Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Olka - a może sama poszafkuj - nam wyszło 2500 za kuchnię :)

I wykrakałam - miało być cudownie - a jakby ktoś mnie widział, to ja stałam na środku Dworcowej i zablokowałam torowisko - odpalając autko od akumulatora kolegi - i kasa wydana na samochód zamiast na dom... i godzina w plecy... wrrr.

Olka ja kiedyś miałem problem z kuchnią (finansowy) więc zrobiłem kuchnię w systemie murowanym, kupiłem same fronty a reszta ytong, mam troszke fotek z takich realizacji wiec najciekwsze moge puscić na maila. Lub na włoskim altavista wpisz La cucina il muratura znajdziesz jakieś info.

Józia jak ci te drzwi uszkodzili, drewno poskrobali czy lakierek zadrapali, jak nie duże uszkodzenie to woski mogą to ukryć więc mogę coś znależć jeśli kolor jest jakis typowy (nie zółty ani nie irocco :D )

Kuchnię też chciałam mieć murowaną, ale zrezygnowałam - już nie pamiętam czego.

Pomalowaliśmy dzisiaj pierwszy pokój :) na malinowo na razie podkładem, ale i tak wygląda pysznie :D

Mam pracownika z Bani - pięknie szpachluje regipsy, maluje, jest pracowity i dokładny. Szkoda, że nie zakładał (regipsów), bo moi partacze odwalili kaszanę. Jak u mnie skończy, to polecam go - płacę mu dniówkę.

Witam Forymowiczow!Dzien dobry!

Mimo,ze nie moge sluzyc pomoca w zakresie jaki obserwuje czytajac to forum to chcialbym czasem podzielic sie swoimi spostrzezeniami z tych bardzo ciekawych wypowiedzi.Przeczytalem dopiero dwa dzienniki,Teski i Czupurka(zaczynam nastepne bez specjalnej kolejnosci) i jestem pelen podziwu dla Waszej inwencji,zapobiegliwosci,"zelazowej"woli,uporu i wszystkiego innego.Te dzienniki czyta sie jak powiesci sensacyjno-kryminalne,sensacja jest kazdej godziny i dnia, a kryminal moze nastapic w kazdej chwili,przeciez do morderstwa podwykonawcy w tych dziennikach bylo juz tak blisko,kara nie bylaby zbyt wysoka,a nawet moze obylo by sie bez gdyz bardzo latwo mozna to podciagnac pod dzialanie w afekcie :-? . Widze tez dobra strone tych zmagan i wnikania w kazdy aspekt budownictwa jednorodzinnego,wydaje mi sie,ze kazdy z Was moze bez trudu zdac egzamin z budowlanki i zostac kierownikiem robot, architektem,geodeta, mistrzem w kazdym z tych zawodow!Z tego co widze to przystepujac do budowy ew.zaraz po musicie w kazdym przypadku byc lepsi od tych wykonawcow aby ich kontrolowac na kazdym kroku i pouczac w trakcie ich praktyki zawodowej.Pozatym zauwazylem, ze kobiety stanowia chyba wiekszosc tych szefow budow,gratulacje przedsiebiorczym Paniom i moje uklony.Tylko jak po takich dniach wygladaja wieczory juz w pieleszach domowych?czy zostaje jeszcze choc troche checi na male co nie co? :roll: Czytam z zapartym tchem nastepne dzienniki!

Do nastepnego!Pzdr.(Moze to u nas jest wszystko do gory nogami?)