Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

-po inspekcji - zielsko rosnie na naszym piachu budowlanym - nie byl przykryty, czy mozna rozcienczyc domestosa i polac zielsko? czy piach nie bedzie wtedy do wyrzucenia np czy potem w czasie budowy nie okaze sie ze reaguje chemicznie nie tak jak trzeba?

- no i poznalam przyszlych sasiadow, jak na razie (oceniam po pol godziny rozmowy) sa ok, tylko syn juz dorasta i niedlugo bedzie baby sprowadzac

:wink:

Jozia S - pierwsze slysze o tym sezonie grzewczym, chyba ktos po prostu nie chce robic...

Bikosa - no to wywiad działa! :D Wybieram się do Ciebie, ale jak ostatnio byłam u S.P. i chciałam Cię nawiedzić, to mówiła, że wyjechałaś. A teraz mam tyle na łbie, że nie mam czasu na swoje sprawy. Ale postaram się zrobić Ci inspekcję - zadzwonię wtedy, czy jesteś :D

Józia - dobrze powiedziane :wink:

Agnieszka1 - postaram się zrobić zdjęcia, coby wszyscy podziwiali :wink:

Bikosiu,

bo co jeden to fachowiec (z bożej łaski) i się wymandrza :wink:

Czy was też murarze i inni na budowie w końcowej fazie zaczynają wk....ać na tyle, że myślicie: niech robią i sp.....ją? Ja już mam alergię na swoich, bo traktują mnie jak dojną krowę.

Dokladnie Jozia :D

Ja jeszcze mieszkam w starym budownictwie :cry: , doprowadzilismy z mezem aby wspolnota wyremontowala klatke ( za rok trzeba bedzie sprzedac mieszkanie klatka musi ladna byc :wink: ).

Wzielismy znajoma firme - ladnie, fachowo i szybko zawsze robia.

I owszem co do jakosci i terminowosci nie mam uwag, ale szef firmy sobie upatrzyl nas aby nam dupe truc o rozne pierdoly.

Mamy zarzadce, i to zarzadca podpisal z nim umowe i wystawil zlecenie.

A ten teraz zamiast do zarzadcy dzwonic o np. skad ma wziac wode, ze korki wysiadaja przy kuciu bruzd itp. to kurka wodna do nas dzwoni z prosba zebysmy zadzwonili do zarzadcy. Tez mnie juz wk....ją.

Tez mam na niego juz alergie :D

Jozia S - jak ja bym chciala aby mnie ktos juz wkurzal..

A w mojej okolicy powiat Police zazyczyl sobie 40 % spadku dachu, a my nie chcielismy takiego tylko 25, czy mozna to obejsc, zmienic, odwolac sie ?

Niestety agniesia , ja tez budowa powiat police - tak jest w nowym planie ( co prawda jeszcze nie zatwierdzonym). Dachy wysokie :cry: ale to chyba od 35%.

Tez chcialam niski ale coz .......

A gdzie sie budujesz? Moze Tanowo?

IVETTE

siatka z całym osprzetem 3 tys zł ( bekeret ) tansza od polskiej

mb 93

przesła kute 5 szt i brama wjazdowa z cała automatyka 4 m , furtka 1m, malowane proszkowo ocynk

słupki klinkierowe i podmurówka klinkierowa...

beton 24 m3

robocizna itp...

Agnieszka1 -- w Trzebiezy, na koncu swiata. Dalej to juz tylko Nowe Warpno, ale tam to raczej sobie letniskowe ludziska stawiaja, ani mlodych, ani rozrywek, chyba juz tylko dla pustelnikow. No i jeszcze w Miroszewie widzielismy pare budow i wyznaczone dzialki. Te lokalizacje to dla takich odwaznych, ciemno, w lesie, ani zywej duszy wokol, strach sie bac... :o

pzdr