Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Teska - bo tak naprawdę to dużo zależy od ułożenia psa. nie będzie szkolony na agresję, a dobrze socjalizowany od początku, to będzie milusi. najgorzej jak pitbulle i podobne im rasy, mają nieodpowiedzialni (typ: duży, łysy): nie dość że pies b. agresywny to głupi do n-tej potęgi (widziałam parę takich parek).

Olka - bo pies, kot i inne nieplastikowe zwierzę to, jednak przede wszystkim obowiązek i dużo pracy.

co do czystości - wystarczy wyznaczyć kawałek terenu, ogrodzić, nauczyć, etc i psia toaleta gotowa.

co do wyjazdów - teraz to, już nie problem nawet w hotelu *****

tak, niestety zwierzaki chorują, a ich leczenie jest niekiedy droższe od naszego.

mimo tylu negatywów - ja lubię domy ze zwierzakami, te bez nich (bez obrazy proszę) są dla mnie sztywne i "wygodnickie"

ale ilu ludzi tyle opinii na ten temat. a napewno lepiej nie mieć zwierzaka wogóle niż niewłaściwie się nim opiekować.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

no powymądrzałam się trochę i na świętą zaraz awansowałam :lol:

całe szczęście, że Teska ani nie łysa, ani barczysta :lol:

więc bedzie można podchodzić do jej płota spokojnie

a jak nie będzie chciała gości, to ręczę sama sobie poradzi: podejdzie, ryknie (a potrafi) i delikwent (deklikwentka) z podkulonym ogonem pryśnie :lol: :lol: :lol:

jak byłam dzieckiem miałam chomika i jak zdechł to strasznie to przeżyłam.

Później miałam psy ale u dziadków, bo w domu nie było warunków.

Ja mam zbyt miętki charakter i rozpieszczam zwierzaki.

Jeszcze pomyślę. Może nich Amelka dorosnie, bo teraz mam z nią już wystarczająco roboty. :)

Jozia,

ja mieszkam na poludniu Norwegii.

Bylismy z malzowinkiem na grzybkach we wrzesniu - piekne podgrzybki, okazale.

Fakt, ze sie inaczej zbiera niz u nas, bo w Polsce to jakiegokolwiek grzyba szukasz, a tu sie rozgladasz po wszystkich i z tego gaszczu te wlasciwe wypatrzec trzeba...

A grzybkow mam tyle, ze starczy i dla mnie i dla mamy do bigosiku na swieta... :D

jeny grzyby, psy i dysleksja mojego syna....

czytałam o tym i tak powoli się zapoznaję, poczekam do następnego półrocza - myślę, że jako 6 latek, co dopiero zaczyna pisać - może jeszcze próbuje, do tego jest leworęczny, wię dam mu jeszcze parę miesięcy i zobaczymy...

nie lubię zbierać grzybów, lubię za to jeść, ale żadko, bo ciężko strawne i kaloryczne przez to...

Pawel - myślę, że kredyt na budowę można dostać dopiero po pozwoelniu na budowę....

A ja mam pieska zezola - mieszaniec hasky z wilczurek jak się uda to wkleję zdjęcie...

Miśki - ale masz czytanie tyko nie rozpłacz się to nie meloddramat to życie... parszywe zresztą...

No dobra... machnąłem na szybko liste:

Jolly x1 (lub x2)

Księgowa x??

Olka x2

Didi x2

Czupurek x1 (lub x2)

Miśki x1 (prawdopodobnie)

Bikosa x1

Maggie x2

Bodekku x2

Józia x3

Delf x1

Maksiu x1

jesli coś pomyliłem, albo kogoś nie dopisalem (lub wręcz przeciwnie) to dawać znać