Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jolly

Z tym vatem to jest faktycznie ze co US to inaczej go interpretuje ale własnie w Muratorze aktualnym jest o tym artykuł i wszystko jest jasne.

Ja handluje na 7% vacie bo jesli sprzedajesz usługę to materiał który zuzywasz do jej wykonania jest tez na 7% wiec musisz to odpowiednio potem œcišgnšc ze stanu. Warszawka miała 2 etapy bo najpierw sprzedawali na 22% bo się upierali ze tak nie mozna a teraz już cała Bartycka jedzie na 7%

pozdrawiam

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

WSTAWAC RANNE PTASZKI!!!!

Pawel - owszem, ja też powołałam się na Muratora i US powiedział, że Murator nie jest wykładnią prawa!!! Pożyjemy zobaczymy, przecież później można zrobić korekty i nadwyżkę Vatu odzyskać, chociaż w przypadku mojej firmy na bramy US jasno się wyraził!!!

Didi - a ja będę miała oczko w kształcie rogala, to jak obliczyć czy 30m2?

Ktoś pisał o balustradach - za 1000? gdzie? i jakie wzory? jaka wielkość?, bo to baaaaaaaardzo tanioooooo!!!

Oj, Pawel , Pawel, ryzyko nie warte gry!!! Masz utarg roczny netto 500.000 i jak US Cię zrewiduje i nakaże zwrot 15% to wypłać natychmiast 75.000!!!!!! Plus oczywiście odsetki od momentu sprzedania pierwszego produktu z obniżoną stawką - nie wiem czy to się tak opłaca, bo niby podatek zapłaciłbyś wcześniej ale byłoby to rozłożone w czasie i mniej obciążające, ale te odsetki .... Oczywiście kupujących to nieinteresuje i mają rację, to tylko producent lub sprzedawca będzie się bił z US a walka znając życie jest nierówna i koniec!!!! My wolimy nie ryzykować, bo z naszym utargiem chyba byśmy musieli się zwinąć z rynku lub przez kolejne lata mieć zablokowane konto i egzystencja marna ....

Pozdrawiam i życzę wsio dobrego! :wink: Mam nadzieję, że gra warta świeczki!

Bodekku więc w przyszłym tygodniu napiszesz jak do Ciebie dojechać!!!

Maksiu - a co Ty tu robisz, miałeś odpoczywać na łonie natury, a Ty ciągasz kompa ze sobą... :D

Hej, ja też na posterunku!

Bodekku- nakazuję Twoim wreszcie zacząć- czary mary- daj zanć czy zadziałało bo ostatnio cos kiepsku u mnie z czarowaniem.

jolly- zgadzam się, że murator nie jest żadną wykladnią, podobnie jak telewizja w której wielokrotnie mówili o tym wyjściu ewakuacyjnym 7% :wink: Ale wyroki NSA to już raczej o czymś świadczą- murator powołuję się właśnie na nie!

Wczoraj byłam u SP- gości ma a gości. Co rusz nowe autka podjeżdżają podziwiać jej domek i jej tempo. Teraz kolejne czary - kafelki, przybywajcie (hokus pokus). A w domku super, oby tak dalej!!No i najważniejsz- ma już trawę skoszoną własnokosiarkowo- ukryła ją skrzętnie za domkeim aby podziwiali ją tlyko niektórzy. Aha- a na jej mężusia czeka górka czarnoziemu :wink: (Joasiu)

Joasia Jasia- a morze morze byście sobie zafundowali?? Morza może nie trzeba zgłaszać :wink: Z drugiej strony szkoda Waszego trawniczka!!