delf 18.08.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 DiT: napisz mi na priva u kogo byłaś z architektów.. może będę miał kogoś tańszego... Jolly: szkoda ze nie zajechalas, tak by się przydała dodatkowa para rąk :D ps. urlop jest boski.. dużo pracuje na działce.. pot leje sie strumieniami, padam na pysk... ale jest świetnie...a dziś przerwa... pilnuje dziecka Zobaczymy, co okaże się trudniejsze bez obrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.08.2004 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 delf: jedno i drugie to sama przyjemność.. dziecko nakarmione, przewinięte, teraz spi... kolejny posiłek koło godziny 13.. jak widać mam nawet czas zajrzeć na forum :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.08.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Maksiu no to chylę czoła przed taką logistyką niewielu znam takich facetów...jeszcze tylko...mojego męża!! (szkoda, że mnie teraz nie czyta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 18.08.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witam No i fajnie. Dzisiaj mam pierwsza dostawę "łazienki" S.P. Jesteśmy chyba na tym samym etapie. Ja bym chciała we wrześniu się przeprowadzać. Potrzebuję kogoś kto "zeruje kontakty" czy jak to się tam nazywa. Kogoś kto nie zdziera z biednego inwestora. To "zerowanie" jest chyba potrzebne do odbioru budynku?? MOże wiecie coś na ten temat. S.P. Jakie papiery szykujesz do oddania budynku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.08.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Maksiu to, potrafi wszystko nio. Ale ja nie chcę czekać na te parapety, bez nich też można np. na podłodze (może wypróbuję dzisiaj) zazdraszczać to jeszce ni ma czego bo, u mła sama surowizna, zero detalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Olka, to jest cała litania papierzysków. Właśnie szukam na forum zestawienia, bo kiedyś ktoś, chyba księgowa zamieściła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Oto lista rzeczy potrzebnych do uzyskania pozwolenia na użytkowanie lokalu mieszkalnego: 1. Dziennik budowy 2. Oświadcze kierownika budowy 3. Protokół odbioru elektryczny 4. Protokłó zarowania 5. Protokół odbioru gazu 6. Prot odbioru przyłącza gazu 7. Umowa na dostarczanie gazu 8. protokół kominiarski 9. kopia pozwolenia na budowę 10.umowa na wywóz nieczystości stałych 11. umowa na wywóz nieczystości płynnych 12. protokół odbioru wewnetrzej instalacji gazowej 13. powykoanwcza inwentaryzacja geodezyjna 14. protokół odbioru z wodociągów 15. jeśli jest oczyszczalnia ścieków to pozwolenie na wykonanie oczyszczalni UFF..................i to tyle Udało mi się odszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 To jednak Didi zamieściła listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 18.08.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 S.P. Dzięki. Większość już mam ale zostały jeszcze te najdroższe:( Ponawiam pytanie o "zerownika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 18.08.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Mam pytanie o zabudowę wnęk. Kto robi najtaniej i jak z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.08.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Ola - protokół zerowania powinien ci zrobić ten co robił instalacjęjak będziesz chciała dam ci ew. na mojego namiar ale ile weźmie nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.08.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 trzymajcie kciuki bo zaraz szlag mnie trafi na budowie jakieś niesnaski jadę zobaczyć a teraz pytanie potrzebuję kogoś do postawienia komina do kominka prosty 8 m - może być systemowy za rozsądną cenę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 18.08.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 czupurek napisał protokół zerowania powinien ci zrobić ten co robił instalację ten co nam to robił nie ma ważnych papierów (uprawnień) no i kicha. Jak możesz to daj namiary na swojego. Muszę się zorientowac ile oni biorą za coś takiego. Był taki jeden i mi wyliczył ok. 700,- No i nie wiem czy to dużo czy mało. Chyba dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 18.08.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 ten co nam to robił nie ma ważnych papierów (uprawnień) Był taki jeden i mi wyliczył ok. 700,- No i nie wiem czy to dużo czy mało. Chyba dużo Myślę, że 200zł. to aż nadto. Spytaj swojego kierownika budowy - powinien polecić kogoś niedrogiego. W razie czego zapytam swojego elektryka - też niedrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.08.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 znowu nie istnieją posty do tego tematuco się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 18.08.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 oooooooooooooooooo juz działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 18.08.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 mój elektryk był ok do czasu, później przeginał. Kasował nas ostro Już go nie chcę Czekam na podłączenie prądu no i działam. Jeszcze pewnie poruszę ten temat. Na razie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 18.08.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Witam wszystkich S.P. nie mogłam szybko zareagować, bo znowu miałam gości (dwa dni), ale widzę, że znalazłaś listę. Delf ja też mam prenumeratę!! Olka nie daj się! Mój wziął 150zł. Jak trzeba podam numer, ma uprawnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.08.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Delf ja też mam prenumeratę!! cholerka trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.08.2004 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 witajcie czwartkowo! prace postępują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts