Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Józiu

hmm kleskowo- to stara nazwa teraz to Bukowe ( wiem bo tam mieszkałam) i nie wiem gdzie tam mozna kupic tuje.

Jezeli masz na mysli szkółke w zdrojach to odradzam...bardzo duzo roslin sie z tamtad nie przyjmuje.

Joziu jak chcesz kupic wieksza ilosc tuj i innych roslin polecam szkółke w Danowie- koło wolina. sami przywoza, tuja wielkosci 1 m kosztuje do negocjacji 9 zł. ( tuje które szybko rosna - kolumna i brabant)

Witajcie!!!

Maksiu - nieładnie się nabijać z dzielnicy, w której się urodziłam!!! Fajna nazwa co???? :lol:

Teska - niestety nie zgodzę się z Tobą w dwóch kwestiach, pierwsza to taka, że Klęskowo to dalej Klęskowo, a Bukowe to Bukowe, moja siostra dalej mieszka w Klęskowie na ulicy Pszennej!!!

Druga to taka, że w tej szkółce, teraz to bardziej podobne do Rajskiego Ogrodu w Szczecinie, 3 lata temu właśnie tam montowaliśmy bramy i kolega z pracy wziął chyba z 50 tuj i wszystkie mu się przyjęły... :lol:

to nie zależy tylko od tego jak kto posiał, tylko od warunków przesadzenia i może się zdarzyć, że np. na mojej glebie drzewka z Danowa się nie przyjmą....

Józia - ceny negocjuj, siora kupywała żywopłot i naprawdę cenowo wyszło super, a żywopłocik się przyjął i wygląda super!!!!