Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

To nikt nie planuje parkietów, tylko ja?

W Szczecinie za parkiet jesionowy kl2 klepka 500X70X22 chcą 91 zł brutto, na internecie znalazłem producenta, ale aż w Hajnówce, klepka 420X70X22 też kl2 kosztuje u niego tylko 64,2 (z VAT bez targowania) tylko, że transport będzie kosztował jakies 800 zł.

Może jeszcze ktoś poszukuje niedrogiego parkietu, to moglibyśmy podzielić się kosztami transportu ?

Ofertę można zobaczyc na http://www.parkiet.hajnowka.com.pl

Teska,

czy zdecydowałaś się już na kominek i firmę od obudowy?

Ten gościu od Westa to nas nie lubi bo nie chcemy Jotula, i zachowuje się jakby nie chciał tego robić.

Czy może słyszałaś o kominkach Ambiente (nie jestem pewny pisowni), podobno są produkowane przez SPARTHERM, ale tańsze, na promocji do końca sierpnia. Mają je na parterze w Węglobudzie. Model Prismo 650 (szer) na 510 wys z podnoszoną szybą kosztuje 1180 euro.

BEDI

ja zdecydowałam sie na supre model temporis d firma jest w gdyni. kosztuje to cudenko 4 tys

w przyszła srode jade do gdyni to wszystko bede wiedziala.

Obudowe zrobi nam kolega który handluje kominkami ma tez jeden co mnie korci Godein...

zobaczymy co w koncu kupimy.

a ja pobiegałam po hurtowniach w sprawie systemów do ocieplen....

- srednia cena np terranova z tynkiem silikatowym i wsio łacznie z grubym ( 15cm) styropianem 8000 tyś nio i dochodzi koszt robocizny...hmmm

mam jeszcze pare hurtowni do odwiedzenia... :(

U nas trwa burza mózgów w sprawie dachówki. optujemy obecnie pomiędzy Unibetem i Prodachem. Wiecie coś o tych producentach? "Podnieciła" nas głównie cena i wygląd dachów.

Pliz help!!!! (Skłaniamy się ku Prodachowi - 160 metrów dachu za niecałe 6 tys. z obróbką blacharską - to chyba super cena?) Ivette

ivette

a zerkaliscie na Euronita?

my chcielismy wziasc Unibeta kiedys...ale na wystawce dachowki były ładne , gładkie natomiast widziałam na placu- wrrr

Prodach zachwala Maras bo dobrze sie kładzie...ale szczerze nic nie wiem...moze pozostali cos powiedza..ale mało osób ma te dachowki...

Teska! jak Maras zachwala, to chyba weżmiemy! Można dostać kota z tymi dachówkami! Poza tym cena jest naprawdę extra. Na Euronit nie zerkaliśmy, bo chcieliśmy najpierw wziąć NELSKAMPA ale ostatecznie zastanawiamy się na Prodachem (polecali nam szczerze w dwóch niezależnych hurtowniach) - wygląda zupełnie jak Braas. Dzisiaj jedziemy zobaczyć dach z Prodachu w Dobrej - tylko, że tam jest ciemny a my chcemy ceglasty. Chyba mi łeb odpadnie od tego natłoku myśli!

A skupić się na pracy to już całkiem nie można! Pozdrowionka! Ivette

Ivette: tez myslalem o Prodachu... ale sprzedawca mi go odradzil... dachowki podobno nie zawsze spelniaja wszelkie wymogi..i zadarzaja im sie jakies kiepskie partie ktore nieraz cale nadaja sie na smietnik..

pozdrawiam

ps. ja mam euronit (za namową teski), i jestem zadowolony

Teska I maksiu! Kochani jesteście! Dzięki za natychmiastowy odzew. Właśnie zleciłam wycenę Euronita. Na Prodach dostaliśmy wycenę na 6 tys. - byłoby super, nie? Swoją drogą ta budowa to naprawdę istne wariactwo, jeśli chce się zbudować tanio.

Pozdrawiam serdecznie! Ivette :lol: :lol: