Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Gosc123

Teska - szybki raport:

wyszliśmy z ziemi, strop nad piwnicą zalany, część garażu wymurowana, drenaż zrobiony w 92%, dzisiaj zaspują część niepodpiwniczoną i już murują ściany parteru i garażu. W końcu zobaczę zabytek klasy "0"! ;) Domek gospodarczy wstrzymany - wystarczyło tylko na stan zero... ;( Jutro chcę zamówić dachowkę, łomocę się jeszcze z oknami...

Cieszę się, że Twój Syn ma fizykę z panem S., a nie K. ... szkoda tylko, że musiał czas stracić.. :(

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Maksiu

Dzieki za kropkę, to naprrrrrrrrrrrrawdę piękna kropka. :lol:

Gdybyś opuścił ją jakieś 2 mm w dół była by idealnie gdzie trzeba.

Nie przesyłam reszty danych ani żadnych fotek bo ze względu na przedłużające się urzędnicze procedury nic nie ma na mojej posiadłości :D

buziaki i i miłej pracy

O ludzie, jaki człowiek musi być twardy, żeby dostać jedną pieczątkę, swierdzającą ostateczność pozwolenia. 40 min spędziłam pod drzwiami naczelnika wydziału w starostwie aż łaskawie pojawi się w swoim gabinecie. W międzyczasie wysłuchałam kazania jaka jest droga załatwiania takich spraw, że jest kancelaria itd. Nadmienię tylko, że do wydania pozwolenia wynajęłam bardzo skutecznych ludzi, pracujących w tymże miejscu i taka łaska na koniec. Skandal. Ale oddałam dziennik do rejestracji i o ile układ gwaizd będzie korzystny to w poniedziałek otrzymam go z powrotem, później zgłoszenie i zaczynam.

Jeśli dopiero 10 października to spokojnie wystarczy, tylko pamietaj żeby najlepiej złożyć odrazu oświadczenie kierownika o podjęciu się kierowania budową wraz z zaświadczeniem o wpisie do izby branżowej budowlanców (napewno kierownik będzie wiedział o co chodzi, a jak nie wie to lepiej poszukaj nowego) no i ksero prawnień kierownika też by się pewie przydało

pozdrawiam

Witam Grupę.

Maksiu dla mnie to też najpiękniejszy dzień tygodnia, szczególnie podoba mi się piętnasta. Dzięki za dobre rady, na szczęście ten kierownik jest kumaty i wszystkie dokumenty i oświadczenie już mi dał.

Ciekawe jaka będzie pogoda na weekend? Może to nie jest dział ogrodniczy, ale czy wiecie w jakiej odległości posadziś drzewka owocowe, takie miniaturki jabłonkę i wiśnię?