Didi 16.09.2004 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Ja też całodniowiec , choć z małą przerwą.....bo obiad i odbiór dziecka z przedszkola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
And Wa 16.09.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 ogladalem z drugiej strony goleniowa, za mostami...tereny ladne no i ceny Bo tu blizej to ludki powariowali z oplatami za mkw po 50 chca za rolne pole gdzie moge uprawiac porzeczki a nie budowac dom... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.09.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 And Wa ja tam wybudowałam a raczej zaczełam budowac na rolnym....ale za to blizej miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.09.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Didi chlopaki sa zabójcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 16.09.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Witajcie, trochę sobie człowiek pobuduje, a tu stron kilka sie nabiło - czytania na 20 minut! Jedni sie kamufluja inni ujawniają, cest la vi (dobrze? ) Zdąrzyłam sie przeziębić na własnej budowie, ale takie przeziębienie u siebie jest caałkiem sympatyczne W poniedziałek zaczynam ocieplać domek z zewnątrz, będzie w końcu taki, jak na rysunku A i jeszcze drzwi wejściowe będę miała jutro. A z mniej fajnych rzeczy: unikajcie "nietypowych" rzeczy na budowie. Właśnie Urzędowski podliczył mi nietypową zabudowę nietypowego okna (dużego, to fakt) - cena? 9 tys. Jak myslicie zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
And Wa 16.09.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Witam, Czy ktos z szanownych forumowiczow wie jakie sa minusy jak przez dzialke leca kable napowietrzne energetyki?slupy sa akurat poza terenem... Teska dla nas bez roznicy czy dz. budowlana czy rolna tylko ze teraz nie ma juz "furtek" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 16.09.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 And Wa, wpisz w szukam linia wysokiego napięcia albo coś w tym stylu. Było parę dyskusji na ten temat. Generalnie problem polega na tym, że dom możesz postawic w jakiejś pzrepisowej odleglości od linii. Odległośc ta zelży od ZE, Njaczęściej wynosi 5m od linii średniego napięcia. To znacząco może wpłynąc na możliwośc posadowienia budynku. może sie okazać, że jak zahcowasz odległość od drogi i od lini to zostanie Ci miejsca na postawienie szałasu a nie domku. Podobną sytuację miał MTT, musiał dokupić drugą działkę i ją scalić bo nie miałby miejsca na domek. A na marginesie to i tak nie może się budować bo mimo, że ma linię na działce to nie może się podłączyć do prądu Kupując działkę zwróćcie uwagę na WZiZT, sprawdź w ZE jakie są warunki przyłączenia, podobne pytanie zadaj w wodociągach. Powodzenia w szukaniu swego miejsca na ziemi (o jejkuuu, ale dobrze, że mamy to za sobą, uffff). Miłego wieczorka wszystkim życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 16.09.2004 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Delf- a pozostałe okienka z jakiej firmy kupowałaś?? Bo może jeszcze sprawdź w M&S- oni tez mają drewniane okienka a jak powiedsz, że od mnie to rabacik powinien byc bardzo sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 17.09.2004 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Witajcie w piątek,dotrwaliśmy dzielnie do łikendziku (bo te parę godzin to już pestka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.09.2004 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 pozdrawiam piątkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 17.09.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 W końcu piątek. Jutro wysyłam dziecko na sprzątanie świata a sama leniuchuję w domeczku. Ale się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.09.2004 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 a moja dzisiaj poszła sprzątać śmieci! zamiast lekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.09.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 witam piątkowo a u nas sie dzieje.....chłopaki od kostki granitowej....jak motorki:) ech...i ten wzorek..chce delfinka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 17.09.2004 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 witam mieszkańców i budowlańców w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 17.09.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Witajcie Brać Forumowa, AndWa - skoro do Mostów Cię zagnało, to trochę bliżej jest Borzysławiec, ceny 8 zeta za m2!!!! fakt, nieuzbrojona, ja właśnie taką kupiłam i zbrojonko robię sama... a ludzie tutaj to chcą się pozbyć, bo kasiurki nie mają! Do Dąbia jest ok.15 minut, do Goleniowa ok. 10 minut!!! Ja codziennie jadę do przedszkola na Bukowe i zabiera mi to około 20 minut!!! No właśnie, dzisiaj w Pucicach stali policjanci, zamiast 40 jechałam oczywiście 80, i co.... no oczywista, że zatrzymali... Pierwsze pytanie policjanta: - dlaczego Pani jeździ bez pasów... - bo Panie policjancie (i tu złapałam się trochę za pierś... ), bo mnie pasy uwierają!!!! spojrzał na moją ... wypukłą pierś .. i zaczął się śmiać - a jakieś zaświadczenie od lekarza to mamy? - nie, bo wie Pan jak mam staniczek z drucikami, to pasy ... ale nie będę przecież Panu opisywała moich dolegliwości... Gościu trochę już czerwony poprosił o dokumenty Pytał gdzie mieszkam , gdzie jadę, gdzie pracuje, był zdziwiony, że z Borzysławca wiozę dziecko do Szczecina i wracam do pracy do Klinisk, no i pyta: - a męża to Pani ma? -????!!!!! nie, a powinnam? - no a chociaż przyjaciela, no musi Pani mieć!!! - ??? (i tu skłamałam - Boże wybacz) nie też nie mam, bo wie Pan raz się nie udało i nie chcę by bolało więcej, - no taka piękna kobitka i sama? - wystarczy mi dziecko, i tak trochę kłopotów przez jego chorobę... - o to współczuję, a co to za choroba I tutaj trochę opisałam no i policjant wręczył mi dokumenty i powiedział szerokiej drogi... MOrał: portfel nie pomniejszył się o 400 zeta a i komplementów trochę było!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.09.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 również witam piątkowo zimno dzisiaj z rańca było okrutnie no to, teraz będziemy mieli posprzątane (mój młody też sprząta świat) pozdrawiam wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.09.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Jolly - ty krętaczu, ładnie to tak zmyślać i jeszcze prezentować wdzięki? no ale każdy sposób dobry, by utrzymać kasę w kieszeni. mnie jakoś zawsze też się upiekło i jeszcze nie złapałam mandatu (jeżdżę od prawie 20 lat) i to, niekonicznie dlatego, że jeżdżę przepisowo . jedno opowiem (mało nie skończyło się mandatem): - jadę do stargardu, na liczniku 150 (bo taka fajna droga ). nie zauważyłam że to, już teren zabudowany i... halt, drogówka pan mówi: - no jest pani dzisiaj rekordzistką ja: - naprawdę? nemożliwe oczywista dokumenciki do kontroli, a ja: - oj mąż mi przetrzepie skórę, wciąż mówi, żeby nie jeździć tak szybko i tak kluczyłam by wyszło, że on (czyli i ja) z tej samej branży. - faceci załapali o co chodzi, więc zainteresowali się gdzie pracuje etc, a ja szczęśliwa, że się upiekło, mówię: - bo my przecież niemajętni, miesięcznie tylko (tu podałam kwotę) zarabiamy - a oni na to, to dużo! my tyle nie mamy! - zmroziło mnie (kurcze nie pomyślałam, że są młodzi i ze stargardu) no ale koniec końców odpuścili, ufff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 17.09.2004 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Witam, And Wa - ja mam działeczkę pod linią 110 kV - i nawet chwalę sobie. Minus - od lini do granicy domu trzeba zachować min. 15 lub 20 metrów (zależy od warunków) - u mnie linia jest na jednym końcu działki a dom na drugim. Słupów nie ma na działce. Plusy - działka w Szczecinie za 30 zł/m.kw. z pełnym uzbrojeniem, duża (2000 metrów) z gwarancją że nikt mi się nie pobuduje naprzeciwko (tam już są słupy) O szkodliwości lini wysokiego napięcia nie będę dyskutować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 17.09.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 I Wy mówicie że kobiety mają gorzej Ja to nigdy nie moge trafić na policjantke, pobajerować i wykręcić się od płacenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.09.2004 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Witaj grupo.. dziś tylko wpadlem sie przywitaj, bo zawalili mnie robotą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts