maksiu 26.07.2004 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Dziekuje wszystkim za zyczenia.. ale czy do 200 dociagne... hmm moze lepiej nie.... za dlugo zyc tez nie mozna... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 witajcie wszyscy poniedziałkowo..... Maksiu - naj wszystkiego!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Czupurek ja tam jestem ciekawa czy do mnie dzis przyjada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 26.07.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Czećś Jolly, podobno wczoraj robiłaś bramy i furtki Tylko, żeby się nie rozleciały, bo grzeszyłaś pracą w niedzielę. Mój Józio wczoraj kładł kafelki w kibelu i ... wszystkie rozebrał, bo krzywo - też za karę - ale to ja mu kazałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.07.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Józiu hihihi to za prace w niedzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.07.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Jolly. Z góry dziękuję. trobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 26.07.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Teska - przyjdą, przyjdą. jakby nie przyszli to, też dostaną kopa w d..... Józia - za pracę w niedzielę, kara, powiadasz? to, teraz wiem czemu u mnie nie robili a może i coś w tym jest. my ustawialiśmy wstępnie meble w kuchni (narazie niestety stare). i jak to w innym miejscu trochę trzeba było tu i ówdzie podocinać. ja mądrala chciałam iść na skróty i po wstępnym podpiłowaniu jednej z płyt w szafce, myślę: - a co się będziemy męczyć. poprosiłam wszystkich o odsunięcie się i....... potraktowałam z nogi tą płytę. niestety pękła, nie w miejscu zaznaczonym i jest do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 26.07.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Teska, czupurek, osobiście nie mam nic przeciwko pracy w niedzielę... w mieście, bo na wsi to podobno ksiądz z ambony ekskomunikuje (chyba tak to się nazywa) a ludzie na gnoju wywożą, jak Jagnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 26.07.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 eeeeeee no to, ja mogę pracować w niedzielę. nie znam całe szczęście miejscowego proboszcza i on mnie nie zna, no i chyba się już nie poznamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YaGi 26.07.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam, Zbliżam się do etapu kładzenia instalacji i bedzie mi potrzebny gaz płynny. Czy możecie mi poradzić jaką firmę wybrać? U kogo będzie najtaniej i najpewniej. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.07.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Znowu przez 3 godziny nie było u mnie prądu !!! To i tak niezły wynik zważywszy, że w sobotę nie było prądu 16 godzin (od 1 do 17stej) Kable pokradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basso 26.07.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam szerokie grono!Dziekuje Tesce za zaproszenie do tego forum,poznalem takze Jasia z tej grupy i dziekuje za porady w sprawie podlog/materialow,przekazalem juz te namiary przyjacielowi w Szczecinie.Natomiast tutaj dyskusja trwa juz od ponad dwoch lat,chyba tylko bede zagladal na biezaco,a dziennik budowy Teski zaraz przeczytam na dobranoc,zjem tylko kolacje bo u nas z jakichs powodow jest juz ciemno i niedlugo raczej do spania.Bardzo ciekawe doswiadczenia i wypowiedzi. Akurat odpacykowalem swoj dom i jest wystawiony do sprzedazy,gdzies za tydzien zabieram sie za robotki/przerobki w nastepnym domu gdzie mamy zamieszkac wkrotce,wydaje mi sie,ze duzo skorzystam czytajac Wasze doswiadczenia bo tego typu prace(wykonczeniowe raczej) wykonuje tez jako amator. Czeka mnie odmalowanie,jakies plytki,niewielkie zmiany wewnatrz, tynkowanie itp.,oczywiscie nie sa to moje pomysly tych prac tylko oczywiscie mojej polowki,ma do tego wyjatkowy dar,za kazdym razem ma nowy pomysl jak by mnie tu czyms zajac.Pozatym laczy mnie z Waszym gronem takze inny aspekt:tez wynioslem sie z urokow duzego miasta nad wode i do ciszy,moze nie calkiem do buszu ale 80 km.,co tutaj tyle co rzut beretem ale jednak.W Szczecinie spedzilem wlasnie ostatnia zime na urlopie,od grudnia do marca,puszcza Wskrzanska jest sliczna,w przyszlym roku planujemy tez na dluzej gdyz moj boss jest wlasnie ze Szczecina.Pozdrawiam wszystkich,bardzo ciekawe forum i atmosfera ogolnej pomocy,chetnie bede zagladal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.07.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Basso jak to miło słyszeć, że nasze porady mogą przydać się nie tylko "tubylcom" ale i ludności z szerokiego świata. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 26.07.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witaj Basso!!! Ludziska u nas nie tylko europejsko, ale też i światowo.. się zrobiło!!! Czadowo, mam nadzieję, że poopowiadasz, jak się tam ludzie budują!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 26.07.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 A teraz pomocy!!! Dostałam zgodę na przydomową oczyszczalnię, ale potrzebuję projektanta z uprawnieniami na instalacje, który mniej więcej zrobi projekt tej oczyszczalni i będzie niedrogi!!! Piszcie, bo czas nagli!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 26.07.2004 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Czegos tu nie rozumiem... chyba zmienily sie przepisy jakis czas temu i nie potrzebne jest teraz pozwolnie budowalne na przydomowa oczyszczalnie, a jedynie zgloszenie przeprowadzenia takich prac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 26.07.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Tak!!!Ale ja miałam w warunkach szczelny zbiornik, a nie przydomowa, dlatego teraz muszą zmienić aneksem i warunki zabudowy (to już mam) i potrzeba teraz złożyć papiery w Starostwie, by na podstawie tego projektu mogli zrobić aneks do pozwolenia na budowę (ok. 2 m-cy)!!! Dlatego potrzebuję projektanta... a gdybym od razu , to ....tak jak piszesz! - nie inaczej! Chociaż mi mówili, że przy oczyszczalni to i ochrona środowiska musi się wypowiedziećNie wiem, w każdym razie ja muszę w ten sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.07.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Jollyzaraz wyślę ci na priv dane pana który mi zakładał oczyszczalnię.z tym czekaniem to nie jest tak źle, w starostwie w Goleniowie czekałam cztery dni. Złożyłam w piątek a we wtorek już miałam. Trzeba tylko pogadać, że bardzo się spieszy, bo razem z sąsiadem więc będzie taniej i takie tam, a w wydziale ochrony środowiska to u tej pani to pismo pisze się od ręcznie na biurku i od razu pani daje zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.07.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Joasiu - dzięki za twoje bezsenne noce Józia - nie przeklinaj - aż mi monitor ściemniał basso - witaj na antypodach a co to za "kangur" w Szczecinie mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 26.07.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Na szczęście już blisko 16 Jak milo - tylko znowu pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts