delf 01.10.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Wszyscy Was zauważyli, ale nie wszyscy maja o czym z Wami rozmawiać, no bo jakbyście były na etapie instalacji tudzież tynków lub ocieplenia to byłoby o czym, a tak Dajcie nam 3/4 roku, to pogadamy ale pozdrawiam w imieniu "ignorujących" gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Delf dobra, dobra, czyli mam rozumieć że sprzętu Agd nie posiadasz? Nie masz zdania na temat wyższości jednej marki nad drugą np? Ja tylko o tym chciałam pogadać ja tez pozdrawiam gorąco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.10.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 wiesz co, właściwie, to nawet posiadam właśnie mi to uświadomiłaś Ale o syndromie zapominania o obecnym mieszkaniu w obliczu nowego budującego się - już pisaliśmy No więc: mam teraz cały sprzęt Aristona (pralko-suszarka, zmywarka, piekarnik, płyta gazowa) - sprawuje się bez uwag, lodóweczkę mam Amici chyba, starą, ale sprawuje się także bez uwag ( a mam ją z odzysku rodzinnego) aha i jeszcze uwaga: z doświadczeń użytkowników: nie kupuj pralko-suszarki, zupełnie niepotrzebna, nawet przy 2 małych dzieci! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 01.10.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Linka - ja akurat mam prawie wszystko made in amica (tj. lodówko-zamrażarka, zmywarka i kuchenka) - nie mam zastrzeżeń, a kuchenka - rewelacja.Pralko-suszarka candy - nie wiem czy jeszcze raz się skuszę - suszarka padła po roku, po 6 pompa.Okap - firmy ciarko (z giętym szkłem, stal nierdzewna - esa bis) - dużo tańszy od konkurencji a fajnie wygląda (używany na razie sporadycznie). http://www.ciarko.pl PozdrawiamAgnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 A widzisz, jednak mamy jakiś wspólny temat! Aristona mam pralkę i też jestem zadowolona. Muszę niestety wymienić zmywarkę (zanussi) na większą, bo potrzeby większe, lodówkę (Amica) też czeka wyprowadzka, bo nie jest do zabudowy:( choć na nią nie narzekam... Generalnie nie wiem nic o piekarnikach do zabudowy w słupku, płytach elektrycznych...i z tym wyborem mam najtrudniej. Lodówka musiałaby być cicha, bo kuchnię mam połączoną z jadalnią i salonem...a te chiche to wydatek rzędu 3-3,5 tys A o suszarko-pralkach słyszałam podobną opinię do Twojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 dzięki Agnieszka! Już patrzę na link, bo zupełnie zapomniałam o okapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.10.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Generalnie nie wiem nic o piekarnikach do zabudowy w słupku, płytach elektrycznych...i z tym wyborem mam najtrudniej. Lodówka musiałaby być cicha, bo kuchnię mam połączoną z jadalnią i salonem...a te chiche to wydatek rzędu 3-3,5 tys też planuję płytę elektryczną, ale nie jestem do niej przekonana jeszcze (w Pucicach dość często nie ma prądu - ostatnio, prawda Didi?) a o cichości lodówki nie pomyślałam, bo zmywarka, to cicha musi być - jedyny zażut do mojego Aristona jejku, ja rozmawiam o sprzętach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 DELF....a rozmawiaj, rozmawiaj, bo obudzisz się z ręką w nocniku tak jak ja- na łeb na szyję teraz wybieram sprzęt, a mogłam to zrobić dużo wcześniej i iść po prostu do sklepu jak już jest na to gótówka... Co do płyty to wolę elektryczną, choć Goleniów też często nawala z prądem... w razie czego mam 2-palnikową kuchenkę na butlę z gazem Zmywarka Zanussiego też daje teraz czadu, więc trzeba jednak zwracać uwagę na ilość decybeli przy kupnie takiego ruszającego się sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 01.10.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Mam kuchenkę do zabudowy z płytą ceramiczną - po gazowej to b. duża zmiana. Kupiona jak mąż oszalał na punkcie podśwetlanych pokręteł piekarnika, a że są również chowane to łatwo się je myje (w poprzedniej pokrętła po większym szorowanku obłaziły z oznaczeń). Podoba mi się również informacja o temperaturze piekarnika po wyłączeniu (tzw. ciepło resztkowe).Połączenie płyty i piekarnika ze sobą było bajecznie proste - wtyczki i gniazdka oznaczone kolorami, tak samo podłączenie całości do prądu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.10.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 DELF....a rozmawiaj, rozmawiaj, bo obudzisz się z ręką w nocniku tak jak ja- na łeb na szyję teraz wybieram sprzęt, a mogłam to zrobić dużo wcześniej i iść po prostu do sklepu jak już jest na to gótówka... wiesz co, nareszcie ktoś mnie poparł, bo jak ostatnio usiłowałam porozmawiać z mężem o kuchni, to powiedział, żebym mu dała spokój i że jestem kosmitką ludka z Marsa pozdrawia ludkę z Ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 01.10.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Witam Wszystkich,tu partyzantka Ciesze sie,ze temat chwycił..Bo tez stoję przed wyborem kuchenki i piekarnika.. Delf na forum rózne tematy się poruszaja..a z tego co widze,to ostatnio było o Peugocie i serniku Teski ja o tynkach nic nie wiem,bo ich nie mam...Na temat instalacji mogę sie podzielic uwagami... My wszystko kupilismy okazyjnie..Modele wyzsze,po nizszej cenie,bo np.zarysowane,lub promocja...Nie przeszkadza to nam,cena była atrakcyjna,a ze nie mamy doświadczenia,bo to pierwsze sprzety w naszym domu,warto było skorzystac..Najwyzej sie wymieni za jakis czas.. Pralka INDESIT Zmywarka BOSCH Lodówka SAMSUNG kuchenka POŻYCZONA Okapu BRAK Skarpeta jest,zbieramy na dalsze sprzety .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Księgowa! Przypomniałam sobie jak napisałaś o piekarniku, że własnie ostatnio w media markt wpadł mi w oko taki jeden Amici właśnie... jeszcze raz mu się przyjrzę Wyglądał cool, a do płyt też nie ma co się przyczepić, choć wolę te płyty, które mają sterowanie sensorowe umieszczone na dole a nie z boku płyty (można łatwiej przy takim bocznym sie poparzyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Lalka a możesz wypowiedzieć się na temat "głośności" Twojej lodówki i zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 01.10.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Już sypię danymi...prawie z rękawa : zmywarka 40db lodówka 41db Lodówka mogłaby byc cichsza...ale podobno ta jest cicha...moze jestem przewrazliwiona.. Zmywarki nie miałam wczesniej..Z tej jestem zadowolona..ma programator czasowy,wiec właczam ja w nocy..i nie słysze..a spie ok 7m dalej... Ale sprzety mam od jakiegos miesiaca,wiec nie moge zbyt wiele powiedziec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lalka 01.10.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 tak pisza na temat mojej lodówki : Typ Combi (zamrażarka na dole), pojemność całkowita netto 345 l, chłodziarki 241 l, zamrażarki 104 l, system No Frost (bezszronowa), System Multi Flow - kontrola sensorowa i zwiększony nawiew chłodzącego powietrza w miejsca, gdzie nastąpił wzrost temperatury, funkcja Quick Freezing w zamrażarce, elektroniczna regulacja temperatur lodówki i zamrażarki, możliwość regulacji czasu i mocy zamrażania i chłodzenia, dystrybutor wody, regulowane półki ze szkła hartowanego o konstrukcji zapobiegającej rozlaniu się płynów w lodówce, chłodziarka: 2 szuflady z transparentnym frontem o zwiększonej wilgotności ze stałą niższą temperaturą (warzywa i owoce) i 4 regulowane półki , zamrażarka: 2 szuflady większe z transparentnym frontem i 1 mniejsza, kostkarka twistowa - 2 obracane pojemniki z podstawką na kostki lodu, półka na drzwiach lodówki na duże i małe butelki, półka na nabiał, alarm otwartych drzwi, system Complete Insulation - całkowitej izolacji drzwi, cicha praca (41 dB(A)), niski pobór energii (1,13 kWh/24h), klasa efektywności energetycznej A, wymiary: szer. 595 x wys. 1920 x głęb. 631 (bez drzwi 546) mm, waga 76 kga zmywarka :Dane eksploatacyjne w prog. referencyjnym eco 50°C: Zużycie energii: 1,05 kWh Zużycie wody: 14 l Głośność: 40 dB ( A ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 no to Kochaniutka, podasz mi naszą "tajną drogą" dokładne namiary na te typy sprzętu. Jak jeszcze zmywara ma programator czasowy to extra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.10.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 no to was jeszcze trochę wykorzystam A co macie pomiędzy blatem a szafkami? (na ścianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 hmm tylko że ta super lodówa to nie jest do zabudowy... ale chyba znajdę taką? Może akurat robią też w wersji do zabudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 01.10.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Linka - mam piekarnik z płytą sprzedany jako komplet - obsługa płyty jest na piekarniku - nie na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Linka 01.10.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Delf! ja mam np pustkę w głowie mam wybrane meble ale nie wiem jaki kolor płytek na ścianie, jakie na podłodze...No po prostu chcę zrobić wszystko na RAZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts