czupurek 19.04.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 witaj Koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 19.04.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 czupurek Dzięki no a drzewa niestety mogą ten, tego ale jak bardzo boisz się o swoje drzewko to możesz je okryć na noc a Didi rzeczywiście zmieniona nie do poznania i jakaś taka rozbrykana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.04.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 witajcie wtorkowo! ale ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.04.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 koks - witaj w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.04.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 no to jadę po płaszczyk dla jedynego drzewka na moim ugorze tak rozbrykana - bo wiosnę poczuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 19.04.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witam w ten piękny wiosenny dzień ...... Brrr zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 19.04.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Daria no właśnie brrr. U mnie tylko 4 stopnie. Martwie się o moje roślinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 19.04.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Teska, chyba bałabym się posadzić takie wysokie szczepione drzewko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.04.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witam! jak to mówią: kobieta zmienną jest dlatego się zmieniłam Co do roślinek, to proponuję przykryć tylko te owocowe. U nas pięknie rozkwitły magnolie. Mają cudne kwiaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.04.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 no to jadę po płaszczyk dla jedynego drzewka na moim ugorze Ugór - to ziemia nieuprawiana, a Ty jak najbardziej masz poletko uprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 19.04.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 ok masz rację teraz robi się uprawne a moja wiśnia jest tylko ozdobna ale i tak ją przykryję - syn by mi nie wybaczył. tak się zmartwił tymi przymrozkami, że wczoraj specjalnie mnie obudził, żeby o tym porozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.04.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 syn by mi nie wybaczył. tak się zmartwił tymi przymrozkami, że wczoraj specjalnie mnie obudził, żeby o tym porozmawiać proszę, proszę - bardzo cenna u mężczyzny jest taka wrażliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 19.04.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 dziękujemy za miłe powitanie! ranek faktycznie trochę chłodny. gdzie jest ta wiosna?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 19.04.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 monka, działka jest jeszczce ciągle rolna (klasa IVb) i położona zacisznie za wiatrakiem... baaardzo piękne miejsce Pani w gminie z każdą naszą wizytą jest coraz mniej chętna do współpracy i daje mi do zrozumienia, że nie ma czasu odpowiadać na moje pytania (infantylne zresztą)... Dostaliśmy już wszystkie zgody i warunki techniczne przyłączenia do poszczególnych sieci. Kserokopie miały wystarczyć przy wniosku o WZiZT. Wczoraj się okazało, że ponieważ ZE musi rozbudować sieć (kabel biegnie drogą ok. 3-4metrów od naszej działki, ale to nie ten prąd ), więc również powinien wystąpić do gminy o warunki techniczne rozbudowy sieci na cele publiczne, a gmina nie musi tego wniosku rozpatrzyć pozytywnie. W związku z tym musimy oświadczyć, że bedziemy mieli agregat, albo musimy podpisać umowę z ZE i uzyskać od nich gwarancję, że prąd będzie! Jeżeli nie, to ona może nasz wniosek odrzucić i wtedy możemy zapomniec o rozpoczęciu budowy w przyszłym roku żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 19.04.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 monka, działka jest jeszczce ciągle rolna (klasa IVb) i położona zacisznie za wiatrakiem... baaardzo piękne miejsce Pani w gminie z każdą naszą wizytą jest coraz mniej chętna do współpracy i daje mi do zrozumienia, że nie ma czasu odpowiadać na moje pytania (infantylne zresztą)... Dostaliśmy już wszystkie zgody i warunki techniczne przyłączenia do poszczególnych sieci. Kserokopie miały wystarczyć przy wniosku o WZiZT. Wczoraj się okazało, że ponieważ ZE musi rozbudować sieć (kabel biegnie drogą ok. 3-4metrów od naszej działki, ale to nie ten prąd ), więc również powinien wystąpić do gminy o warunki techniczne rozbudowy sieci na cele publiczne, a gmina nie musi tego wniosku rozpatrzyć pozytywnie. W związku z tym musimy oświadczyć, że bedziemy mieli agregat, albo musimy podpisać umowę z ZE i uzyskać od nich gwarancję, że prąd będzie! Jeżeli nie, to ona może nasz wniosek odrzucić i wtedy możemy zapomniec o rozpoczęciu budowy w przyszłym roku żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 19.04.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witaj koksWitam również pozostałych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.04.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Koksczy ja dobrze zrozumiałam?Dostaliście warunki z gminy, do tych warunków dostosowaliście projekt (czytaj: warunki ZE, Gaz, wod-kan) a w międzyczasie gmina "odstąpiła" od pierwotych warunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 19.04.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Didi, gdyby tak się stało, to chyba bym zawału dostała! Narazie dostaliśmy warunki przyłączy od poszczególnych operatorów mediów i chcieliśmy składać o WZiZT (po raz pierwszy), a tu się okazało, że najpierw musimy podpisać umowę i zapłacić ZE (zgoda na przył. nie wystarczy!) i załączyć umowę do wniosku do gminy. Gmina może jednak uznać go za niewystarczający i odrzucić, ponieważ sieć, do której mają nas podłączyć (a właściwie dodatkowy kabel, bo transformatorownia już jest) jeszcze nie istnieje i ZE nawet nie wystąpił do gminy o warunki techn., nie mówiąc o pozwoleniu na budowę w starostwie w Policach... koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 19.04.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 ojoj To w naszej gminie też są takie kłopoty? A ja myślałam, że to taka porządna wiocha, ten Mierzyn...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 19.04.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Daria, my tez tak myśleliśmy i ciągle tłumaczyliśmy budującym na terenie samego Szczecina, jak to my mamy dobrze... Może trafiłam na niewłaściwy czas? Teraz w Mierzynie tyle się buduje, więc pewnie wszyscy chcą miec warunki i reszę papierów i panie trochę przemęczone... Apropos, czy Ty przyapdkiem tez nie w Mierzynie? pozdrawiam koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts