bodekku 07.03.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Teska - ciebie zasypało i mnie też kiedy będzie ocieplenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.03.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Ulanka - witam również i za Teską dziękuję Żona do męża: Zobacz muszę sprzątać, gotować, prasować... czuje się jak Kopciuszek. Mąż: A nie mówiłem, że będzie Ci jak w bajce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.03.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 czupurek - popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 07.03.2005 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 dziekuje za ciepłe przywitanie:-) z tą Dobrą to jest tak: Na początku chcieliśmy po prostu DZIAŁKĘ pod budowę. Potem po obejrzeniu kilku chcieliśmy, zeby ta działka byla blisko centrum, najlepiej na Warszewie, nie za duza (po ceny za metr2 sa kosmiczne), a teraz po przeliczeniu kosztów zakupu działki w Szczecinie i trochę poza, kosztów dojazdów tu i tam, czasu dojazdu, wielkości teoretycznej działki wychodzi nam, ze ta Dobra nie jest taka zła;-)) Bylismy w sobotę, byliśmy w niedzielę, bylismy dziś i.....chyba chcemy. Bylismy dzis nawet w Urzędzie Gminy (przy okazji wyszło, jakie z nas urzędowe świezyki , pojechalismy na Mickiewicza, niestety juz pocałowalismy klamki czy mogę zadac pytanie budowlanej blondynki? Załóżmy, ze jutro bedziemy trzymac w ręku wyrys i wypis (jak to sie pieknie nazywa?). z tym chcemy pojsc do architekta (moze jakies propozycje dobrego biura?), aby porozmawiac o naszych marzeniach i zadach i waletach działki, ktora_moze_byc_tą Co jeszcze mozna ( i trzeba ) zrobic PRZED kupnem działki?? tak w ogole, poza miastem jest tak pięknie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 07.03.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 cześć ulankawłaściwie najważniejsze będziesz miała w wypisie i wyrysie czyli przenaczenie gruntu w planie. Przed samym kupnem warto sprawdzić księgę wieczystą dzialki (wszytkie działy) czy np. nie jest obciążona hipoteką (na ogół takiego zaświadczenia wymagają notariusze od sprzedającego). Możesz wystapić także o warunki do dostawców mediów, będziesz wtedy wiedziała jakie masz szanse na uzbrojenie o ile działka jest nieuzbrojona. A tak wogóle to w którym miejscu w Dobrej te działki? Napisz jak tam jest z uzbrojeniem i jak możesz to cenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.03.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 witam popołudniowo ulanka - obejrz działkę jak będą roztopy to zobaczysz czy nie kupujesz bagienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.03.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 ulanka, witaj w naszej grupie! Warto popytać sąsiadów, czy przy kopaniu fundamentów nie było problemów (wody gruntowe, torf, duże głazy itp.). Jeśli tak, to wskazane byłoby badanie geologiczne gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.03.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 witajcie wtorkowo! czyżbym był pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 08.03.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 witam wtorkowo ja dzisiaj krótko bo lecę na szkolenie Ulanka - tak popatrz jaką masz glebę koniecznie, bo potem mogą być problemy. architekta nie polecę - moi się nie sprawdzili. pomyśl o projekcie gotowym - jest ich taka masa, że napewno coś wybierzesz i zaadoptujesz, a za zaoszczędzone pieniądze będziesz mogła zrobić coś innego. jeszcze raz pooglądaj działkę z każdej strony i zobacz jak słońce operuje, żeby nie było, że wejście będzie od zachodu, a taras np od północy (chyba że tak lubisz). popatrz też czy nie biegną zbyt blisko (albo nie daj boże przez działkę) linie energetyczne (pomijam tutaj problem pól magnetycznych - przesunąć coś takiego jest b. ciężko i jeszcze b. kosztownie). no i dowiedz się czy przyszli sąsiedzi będą tylko mieszkać czy prowadzić jakąś działalność. z mojego frontu - majstry prawie się obraziły, że musiały tą nieszczęsną fugę zdzierać. no ale mieli wybór: albo, albo i wybrali albo. dziś położą właściwą - jaśminową i jak dobrze pójdzie od jutra rozpoczęcie kolejnego etapu - doprowadzenie do porządku części dziennej. w środku do zrobienia zostanie jeszcze łazienka. czyli może do kwietnia się wyrobię i zacznę wreszcie prace zewnętrzne w mojej super glinie pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.03.2005 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witajcie wrocilem z warszawy bardzo pozytywnie naładowany, nie myślcie sobie że o was zapomniałem. Macie ogromne podziekowania i buziaki od Nikoli i jej rodziców, opowiedziałem im w szczegółach o was, jacy jestescie cudowni, z jaką pasją wspieraliście akcje zbiórki pieniążków na operacje Nikoli. O nikim nie zapomniałem, opowiedziałem o każdym z was.. Nikola jest cudownym dzieckiem, pełnym zycia, radości, otwartym i szczęśliwym. Jeśli ktoś chciałby o coś zapytać to chetnie odpowiem na każde pytanie.A teraz mały dodatek:http://212.244.189.200/murator/maksiu/P3051616.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 08.03.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam wszystkich a szczególnie nasze Panie w dniu ich święta. Z tej okazji życzę Wam drogie Panie wszystkiego naaajlepszego, dużo radości, pociechy z kochanych mężów, dużo gotówki,spełnienia marzeń oraz dużo dużo sił i wytrwałości w walce na waszych budowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 08.03.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 to, jeszcze raz ja na sekundępamiętacie o mnie i moim pytaniu o firmy do zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.03.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 wszystkim koleżankom z okazji ich Święta życzę wielu sukcesów na gruncie zawodowym i prywatnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.03.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 witam wtorkowo......przy kawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.03.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Czupurek pamietam.....ale nie mam nikogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 08.03.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam Panowie dziękuję za pamięć w pracy dotałam tulipanka ale dzień sie nie skończył, może jeszcze goździk będzie Maksiu ja mam pytanko jak Nikola funkcjonuje po operacji, jak sobie radzi? A tak wogóle to mam wrażenie że skądś znam mamę Nikoli, nie wiem czy to wogóle możliwe bo nie wiem gdzie mieszkają. Po prostu mam pamięć do twarzy i tak się męczę już od wczoraj. Szkoda że sam reprezentowałeś naszą grupę, ja tylko wirtualnie was podglądałam ale i tak fajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.03.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Maksiu ja mam pytanko jak Nikola funkcjonuje po operacji, jak sobie radzi? A tak wogóle to mam wrażenie że skądś znam mamę Nikoli, nie wiem czy to wogóle możliwe bo nie wiem gdzie mieszkają. Po prostu mam pamięć do twarzy i tak się męczę już od wczoraj. Szkoda że sam reprezentowałeś naszą grupę, ja tylko wirtualnie was podglądałam ale i tak fajnie było Nikola mieszka w Puławach. A co do funkcjonowanie to poprostu rewelacyjnie, postępy sa poprostu gigantyczne, Nikola nie tylko wiele już słyszy, ale i troche mowi, co prawda wiele z tego co powie trzeba sie domyslac, bo nie mowi jeszcze wyraźnie, ale chce mowic i stara sie aby mowic coraz lepiej... powiem wiecej nawet spiewała, spiewala piosenke o zabce. Ogólne wraznie po spotkaniu Nikolą jest piorunujące, ona jest niesamowita. Ogromnie ciesze sie z tego moglismy jej wszyscy wspólnie pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 08.03.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 No to nie mam szansy znać Mamy Nikoli, może po prostu spotkałam kiedyś kogoś bardzo podobnego. W sumie nie wiem co powiedziec ale to bardzo fajne uczucie "poznać" kogoś komu się pomaga, zobaczyć jakie są efekty. Ta cała akcja to super sprawa i bardzo się cieszę, że Nikola robi takie postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.03.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Monka tez mialam takie wrazenie ze skads znam mame Nikoli......ale droga dedukcji doszlam ze jest ciut podobna do naszej Joasi Jasia....powiedzcie czy mi sie wydaje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 08.03.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 No nie wiem Teska, może tak ciut, ciut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts