bikosa 16.03.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Witam wieczorem- Trobe, masz na priv.Magini a wktórym to miejscu?? na tej polance w lesie jak sie jedzie na police??pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.03.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 witajcie czwartkowo! już tylko jeden dzień do weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.03.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Magini, Klaus - witajcie w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.03.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 witam wszystkich starych i nowych )) Trobe - nerwusie, kogo ty znowu szukasz? no ja dzisiaj kończę na trochę roboty budowlane. na po świętach zostanie jeno łazienka kolejni fachowcy spodziewani wenątrz chaty dopiero jak uzbieram na szafy wnękowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 17.03.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Witam czwartkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 17.03.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Cześć wszystkim, szczególnie witam "nowych" U mnie na tapecie kuchnia i kominek, wprawdzie do montazu jeszcze ho, ho, ale robie rozeznanie. Jakieś sugestie z waszej strony? Didi, jaka moc, ma twój kominek? Bo ja tez zostawiam go samemu sobie i nie podłączam nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.03.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Witajcie! ten wiaterek osuszył z deka to bajorko, które się zrobiło na mojej drodze Delf moc naszego kominka to nominalna 24 albo 26kw, tego dokładnie nie wiem, cały czas te liczby mi się mylą Pamiętaj o tym, aby szukać mocy nominalnej a nie maksymalnej, bo te kominki, które są w NOMI czy Castoramie to mają zazwyczaj podaną właśnie tę drugą wartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 17.03.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Witam wszystkich cieplutko. Hej, zaczyna pachnieć wiosną!! A już myślałam, że do maja będziemy odśnieżać autko Mam pytanie, może ktoś wie gdzie można tanio załatwić jakiś kontener do trzymania różnych cementów i innych takich na budowie? A może jest jakieś inne rozwiązanie? Bardzo proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.03.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Ewamy wybraliśmy inne rozwiązaniezbudowaliśmy sobie z desek szopkę i obiliśmy papą, a obok wychodek, a po budowie rozebraliśmy toplusem było to, że nie wydalismy dużo pieniążków, a potem przenieśliśmy te budowy na drugą działkę, a pewnie potem pójdzie do kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.03.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Ewa - my zrobiliśmy tak samo jak Didi apropos, Didi - czy na glinę (pod trawnik) powinno się nawieźć ziemi z dodatkiem piasku? no i jaki mam zrobić ten trawnik, jak mam psy - siać? (ale co?) czy z rolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.03.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Czupurek na glinę koniecznie żyzna ziemia Siać! Fajne są te z rolki, bo szybko jest zielono, ale trzeba więcej czasu aby dobrze związała ta trawa z ziemią. Natomiast trawnik siany czas oczekiwania dłuższy, ale lepiej związany z ziemią. No a na pieski, to albo zrobić wybieg, albo wyprowadzać na łączkę, albo do lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.03.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Didi - jam lamer do kwadratużyzna tzn. bez piasku? wiem, że na spacer do lasu, ale nie zawsze się chce (np rano skoro świt), a jakby tak te z rolki fragmentami zakładać? po prostu się boję, że psy rozniosą te nasionka a jak siać to jaką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 17.03.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Dzięki dziewczyny, rzucę tematem mojemy fachmanowi a propo's trawnika - SIAĆ!! Tylko dobrze wywalcować ziemię. Rewelacyjnie zakłada trawniki pan Jurek - sołtys z Mierzyna. U moich rodziców już w tym samym sezonie sąsiedzi się zatrzymywali i podziwiali murawę. Nie warto na tym oszczędzać , bo efekt faktycznie jest rewelacyjny, a spitolić zakładanie trawniczka jest łatwo. Wiem coś o tym z autopsji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 17.03.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 No to jeszcze was podpytam: A jak eksploatacja zlewów kuchennych "kolorowych" tzn. z granulatu, czy czegos tam - takie nie inox? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.03.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Jutro postaram się znaleźć namiary na ich pracownię, może na ich stronach, o ile mają uda się Tobie znaleźć trochę informacji o ich doświadczeniach. Dziękuję, googlowałem już w internecie ale nic nie znalazłem. Może też znasz ich adres fizyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.03.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Magini, Klaus - witajcie w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 17.03.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Klaus - dane wysłałem Tobie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.03.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Czupurek na glinę musi być z piachem, aby utrzymać jej lekkość, natomiast nie może to być taki piach jałowy jak do zasypywania fundamentów Rolki masz zawsze "fragmentaryczne" o wymiarach 2m/0,5m - musisz je bardzo mocno dociskać, dokładać, ubijać. Jeśli teren jest nierówny to możesz mieć więcej z tym pracy. Trawnik z siewu: My wysiewaliśmy trawnik w czerwcu (przypominam, że było zimne lato, a trawniczek lubi ciepło) a w sierpniu była szczota Do siewu stosuje się zawsze mieszankę traw gazonowych , a co do fachowego określenia jaka ma być to mieszanka to już do mojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.03.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 ale fajny temat - o trawniku mam nadzieję, że niedługo już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.03.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 dzięki Didisiew pewnie wychodzi atrakcyjniej cenowo, tylko co ja z tymi cholerami biegającymi kudłatymi zrobię na całe dwa miesiące? nie to, się nie chyba nie uda, nie będzie trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts