Józia S. 06.05.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Didi,tuje szmaragdowe mi żółkną. Wydaje mi się, że z nadmiaru wody bo podlewałam je codziennie do bólu, bo myślałam, że lubią. W kąteczku rośnie sobie taka sama, do której woda nie dochodziła w takiej ilości i jest bardziej zielona.Obejrzałam sobie film o ogrodach z jakiejś gazety i było o jakimś nawozie do tuj - Magic ...coś tam - podobno pomaga na wszystko - co myślisz? kupić?Ale dzisiaj znowu mają wodę - pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.05.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 witam piatkowo! dach skonczony ale deszczu nie zamawialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 06.05.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu! Miło mi bardzo, że znasz moje okolice Nasza działeczka znajduje się prawie na początku wsi, za 3 lub 4 domem jest wjazd na taką kamienistą drogę (trzeba w nią wjechać)- pierwsza "posesja"(z nowymi czerwonymi słupkami) należy do sąsiadki a druga(z niedokończonym ogrodzeniem z siatki )to nasza działka. Na razie niestety konkretna budowa jeszcze nie ruszyła bo jeszcze ze 2 m-ce do pozwolenia(a propos - ile czekałeś u nas w starostwie na pozwolenie?) ale na razie robimy różne prace porządkowe - wycinka drzew, spychanie ziemi, formowanie podjazdu i skarp no i właśnie mam zamiar posadzić te tuje.Tylko chyba jednak poczekam aż ogrodzenie będzie kompletne bo trochę obawiam się kradzieży a poza tym pogoda jakoś nie zachęca Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.05.2005 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu! Miło mi bardzo, że znasz moje okolice Nasza działeczka znajduje się prawie na początku wsi, za 3 lub 4 domem jest wjazd na taką kamienistą drogę (trzeba w nią wjechać)- pierwsza "posesja"(z nowymi czerwonymi słupkami) należy do sąsiadki a druga(z niedokończonym ogrodzeniem z siatki )to nasza działka. Na razie niestety konkretna budowa jeszcze nie ruszyła bo jeszcze ze 2 m-ce do pozwolenia(a propos - ile czekałeś u nas w starostwie na pozwolenie?) ale na razie robimy różne prace porządkowe - wycinka drzew, spychanie ziemi, formowanie podjazdu i skarp no i właśnie mam zamiar posadzić te tuje.Tylko chyba jednak poczekam aż ogrodzenie będzie kompletne bo trochę obawiam się kradzieży a poza tym pogoda jakoś nie zachęca Pozdrawiam!!! Juz podejrzewałem że twoja budowa jest akurat na przeciwko zjazdu na twoja drogę... jak bedzie lepsza pogoda to wracajac do domu zajrzę na twoje włości... ile czekałem na pozwolenie.. szczerze mowiac to nie pamietam, bo zalatwial mi to komplesowo architekt, ale z tego co pamietam to było to chyba około 1,5 miesiąca.. zalezy jeszcze do kogo na biurko trafi twoja sprawa.. a kto Ci robi adaptacje projektu? no i jaki wg jakiego projektu bedziesz budować? pozdra m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 06.05.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Pozdrawiam sąsiadów: maksia i arcobaleno !Tutaj Sowno na linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.05.2005 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Gosiunia: przjezdzałem kilka dni temu przez sowno i sie zdziwilem... tyle nowych domow... bylem w szoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 06.05.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Mi to trochę tak trudno mówić jak wiele się zmieniło bo bywam tam od niespełna roku (o jej to juz prawie rok ) ale widać że dzieje się trochę wokoło. Np. widzę że na przeciwko mnie też ktoś kupił działeczkę bo zaczyna wykopaliska robić. My narazie pielęgnujemy zieleninę. Dzisiaj popołudniu jadę zobaczyć czy trawka jakąś grzywkę wypuściła. W zeszłym tygodniu obsiałam całą łąkę, jakieś 1 500 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.05.2005 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Skoro tak obsialas to napewno masz juz bujną zieleń ja tez mialem trawke... ale została zadeptana podczas ocieplenia... i bedzie od nowa siana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 06.05.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu, My robimy projekt indywidualny u jednej architektki ze Stargardu(ma to być bliźniak z przyszłymi teściami:)) także ona też się wszystkim zajmuje a poza tym mam kilku znajomych w starostwie a od czerwca sama bedę tam na stażu więc "wydeptam" pewnie ścieżkę to tego pokoju w celu kontrolowania postępów:wink: Chociaż podobno gmina Marianowo to ciężki przydział Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.05.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Witajcie, u nas natężenie sił i środków - nie można się przepchać pomiędzy robotnikami - serce rośnie (górka kasy maleje ). Szukam ekipy do wylania podłóg (miksokrety, czy co tam jeszcze) - ale oczywiście sprawdzonej i w miare pewnej. Pomóżcie!! No i oczywiście wciąż szukam namiarów na ziemię (do podsypania domku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.05.2005 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu, My robimy projekt indywidualny u jednej architektki ze Stargardu(ma to być bliźniak z przyszłymi teściami:)) także ona też się wszystkim zajmuje a poza tym mam kilku znajomych w starostwie a od czerwca sama bedę tam na stażu więc "wydeptam" pewnie ścieżkę to tego pokoju w celu kontrolowania postępów:wink: Chociaż podobno gmina Marianowo to ciężki przydział Pozdrawiam!!! Ciekawe u której... czyżby pani Agata P. ? mowisz staz w starostwie ... no to na rzut beretem odemnie.. ja pracuje w UM... a co do gminy marianowo to nie jest tak zle.. pani burmistrz jest z gogolewa m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.05.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu - jak to, trawę zadeptałeś? dlaczego? pytam bo się martwię, swoją wysiałam, zaczyna wschodzić, ale my i psy po niej dreptamy normalnie. to co nie wyrośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Czupurek a jakis namiarek na te tujki to mozna liczyc??? no i powiedz czy sa to tylko takie cieniutkie badylki???? A Maksiu trawke przez styropian zadeptał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 a tak ogolnie okropnasta pogoda jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.05.2005 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu - jak to, trawę zadeptałeś? dlaczego? pytam bo się martwię, swoją wysiałam, zaczyna wschodzić, ale my i psy po niej dreptamy normalnie. to co nie wyrośnie? zadeptalismy nogami, rusztowaniami i wala sie pelno kuleczek styropianu... generalnie trawnik do kapitalnego remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.05.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Teska - mozesz podac jeszcze raz namiary na swoja szkólke z roslinkami gdzies mi wcielo namiary i dodatkowo polskie litery w kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiunia 06.05.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu, a czy dyskretnie mogę podpytać: Pani Kmita architekt czy coś ci mówi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 06.05.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu, Nasz domek ma pani Leokadia M. a panią wójt to nawet trochę znam - mieszkałam już kiedyś dawno dawno temu w Gogolewie i moja babcia tam mieszka(2 działki dalej) i moi rodzice się budują(zaraz za babcią) także wesoło tam mamy Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.05.2005 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Maksiu, a czy dyskretnie mogę podpytać: Pani Kmita architekt czy coś ci mówi ? jasne.. sporo mi mowi... mowie powaznie... na dalsza dyskusje zapraszam na priva m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.05.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Bodekku Kolasinski Jerzy lesniczy - 694416713 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts