Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Was Wszystkich

Wreszcie piątek no i weekend :)

jolly napisała

Ktoś pisał o balustradach - za 1000? gdzie? i jakie wzory? jaka wielkość?, bo to baaaaaaaardzo tanioooooo!!!

to ja napisałam

Tak myśle:

Kupię słupki za ok. 300,- do tego stolarz zrobi mi sztachetki z drewna co zostało z dachu, mężuś to pomaluje no i chyba styknie na to 1 tys.

Lub inna opcja:

Kupię metalowe rurki za 500,- i kupię coś w rodzaju plexi na ścianki.

jolly ja sama nie wiem

te schody i dodatki są tak cholernie drogie, że siedzę sama i wymyślam.

w ciągu 2 tygodni mam zamiar skończyć te schody zrobię zdjęcie i pokażę.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Hej, ja też na posterunku!

Bodekku- nakazuję Twoim wreszcie zacząć- czary mary- daj zanć czy zadziałało bo ostatnio cos kiepsku u mnie z czarowaniem.

jolly- zgadzam się, że murator nie jest żadną wykladnią, podobnie jak telewizja w której wielokrotnie mówili o tym wyjściu ewakuacyjnym 7% :wink: Ale wyroki NSA to już raczej o czymś świadczą- murator powołuję się właśnie na nie!

Wczoraj byłam u SP- gości ma a gości. Co rusz nowe autka podjeżdżają podziwiać jej domek i jej tempo. Teraz kolejne czary - kafelki, przybywajcie (hokus pokus). A w domku super, oby tak dalej!!No i najważniejsz- ma już trawę skoszoną własnokosiarkowo- ukryła ją skrzętnie za domkeim aby podziwiali ją tlyko niektórzy. Aha- a na jej mężusia czeka górka czarnoziemu :wink: (Joasiu)

Joasia Jasia- a morze morze byście sobie zafundowali?? Morza może nie trzeba zgłaszać :wink: Z drugiej strony szkoda Waszego trawniczka!!

Olka- aaaaaa jeśli z resztek drewna i sztachetki, to starczy!!!

a jeśli idzie o metalowe rurki i plexi - to nie wiem.

My robiliśmy Józi S. balustrady na balkon też metalowe z wzorkiem, spytaj czy dla niej drogo!!!

Na schody wyszłoby mniej materiału i na pewno taniej a i z poręczą i z zamocowaniem nie miałabyś problemu!!!

Witam grupkę:):)

a ja w koncu doczekałam sie drzwi.....sa piękniaste....4 sztuki mi zamontowali...a 3 zabrali spowrotem....ale to nie wina drzwi tylko pomiarów....za tydzien ma byc wszystko ok:):)

DIDI czy mogłabys podac namiarek na brukarzy???? pilnie potrzebuje....

Olka

drzwi mam ładne wczoraj mi montowali...firmy....hmmm zapytaj SP nazwa mi krazy po głowie ale jak przypomne to napisze...

Melduje drzwi sa bardzo porzadnie zrobione..... :) :)

natomiast brama samojezdna dł 3,80 mam z ocynkiem i dwa razy malowana proszkowo w wersji lux ( grubsze prety i pare wygibusów)razem z automatyka to koszt 3500 zł... :) kowal jakoby chciał tak samo...ale bez automatyki....i za ocynk dodoatkowo trzeba było płacic , nie mówiac o malowaniu proszkowym...no i z cienszych pretów...