobie z mężem, że tam chcielibyśmy postawić swój wymarzony dom (albo w Pilchowie, ale raczej odpada ze względów finansowych :cry: ) Będę wdzięczna za info :D