Teska 23.08.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 JOLLY obeszłam wszystkich wisniowskich....i ten zjezdza ze swojej marzy ale sprzedaje wiecej...reszta tych facetów jest zła na niego..wszyscy robili mi wycene za całosc ( taka sama) o 3,5 - 4 tys drozej..... JOLLY - nie pisze bzdur wiem co ile kosztuje - kowale itp..sa po prostu nieopłacalni...biorac pod uwage jakosc wykonanaia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.08.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 JOLLY obeszłam wszystkich wisniowskich....i ten zjezdza ze swojej marzy ale sprzedaje wiecej...reszta tych facetów jest zła na niego..wszyscy robili mi wycene za całosc ( taka sama) o 3,5 - 4 tys drozej..... JOLLY - nie pisze bzdur wiem co ile kosztuje - kowale itp..sa po prostu nieopłacalni...biorac pod uwage jakosc wykonanaia. PAWEŁ za drzwi płaciłam 950 zł....i nie wierze ze debowe kupisz za te cene...natomiast za tą kase nie chce miec drzwi z forniru... jak co komu sie podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 23.08.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Józiato nie horror to film o miłości, choć bardzo się bołam. Teraz bym poszła zobaczyć film jeszcze raz, bo jak się domyślasz całego nie widziałam (wtylona byłam w męża, albo miałam zasłonięte oczy). Jak to w filmach Shyamalana - pełne zaskoczenie na koniec (choś mąż już wcześniej rozwiązał całą zagadkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.08.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 DELF ja mam na zbyciu telefonik:) a nawet dwie sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.08.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 CZUPUREK .........wiesz co........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 23.08.2004 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Tesko wielkie dzięki, szczegóły na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 23.08.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Cześć, chciałam się przypomnieć o namiary na ocieplaczy No i jaka jest aktualnie rozsądna cena za metr elewacji?? 20-25pln?? Pozdrawiam forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 23.08.2004 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Bikosa trafiłaś w sedno z cenami, wszytsko zależy, czy sie umawiasz na "wycięte" metry do robienia plus obróbka okien, czy na cały dom bez odliczeń i wtedy obróbka w cenie. A pro pos: czy słyszeliście, że ocieplanie i tynkowanie domu z zewnątrz powinno robić się minimum pół roku po położeniu dachu, bo dom osiada? No i mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 23.08.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Słyszałam osiadanie domu do położenia dachu??- czy chodzi o ciężar pokrycia?? a ty delf nie masz żadnyc namiarów?? no o tym, że regipsy pękają to słyszałam ale żeby z elewacja cosik się działo to jakos nie bardzo Ale rzeczywiście gdzies o tym pisali. Na pewno duzo zależy pod tego na jakich gruntach budowało się domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 23.08.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Bikosa mam swoich wykonawców, którzy będą mi robic także ocieplenie, wstępnie ugadani jesteśmy na wrzesień, ale w takiej sytuacji sama nie wiem, jak to będzie A drugi namiar miałam chyba od Didi, chodzi o Marpasa, czy jakoś tak - robił też u Teski, więc może one ranna porą dadzą ci namiary, bo ja swój wyrzuciłam. Jeden facet u mnie na isedlu ma reklamę docieplenia, jak chcesz, to ci jutro podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 23.08.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Dzięki Delf, wole jednak poleconą ekipę poczekam na to co powiedzą Teska, a i Czupuerk miał chyba jakiś namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 24.08.2004 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Dzień dobry we wtorek, Bikosa,ekipa polecona czy nie - i tak w końcu będziesz miała ich dosyć.A może ja jestem po prostu zmęczona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 24.08.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Cytat: JOLLY - nie pisze bzdur wiem co ile kosztuje - kowale itp..sa po prostu nieopłacalni...biorac pod uwage jakosc wykonanaia. Teska - a czy ja Ci zarzuciłam, że piszesz bzdury? Przeczytaj dokładnie mój post, to wyczytasz w nim niemałe zaskoczenie ale w pozytywnym znaczeniu!!! Po prostu nie opłaca nam się klepać ogrodzeń skoro ktoś w takiej cenie sprzedaje, bo fabryka robi to seryjnie, a u nas - kowali każde ogrodzenie jest inne, bo ręcznie robione! I oczywiście biorąc pod uwagę, że nie bierzemy np. 50 ton tylko 2 tony raz na pół roku stali też ma znaczenie, to że Wiśniowski ma własną ocynkownię, a my musimy zlecać też ma znaczenie... Zawsze robota ręczna będzie droższa od seryjnej, a co do jakości, to bym polemizowała. W tak wielkiej fabryce mogą zdrzyć się wpadki, wyrób sprawdzany jest co 100 sztukę, a kowal nie może popełnić błędu, bo klient tego nie weźmie!!!! Dlatego Teska skąd taki napad na mnie? Ja się cieszę, że kupiłaś tak tanio, i skoro tak to powiedz, który to gościu, może wszyscy z niego skorzystamy!!! A bramę wybrałaś super!!!Mam nadzieję, że źle zinterpretowałaś moje intencje, bo nie miałam nic złego na myśli!!! Cytat: kowale itp..sa po prostu nieopłacalni...biorac pod uwage jakosc wykonanaia. Mam nadzieję, że ten zawód mimo wszystko nie wyginie, bo jest bardzo pożyteczny... To tak jak z małymi sklepikami i supermarketami, ktoś woli jedno a inny drugie... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GM1719499374 24.08.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Witam, Jakie drzwi daliście od strony ogrodu? Chodzi mi konkretnie o drzwi pomiędzy garażem a ogrodem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GM1719499374 24.08.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Poszukuje namiarów na sprawdzonych tynkarzy (tynki wew.) z Waszymi referencjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 24.08.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Cześć budowlaki.Chyba szlag mnie trafi na te płytki. Mogą być dopiero jutro a moi kafelkarze w czwartek kończą, bo wyjeżdżają na saxy. Niech to licho. Chałupa rozbebłana, malarze nie mogą pogodzić się z kafelkarzami bo podobno sobie wchodzą w drogę. Chyba oszaleje albo kogoś pogryzę. Ja chcę do mojego domku bez tych okropnych ludzi, którzy wiecznie marudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 24.08.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 hej wskim Teska 950 zł?? mowimy tylko pełnych skrzydłach i oscieżnicach stałych bez opasek bo Ja jak bym nie liczył mi z Ronkowskeigo wychodzi drożej. Wyceniałem model Komfort wiec netto 570 skrzyzdło oscieznica stala 120 + 16 zł za kazdy centymter ponad 95mm, 120 zl opaski na jedna strone, lakierowanie 140 zl, szyba 150 zl. wiec brutto 1342 orzy oscieznicy stałej. A czemu nie fornirowane?? ty masz drzwi z klejonki sosnowej następnie na nią nałozony jes obłóg grubości 3.5mm tez z sosny, to jest bardzo trwała konstrukcja i dzrwi Ronkowskiego są naprawde solidne ale za te pieniądze masz drzwi o tej samej konstrukcji ale zamiast obłogu sosnowego jest fornir Dębowy 1.2 mm albo Mahoniowy no i oscieżnice regulowane. Pozatym drzwi drzwiom nie równe, zawiasy, zamki, wzory, forniry, konstrukcja skrzydła i ościeżnicy, szkło. Tego jest naprawde dużo. Nie zrozum mnie źle ale mam 45 sztuk drzwi na ekspozycji i ani jednych sosonowych bo to się poprostu nie sprzedaje, choć uwazam ze są wiele solidniejsze niż plastry miodu z porty albo polskone. Jezeli ktoś jest zdecydowany na sosnę to tylko 2 firmy są godne polecenia, Ronkowski które wybrałaś i CAL i te firmy robią skrzydła z klejonki sosonwej i następnie je obłogują. Nikt poza stolarzami lokalnymi nie robi skrzydeł z litego drewna, wszyscy kleją sosne albo używają MDF który jest droższy, dzięki temu nie ma ryzyka odkształcania skrzydeł. Zapomnijmy o czasach ze drzwi trzeba dopasowywać za pomocą struga Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 24.08.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Witam witam Jak tam zdrówko? Trzeba gonić z budowaniem bo coś się zimno zaczyna robić G&M Poszukuje namiarów na sprawdzonych tynkarzy (tynki wew.) z Waszymi referencjami. Ja jestem zadowolona z ekipy, która robiła u mnie. Tynki natryskowe - gipsowe. Cena w 09.2003 r. była 20 zł/m2 Jak chcesz namiary to daj znać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 24.08.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Pawel ja właśnie jestem na etapie szukania drzwi wejściowych, mam wymiar 1,5 szer. x 220 wysokość, z tym, śe drzwi 90 lub 100 i do tego reszta naświtla lub można jeszcze zmniejszyć otwór , błagam o pomoc, bo nie wiem, które wybrać!!! A gdzie masz tą ekspozycję, ja nie chcę drzwi z porty ani z polskone, chcę inne, ale dobre i niedrogie i co by mi się nie wypaczały, otwierane mają być do zewnątrz, daszek mam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 24.08.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 JOLLY Zewnętrzne drzwi które mają byc z doświetlem wykonujemy u producentów okien bo to jest nietypowe zamówienie, więc wszystki fabryki typu gerda i jakieś tam odpadają, jest jeszcze taka firma Format ale ja jej nie mam bo kładą do srodka paździeż i kiedyś się zraziłem jak miałem reklamacje na nie. W sumie poza Milewskimi którego okna sprzedaje to tylko Interdoor ma u siebie w katalogu w miare rozsądne ceny na drzwi zewnętrzne oraz dostawki. W moim profilu masz stronke z namiarem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts