Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj mężulko wybrał się na wysypisko żeby spytać ile będzie nas kosztowała wywózka śmieci. A pan z wysypiska powiedział że przepisy zabraniają i mogą przyjmować tylko śmieci z dostawy specjalnymi samochodami. Tzn. że muszę zlecić prywatnemu przewoźnikowi wywóz śmieci to dopiero się ich pozbędę i oczywiście zapłacić im kasę nie dość że za przyjęcie śmieci to jeszcze za przewóz.

Ale kraj !!! :evil: Najlepiej sąsiadowi pod płot rąbnąć albo wywieźć do lasu, bo normalnie zapłacić za odbiór na wysypisku jak w cywilizowanym kraju nie można.

Chyba że gość chciał w łapę i coś nakręcił. Zaraz sprawdzę w lexie.

Szanowne koleżanki ogrodniczki!

Jak można pozbyć się dorodnych, gęstych, wysokich (coś koło 1m, w porywach więcej) CHWASTÓW, które zarastają mi działkę?

Miejscowy rolnik powiedział, że wystarczy kilka razy skosić i będzie po kłopocie. Chce za to 50 zł za każde skoszenie ciągnikiem, bo to 2500 kw...

Co na to szanowne grono? :lol:

Teska

super chyba się skuszę. Jest jedno ale trzeba na zimę wykopywac cebulki, czy coś w tym stylu. Nie mam czasu zeby tak bawić się w ogrodzie. :(

Wg mnie najpiękniejsze kwiaty to sa te wiosenne. Uwielbiam tulipany

http://www.metal.agh.edu.pl/~wilk/tulipany/TN_tulip07.JPG

http://www.metal.agh.edu.pl/~wilk/tulipany/TN_tulip13.JPG

Miśki

Bedzie dobrze, zbierajcie siły i na wiosnę do budowy.

witam wsiech

wpadłam na sekundę i zaraz wypadam

jutro tyż mnie niet bo opalam sie nad morzem

co do luksferów - niestety ja kupiłam w castoramie najzwyklejsze (ok. 6 zł/szt) bo bałam się wprowadzać zdecydowanych kolorów (kobita zmienną przecie jest), sorki w ceramiku kupowałam też zaokrąglone ale cena połówek ponad 25 zł/szt

a i tak porysowane są i te z castoramy jak i te droższe

no to spadam, pa