Didi 24.08.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Witam! Paweł to jeśli znasz się na drzwich, to pewnie też poradzisz mi co do zamka. Mam drzwi zewnętrzne Porta - Wrocław i nie mogę do nich dobrać zamka ryglowego ponieważ w standardzie jest odległość 3cm, a w Porcie jest 3,5cm. Gdzie mogę szukać takiego zamka aby pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.08.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Jolly jestem świeżo po zakupie drzwi wejściowych, właśnie sie robią też drzwi plus boczne naświetle. No i też miałam nie lada problem, bo musialam dopasować do mojego nieszczęsnego "złotego dębu" , no i miały być drewniane. Najładniejsze ma Urzędowski, ale wymiary podobne do twoich wychodziło 3.5tys netto (22%) plus montaż 450 zl. Sprawdzałąm w CALu, ale podobne ceny, potem znalazlam faceta, obok NOMI, taki malutki sklepik (ale nie POLSKONE, bo też jest obok), który robi z 0 vatem i wychodziło za wszytsko z montażem 3.7 tys., ale w końcu wziełam w PROFI na Boh.Warszawy pod Oriflame, bo tam bardziej pasował kolor i z montażem (wtedy 7%)wyszło 3.9 tys. Sporo, ale do przełknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 24.08.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Delf Jaki miałas wzór Drzwi które zamówiłaś bo tak mnie dzisiaj zabiliscie tymi zewnętrznymi drzwiami ze prawie wszystkie firmy zarzuciłem faksami Kupiłaś Humdrex?? w Profii?? z jakiego drewna? Zmobilizowaliscie mnie do sprawdzania cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.08.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Kupiłaś Humdrex?? w Profii?? z jakiego drewna? Kupiłam Humdrex, w Profi, z drewna mahoniu, kolor C4 bardzo proste (takie chciałam), frezy tylko dzielące optycznie drzwi na dwie części (górna większa) i z frezowanym półkolem w okolicach klamki. Aha, a ceny, które podawałam dotyczyły drzwi plus boczne naświetle z szybą P4 (dwa szprosy, trzy szyby) A z innej beczki: ależ ten twój sąsiad zasuwa!!! Już okna i elewacja (zwoja drogą odważna, ale fajna - będzie mi sie łatwo tłumaczyło, przy jakim domu skręca się do mnie ) - ciekawe, kiedy przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 24.08.2004 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Witam wszystkich! Czyżby jaskółka? Czytajcie!!! (z http://www.viessmann.pl): Ustawa VAT z dn. 11 marca 2004 opublikowana w Dzienniku Ustaw nr 54 poz. 535 z dn. 5 kwietnia 2004 (Przepisy przejściowe i końcowe Ustawy VAT - art. 176 ust.4) "Z dniem 01.05.2004 zgodnie z przepisami nowej ustawy VAT nastąpił wzrost podatku od towarów i usług (VAT) na materiały budowlane z 7% na 22%. Zgodnie z przepisami przejściowymi i końcowymi Ustawy VAT (art. 176 ust. 4) do 31.12.2007 przedłużony został okres stosowania 7%-owej stawki VAT na: DOSTAWĘ, BUDOWĘ, REMONT LUB PRZEBUDOWĘ BUDYNKÓW MIESZKALNYCH (PKOB 11) I ICH CZĘŚCI, Z WYJĄTKIEM LOKALI UŻYTKOWYCH, REALIZOWANYCH W RAMACH BUDOWNICTWA SPOŁECZNEGO (załącznik nr 3 do ustawy, Symbol PKWiU 93.03). Powyższy przepis sugeruje, iż materiały do budowy lub remontu można kupić wraz z usługą stosując 7%-ową stawkę VAT. Więcej informacji na ten temat można znaleźć w artykule "Nowy VAT w budownictwie i obrocie nieruchomościami" autorstwa p. Stelli Brzeszczyńskiej w numerze 5'04 Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.08.2004 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 witajcie! RomanW - wierzyć mi się nie chce to by było zbyt piękne aby było prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 25.08.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Delf Juz ma elewacje?? ja byłem w sobote i nic nie było. jestem w szoku.. ale może to dla tego ze to kobieta tam rządzi Delf słucham opini na temat tego Humdrexu bo się zaczynam nad nimi zastanawiać. Sa cenowo kokurencyjne do tych które ja mam więc jesli jakość będzie ok to spróbuje je sprowadzić. Tylko ta iława Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 25.08.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Ech ten nasz 7% vacik, to były czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.08.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Sciany parteru gotowe dzisiaj przyjeżdża strop nad parterem w piątek dowożą więźbę to na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 25.08.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 No, no Bodek gratulki. Tempo jest OK. To chyba Bikosa tak pozaklinała. Niech jeszcze więcej te moje cholerne kafle pozaklina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 25.08.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 S.P. - zgłoś zapotrzebowanie do bikosy na pewno pomoże Tempo mogło być lepsze ale ........... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 25.08.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witam Grupę To już jest koniec ..... LATA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 25.08.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witam jesiennie. Do końca miesiąca taka pogoda jak dzis - koszmar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.08.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Paweł....... widziałam jak one sa zrobione.....a cena jest taka bo zamowienie było na około 35 sztuk drzwi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.08.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 witam wszystkich .......znowu drzwi sie poblokowały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 25.08.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Teska, widzę, że robisz za odźwiernego Zawsze jesteś na posterunku, żeby odblokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 25.08.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witaj Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 25.08.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 W końcu kto ma o nas dbać jak nie nasza klub liderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 25.08.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 Witam! Qrcze rano zmarzłam, a teraz robi się gorąco! Co za pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grapusek 25.08.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2004 witam po dłuższej przerwie u nas jest już daszek i okienka i nawet nocka z dzieciaczkami zaliczona uhhh - mamy nasz domek pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts