Didi 06.05.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witajcie! Maro74 niestety, taka sama pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 06.05.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witajcie! Melduję że u mnie też zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.05.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witajcie strasznie zimno......podobno do konca tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 06.05.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 dzieńdoberek wszystkim piatkowo! Strasznie dawno mnie tu nie było i chyba nie nadrobię już zaległości - tyle tego napisaliście. Melduję, że u nas parter już stoi a w poniedziałek będzie robiony strop. Jak na razie za sobą mamy jedną wpadkę, ale do poprawki, więc nie jest żle. Monka, co tam u Ciebie? Przeszły Ci niepokoje duszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.05.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Ewa ups...juz strop???? to szybciutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 06.05.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Teska, po trosze to dzięki Tobie! Kierownik pilnuje wszystkiego, chłopaki na budowie zasuwaja aż miło od 8.00 do 17.00 - nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 06.05.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Ewa, no gratuluję postępów Fajnie już masz, jak się zrobi cieplej to chyba wybiorę się z córą na wycieczkę rowerową w Twoje rejony U mnie znowu pod górę ...walczę ze Starostwem o ostęplowanie dziennika w jakimś przyzwoitym terminie więc na niepokoje duszy nie mam czasu No i mam do ciebie prośbę możesz mi na priva puscić namiar na geodetę, który wytyczał twój dom i ile mu płaciłaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.05.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Ewa no to jest ok..skoro kierownik sie dobrze spisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 06.05.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Monka, sympatyczna jesteś w związku z tym w życiu Ci nie dam namairów na geodetkę, która mi wytyczała dom. Zrobiła błąd, na sczęście dotyczył on wewnętrznej ścianki fundamentowej długści 2 metrów w garażu, kierownik budowy sprawdził tylko zewnętrzny obrys domu no i trzeba będzie robić podciąg. Ona jest dobra ( ta geodetka) do spraw papierkowych - wszystko załatwia od ręki, ale w praktyce jako skoczybruzda jest do kitu. Howk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 06.05.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 teska, oprócz tej jednej wpadki, o której napisałam Monce to naprawde nie mam zastrzeżeń. Fakt, że jak sie z mężem zorientowaliśmy, że nasz dwustanowiskowy garaż jakoś nie wygląda na dwustanowiskowy, za to kotłownia zyskała rozmiary bez mała salonu, to myśleliśmy , że nas szlag trafi na miejscu. Wezwaliśmy kierownika i wykonawce na plac, nastawiliśmy sie na wielką awanturę, a tu okazało się, że zarówno jeden jak i drugi wzięli winę na siebie sami z siebie. Gorącó nas przepraszali i wszelkie koszty wzięli na siebie po połowie. Byłam miło zaskoczona. Uważam, że każdy może się pomylić, ale wyjśc z tego z twarzą to już nie każdy potrafi. Moi budowlańcy potrafili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 06.05.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Dzięki Ewa Słyszałam o tej wpadce geodetki ale myslałam, że została pogoniona i ktoś inny wytyczał dom. No i ja chciałam namiar tego drugiego geodetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 06.05.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witam piątkowo:-) Wszystkim gratuluję postępów na budowach/ogrodach. U nas cicho. Czekamy na warunki od mediów, czekamy, czekamy Wczoraj razem z geodetą odkopywaliśmy słupki (jeden został przeorany przez sąsiada-rolnika i trzeba było go na nowo usadawiac). Potem wbiliśmy paliki, połączyliśmy sznurkiem i naszym ciekawskim oczom ukazała sie NASZA ZIEMIA . Dziwne, radosne uczucie pomyslec, ze za jakis czas tam będzie stał NASZ DOM...... pozdrawiam ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 06.05.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witam wszystkich Ewa Hebda - czy możesz mi podesłać namiary na ekipę, która Tobie buduje?, na kierwonika, który u Ciebie zarządza już mam. Przy okazji mam prośbę o kilka informacji dotyczących organizacji prac. Czy ekipa wykonuje tylko prace, czy też dostarcza materiał? A może materiał kupujecie Wy i organizujecie jego dostawę. Oczywiście namiary na hurtownię również chętnie przyjmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 06.05.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Kolejny absurd z urzedu w P.wczoraj maz pojechal - panskie oko... wszystko ok, odrolnienie zalatwione,dzis o 9 kurier z urzedu w P. - w sprawie brakujacych dokumentow dot odrolnienia co za balagan tam maja,za kazdym razem kurierem wysylaja upomnienie, ponaglenie, wydaja nasza wspolna kase zupelnie bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 06.05.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 no i zimno jest, dobrze, ze wlaczyli ogrzewanie znowu - akurat teraz mi sie dzieciaczek rozchorowal, a lekarz dopiero o 14 pozdrawiam Grupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.05.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 witam piątkowo, od 15-stej łikendzik, szkoda ze taki zimny tyle skrobnęliście wczoraj, że nie sposób zapamiętać Arcobaleno - niestety ogrodnik ze mnie żaden (do tej pory zawsze pielęgnowałam kwiaty, ale sztuczne ) teraz wszystko robię bardziej na czuja (jak sławetna dziewczynka w "tajemniczym ogrodzie", gdy pieliła z chwastów, by roślinki oddychały). Didi - to jest profesjonalizm (ma zaplecze ) Ja thuje jak pisali wyżej: dołek, wsypany substrat, sadzenie, kora, podlewanie (narazie wsio roszę codziennie, bo czekam na trawnik). Iwona G - mam narazie źródełko zakupu, ale są to, żywotniki (thuje) bodaj zachodnie. ostatnio płaciłam po 3 zł za ok. 50cm od sztuki. Teraz ja pytanie do Didi - ziemię mam taką jaką mam. trawa niestrudzenie wschodzi i ta posiana i ta stara, ale wschodzi partiami. czekać dalej czy już dosiewać tam gdzie pusto? (siane 16.04.) pozdrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 06.05.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Każdy powód jest dobry aby dać zarobić kurierowi. Chyba muszę dać na intencję co by mi się takie historie nie przytrafiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 06.05.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Grzegorz moze pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 06.05.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Namiary na tą ekipę miałam właśnie między innymi od tego kierownika. Namiary wyślę Ci na priv. Co do dostarczania materiałow to układ mamy taki, że przed zakupem czegokolwiek szef ekipy dzwoni do mnie i podaje mi cenę jaką mu proponują w hurtowni (on najczęściej bierze z Razmusa w Mierzynie), potem ja sparwdzam w paru miejscach telefonicznie ( choć na razie najlepiej cenowo stoi hurtownia HMB) i zamawiamy z tego miejsca gdzie jest taniej. Jeśli to są duże zamówienia (typu porothon) to transport daje hurtownia, jeśli mniejsze to wozi to na budowę mój wykonawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.05.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Ewa czy to slawetny pan "M" Cieszę sie,ze jestes zadowolona z kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts