czupurek 08.07.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 aaaa zapomniałabym - melduję ściany wyszlifowane.teraz czekam, aż przyjdą poprawić sufit (mam pęknięcia) i pomalować go, a potem heja malować ściany (chociaż już wiem, że z kolorami nie będę szaleć: dam jakiś tam jasny ecru, tylko u syna coś innego). nie wiem czy mówiłam, że mam problem z tymi cholernymi schodami strychowymi, badziewie totalne. jak chcecie wiedzieć co znowu mi się przytrafiło to, odnośnik poniżejhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=366606#366606 i odpowiedźhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=367733#367733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 08.07.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 A i jeszcze jedno w temacie podłogówki i styropianu. Znowu się Ciebie czepiam - Agnieszka W punkcie czwartym info o podłogówce i w ogóle podłogach na gruncie - jest jak wół: "papa termozgrzewalna i na to styropian". Absolutnie nie da rady. Papa termozgrzewalna jest nasączona jakimiś tam substancjami organicznymi - z którymi wchodzi w reakcję styropian. Niedopuszczalne jest łączenie papy ze styropianem bo się stopi. Nie wiem czy za rok czy 5 lat, ale tak piszą fachowcy we wszelakich publikacjach. Jak trzeba poszukam źródeł. Joaśka. Noo - kto wchodzi w sztachetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.07.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Teska - wyrazy współczucia! teraz może być tylko lepiej pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.07.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Joasia - o deseczkach pomyślę odpowiem jutro - muszę uzgodnić z włąściwą połową pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 08.07.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Maksiu - oglądałam nowe zdjątka. no Małgonia dorośleje w tempie ekspresso (nawet kawkę popija ). widzę, że dokonałeś zakupu kojca? a Antoni - dzielny facet (super to, przewijanie na glebie budowlanej) no i ma ekstra fryz, prawdziwy Czupurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.07.2004 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Tak Czupurku.. zakupiłem takowy kojec.. za rozsadne pieniadze porządny kojec... Skoro widza Ci sie zdjęcia Małgosi to poczekaj 10 minut...coś jeszcze wrzuce... dopiero się zdzwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 08.07.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 G&M - do poczytania http://www.arbet.com.pl/index.php?url=content/poradnik_a4.htm Po położeniu papy i folii - musisz bardzo uważać - żeby nie naruszyć powierzchni folii. Bo ta papa ze styropianem - rozumiesz - będą się integrować i wchodzić w jakieś dziwne reakcje... Teraz wiem dlaczego nam papy nie kazali kłaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 08.07.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 A i jeszcze jedno w temacie podłogówki i styropianu. Znowu się Ciebie czepiam - Agnieszka W punkcie czwartym info o podłogówce i w ogóle podłogach na gruncie - jest jak wół: "papa termozgrzewalna i na to styropian". Absolutnie nie da rady. Papa termozgrzewalna jest nasączona jakimiś tam substancjami organicznymi - z którymi wchodzi w reakcję styropian. Niedopuszczalne jest łączenie papy ze styropianem bo się stopi. Nie wiem czy za rok czy 5 lat, ale tak piszą fachowcy we wszelakich publikacjach. Jak trzeba poszukam źródeł. Joaśka. Noo - kto wchodzi w sztachetki? Joasia a tutaj to nie masz racji. Styropian wchodzi z reakcja nie z papa a z lepikiem, smola itp. Gdyby polozyc styropian na pape smolowa lub dysperbit owszem weszlo by w reakcje . Na pape termozgrzewalna jak najbardziej mozna klasc - nawet w tym twoim linku http://www.arbet.com.pl/index.php?url=content/poradnik_a4.htm tez jest to napisane -przeczytaj Potwierdzam poprawnosc wczesniejszych moich warstw ( bez ogrzewania ) Zanikanie styropianu : W praktyce z taką sytuacją można możemy się spotkać przy wykonywaniu izolacji dachowych do których zastosowano różnego rodzaju lepiki, smoły do przyklejenia papy lub inne materiały dekarskie. Smołę lub lepiki nagrzewa się do wysokich temperatur, przekraczających dopuszczalne temperatury stosowania styropianu, przy czym temperatury te nie są kontrolowane. Przy naniesieniu gorącej warstwy smoły lub lepiku może nastąpić zjawisko mięknięcia i topienia się polimeru a tym samym niszczenia struktury styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDI-007 08.07.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 czy zna kogoś, kto chce sprzedać działkę w Tanowie. Umyśliliśmy sobie z mężem, że tam chcielibyśmy postawić swój wymarzony dom (albo w Pilchowie, ale raczej odpada ze względów finansowych ) Będę wdzięczna za info W Tanowie będzie trudno, ale w Pilchowie jest jeszcze kilka działek. Wszystkie od 1000 m.kw. powierzchni wzwyż. Częściowo uzbrojone ( prąd przed działką. Teraz walczymy z Gminą w sprawie wody. Lada moment ruszy budowa sieci osiedlowej. Jest już pozwolenie na budowę. Burmistrz ogłasza przetarg. Kanalizacja zbiorcza w dalszej perspektywie. Właściciel śpiewa wstępnie 60 zł/m.kw. Magini jeśli będziesz zainteresowana i masz ochotę zostać moją sąsiadką ( buduję się tam właśnie) to daj znać i podaj kontakt e-mailem. Pozdrawiam: EDI-007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 08.07.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Agnieszka - jeżeli na powierzchni papy termozgrzewalnej nie ma żadnej z poniższych substancji - to masz rację.Olej jadalnyOlej parafinowy, wazelina, olej do silników wysokoprężnychProdukty ze smołyZimny bitum i bitumiczna masa szpachlowa z rozpuszczalnikiemRozpuszczalniki organiczne, takie jak aceton, octan etylu, benzen, ksylen, trójchloroetylen, czterochlorometan, terpentynaNasycone węglowodory alifatyczne, np. cykloheksan, benzyna oczyszczona, benzyna lakowaPaliwo gaźnikowe (benzyna normalna i benzyna super). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.07.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 niom....witam.... oglądałam fotki Antosia.......ale fajny diabelek:) aha fryz ma po byku....słodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.07.2004 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Czupurku.. dodalem cos specjalnego.. w ostatniej galerii na koncu.. uprzedzam ze dlugo sie laduje, wiec radze uzbroic sie w cierpliwoscpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.07.2004 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Maksiu hmm ma ciut ponad 6 miesiecy...kawke sobie z dziadkiem pije...hihihi nio i fajna blondynka rośnie.... nio pozytywnie z ta blądynką i podobna do Agi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.07.2004 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Teska: Nio... ma 6,5 miesiąca.. a diabelek niezly.. babcia już nie daje sobie z nią rady...a kawka z dziadkiem to norma :D zobaczymy.. moze w ktorąś niedziele sie do ciebie wybierzy.. oczywiscie po uprzednim uzgodnieniu terminu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 08.07.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 odblokowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Witam wszystkich! Aleście napisali! Joasia - a ładne te sztachetki? Może zdjątko jakoweś albo cosik? Kupiłaby, ale nie wiem, kiedy wykorzystam - chyba płot z przodu to pójdzie na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.07.2004 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Ivette no witaj chce cie nawiedzic:) tylko nie wiem kiedy:(mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 08.07.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Jolly czasami z mężem wypuszczamy się na "spacery" samochodpwe, bo wtedy najlepiej jest pogadać, dzieci ogarnięte w fotelikach, często pospane, no i mamy luz W czasie jednego ze spacerów, pomyślałam, że cię nawiedzę, no zaczęliśmy do ciebie jechać, a tu ani słychu, ani widu Dojechaliśmy tak do Lubczyny i już mieliśmy skręcić na przystań, bo tam często jeździmy, kiedy dostrzegłam napis: ...no nazwę twojej miejscowości, ..no na B..... w każdym razie pojechalismy tam i nagle zobaczyłam tą twoją ziemię obiecaną Nie zatrzymywałam się, bo nie dostrzegłam ruchu na budowie i dopiero mijając ją dostrzegłam dwóch panów w garażu Tak więc mury są, rosną a jakże (w stosunku do zdjęć w Internecie), ale okolica naprawdę prześwietna, gdyby ja tylko przenieść parę kilometrów bliżej Szczecina, ale pewnie wtedy nie byłaby taka świetna Życzę wytrwałości - bo z tego co czytam to energii macie za trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magini 08.07.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 W Tanowie będzie trudno, ale w Pilchowie jest jeszcze kilka działek. Wszystkie od 1000 m.kw. powierzchni wzwyż. Częściowo uzbrojone ( prąd przed działką. Teraz walczymy z Gminą w sprawie wody. Lada moment ruszy budowa sieci osiedlowej. Jest już pozwolenie na budowę. Burmistrz ogłasza przetarg. Kanalizacja zbiorcza w dalszej perspektywie. Właściciel śpiewa wstępnie 60 zł/m.kw. Magini jeśli będziesz zainteresowana i masz ochotę zostać moją sąsiadką ( buduję się tam właśnie) to daj znać i podaj kontakt e-mailem. Pozdrawiam: EDI-007 Edi!!! Zaraz piszę mejla, bo chcę poznać szczegóły A najlepiej, to dam namiary na mojego męża - on bardzo, bardzo chce się budować w Pilichowie, ja wolałabym w Tanowie, ale przecież mogłabym się poświęcić Agnieszka1 Dziękuję za info o Tanowie Jakoś nie mieliśmy szczęścia, bo nie trafiliśmy do drzwi osoby, która ma do sprzedania podobającą nam się działkę (a mój małżonek spędził wiosną trochę czasu na objazdach). Na biuro Hacjenda trafiłam już wcześniej, ale chcieliśmy uniknąć kupowania przez biuro, bo jeszcze nie spotkałam kompetentnego agenta nieruchomości Ale kto wie? Tymczasem dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 09.07.2004 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Dzień dobry w piątek,nareszcie trochę wytchnienia. Może jutro skoczę do lasu na grzyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts