Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

no jeszcze troche...

za okolo 2 dni skoncze pierwsze 15 cm (ale zrobilo sie cichutko, az uwierzyc nie moge). potem pozostanie 5 cm.

i tu pojawia sie pytanie. macie moze namiary na tanie plyty GK, konstrukcje, wieszaki. z checia przyjme tez wszelki rady na temat tej techniki bo jeszcze nie mam doswiadczenia. moze jakies linki?

pozdrawiam serdecznie

Teska,to opowiedz jak to tam budujesz...Bk+styro na sciany nosne zewnetrzne (mur tzw.dwuwarstwowy)...A z tych plyt gk,osb to co bedzie?A wogole to jak sie sprawy maja z gipsem,bo mam kolege w pracy(zreszta jedeyny polak)u ktorego przy remoncie polozyli w mieszkaniu tynki gipsowe i powiada on,ze nawilzacze powietrza na pelna moc i wtedy jest znosnie,bo jak nie to susza jak na kole podbiegunowym.To jak to jest z gk? Moim zdaniem to jest git jak chcesz odnowic jakas niewydarzona robote sprzed cwiercwiecza(tak remontowano te wszystkie bazy poradzieckie).Martwi mnie,ze projektant przewidzial takie sciany dzialowe na pieterku w moim domku...

Cholerka, nie mogę znależć... co to była za hurtownia ze stalą na Pomorskiej w Dąbiu? A może macie coś sprawdzonego bliżej Goleniowa? :-?

Na Pomorskiej jest hurtostal, pare dni temu bralem o dnich stal na zbrojenia, maja najtansze ceny. W goleniowie maly wybor no moze poza stalmaxem ale ceny wygorowane, nie polecam.

Pozdrawiam

Przemek

Ludzie! System mnie sam wylogował i myślałam, że wszyscy powyjeżdżali, bo nie dostawałam żadnych informacji. U mnie dizsiaj wylewają wieniec na górze i zaczną murować ściany szczytowe. Więc ogólnie wszystko idzie ale powoli (czytaj: swoim torem), więc nie mam specjalnie o czym pisać.

Teska! Gratuluję tytułu! Lider forum to jest to!

Pozdrawiam! Ivette

Teska - przyłączam się do gratulacji :-) A może są grubo spóźnione? :oops: Dziś zerknąłem na liczbę postów i widzę, że to jednak Ty mnie zdetronizujesz ;-) Pitbulowi mówiłem, że będzie to wkrótce, ale Tobie się nie poddam tak łatwo ;-) Ostatnio znowu nabrałem ochoty na pisywanie :lol:

Teska - przy Twojej akywności to będzie szybciej niż myślisz :lol: Popatrz na daty naszego przystąpienia. Za jakieś 2 m-ce będzie po zawodach ;-) Tym bardziej, że ja w końcu biorę się znowu za budowanie ;-) Wracam do Polski i pogonię wykonawców. Muszę tylko zebrać do kupy kasiorkę, bo znowu mamy ochotę rozszerzyć zakres. A myślałem, że wejdę w zimę z zapasami ;-) Tak więc już za 1.5 tygodnie zamiast tu się byczyć i klepać głupoty w necie, będę ostro zasuwał u siebie. Pozdrowienia z krainy ciemności ;-)