Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki ludzie za wszelkie uwagi! Już się czuję z Wami silnie związana, jakie to miłe w obecnych czasach. Ta bezinteresowność i "pomocność" jest wspaniała! Pozdrawiam i czekam na kontakt od Agi. Teska! Odezw ę się. Ivette

Cześć cześć

ja też nowa twarz choć niektórych znam osobiście (ukłony dla EWAR).

Mam posiadłość (860m2) w Wielgowie, właśnie urwałem łeb Hydrze i dostałem warunki z jaśnie panującej nam energetyki - chcieli bym budował prawie elektrownie ( 500m linii SN + trafo + 300m NN) a oni łaskawie w ramach opłaty przyłączeniowej to przyjmą i będą mi dostarczać prąd. Ale dzięki poradom forumowiczów skierowałem swe kroki do URE i efekty już są. Dzięki.

Teraz ostatnie szlify projekciku i kolejne przeboje w UM. Czy ktoś mnie uswiadomi, ile czasu czekał na pozwolenie w szczecińskim UM? A może znacie jakieś metody na popędzenie ich? Prawde mówiąc chciałbym coś zrobić przed zimą, bo obawiam się 22%VAT?

Ale sie rozgadałem!!!!

Miłego budowania w weekend, ja mogę jeszcze jechać opalać się nad morzem. Nie zapomnijcie o dzieciaczkach

Witam w ten piękny roboczy dzień. Przd nami jeszcze takich prawie 5. Chyba mamy dobrych tynkarzy. 16,50 za m2. Był przedstawiciel Knaufa - nasz znajomy zresztą i obmierzył wszystko - mówi że bardzo dobrze robią. Ściany równe i gładkie. Nawet mówią że sprzątną po sobie :smile: Rozmawiałam też góralami - chętnie wezmą nowa budowę. Budują od początku do końca. Najchętniej w Dobrej. Pozdrawiam serdecznie

Odpowiedź dla Grapuska.

ja na swoje pozwolenia na budowę (Urząd Miejski Szczecin)czekałam od 13 grudnia (data przyjęcia wniosku) do połowy lutego + dwa tyg. na uprawomocnienie się decyzji + 7 dni po wydaniu dziennika budowy. W sumie mogłam ruszyć łopatą dopiero 14 kwietnia. Trzeba uważać na wszelkie literówki bo jeżeli coś takiego zostanie zauważone przez urzędnika to jeszcze dochodzi czas na sprostowanie + okres na uprawomocnienie. A i jeszcze jedno - mój architekt przy pierwszych zastrzeżeniach urzędnika sporządził tzw. protokół rozbieżności - tak aby tylko to co w nim jest trzeba było poprawiać. Uniknęliśmy w ten sposób wymyślania nowych "poprawek" przez urząd.

Pozdrowiena dla Forumowiczów

Księgowa