agniesia 19.05.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 A mozecie powiedziec gdzie to znalezc? jakies przepisy? bo mnie odsylaja od jednej do drugiej w P mowia, ze tu powinnam w Sz wszystko zglaszac, bo oni dostaja z geodezji ze Sz wszelkie papiery, pani ze Sz mowi, ze musze zmienic w P cholera, no gdzie i jak moge zmienic to? chce tylko odrolnic kawalek pod domem, przy skaldaniu wniosku o pozwolenie na budowe architekt zlozyla podanie o wylaczenie calosci z produkcji rolniczej, nie chce miec kilkutysiecznej dziali budowlanej, po cholere mi to czy musze teraz wycofac papiery? zlozyc nowy wniosek? ale jaki skoro decyzja jest podejta o wylaczeniu calosci z prod rolnej? i skladac od nowa? uswiadomcie mnie, bo sie zakrecilam i nie umiem wybrnac, pliiiiiiis usmiecham sie o pomocna dlon PS co sie dzieje z Ksiegowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonak 19.05.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Cześć Kochani, Dawno tu byłam i czytania od groma!. Jestem na etapie aranżowania budowy: ekipę już mamy (umowa do podpisania), szukamy kontenera mieszkalnego - może macie jakieś namiary? Dzwoniłam po okolicznych firmach-najniższa cena używanego to 6 tys. - nie mogę uwierzyć. Cholernie drogi ten Szczecin. Próbujemy się orientować w cenach materiałów budowlanych w hurtowniach: drożej niz pod Warszawą!!!! Chcemy wywiercić studnię (woda na budowę, potem podlewanie kwiatków i mycie samoch. ) - 350 zł za metr !!!! Może wiercieliście już studnie i macie panów którzy nie zedrą 10 tys. za studzienkę. A może ja się mylę? Pozdrowionka - najważniejsze że już cieplutko za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.05.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Iwonak witaj...hurtownia spróbuj pablo 605215520.Co do studni to ja juz nie w temacie, u mnie wiercono ale 4 lata do tyłu...tanio nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.05.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 IwonaK a gdzie budujesz...przypomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 19.05.2005 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 dlaczego grupa tak nisko spadla? ponawiam PS co z Ksiegowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 20.05.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich. Ale nam się weekendzik piękny robi . Monka jak sprawa twojego dziennika czy wszystko idzie dobrze, ile Ci jeszcze zostało czekania z tych 14 dni?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 witam piątkowo! pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.05.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich Maro wszystko załatwione pomyślnie, sami zdobyliśmy brakujące pokwitowanie na decyzji, terminy zachowane, czekać już nie musimy Tak naprawdę to mamy już wytyczony budynek i powoli zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 monka - to teraz tylko do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikk 20.05.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam i oświadczam iż pozwolenie odebrane jeszcze tylko uprawomocnienie i dziennik i można zaczynać Monka ,ale Ci zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.05.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 gosikk nie zazdrość nawet się nie obejrzysz a będziesz już zaczynać Gratuluję pozwolenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 20.05.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich wieczorową porą. monka - generalnie to właściwie są w stanie zaoferować prawie wszystko, jednak z rozmowy wynikało, że mają dobrą ofertę na silikaty, dachówkę cementową (pewnie Euronit), to jeżeli chodzi o grube materiały, mówił, że beton to już trzeba poszukać w innym miejscu, jakoś niespecjalnie wspominał o BK, jednak myślę, że najlepiej się wybrać osobiście i porozmawiać. Ja jak na razie pytałem tylko o materiały do stanu surowego otwartego. Jeżeli chodzi o p. Pańkę, to na koniec ubiegłego tygodnia obiecał przygotować ofertę i niestety do dzisiaj nic, nawet nie zadzwonił. W sprawie odrolnienia, w moim przypadku było tak jak opisywałyście, złożyłem wniosek, dostałem odpowiedź, że grunt kategorii IV nie wymaga decyzji, natomiast z tego jak mi to tłumaczono wynika, że przekwalifikowanie na grunt budowlany następuje po wybudowaniu domu. Dzisiaj otrzymałem pismo w sprawie "podatku rolnego" - stawka z 1ha=155 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 20.05.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich! Iwonak - ja za wiercenie studni zapłacę 100 za metr(po znajomości), ale wiem, że tam gdzie jest dużo domków taką cenę podają, co nie znaczy że musisz taką dać - szukaj dalej jak zejdziesz do 200 to będzie ok! Tylko wszystko zależy gdzie się budujesz? Co do materiałów budowlanych, to wiem, że Szczecin jest jednym z najdroższych miast, mam kuzyna spod W-wy - ceny szok!!! ale tam znowu usługi są droższe! Dziwi mnie to , bo najbiedniejsze województwo a najdroższe ceny za materiały! Melduję, że jedna strona przęsełek zamontowana!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 20.05.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam wszystkich wieczorową porą. Grzegorz dzięki za informację o Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.05.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam piątkowo piękna pogoda zaczyna się nam robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 20.05.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Monka no to fajnie że masz już to załatwione. Pozostaje życzyć Ci samych pozytywnych wrażeń na budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.05.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Cześć Kochani, szukamy kontenera mieszkalnego - może macie jakieś namiary? Dzwoniłam po okolicznych firmach-najniższa cena używanego to 6 tys. - nie mogę uwierzyć. Cholernie drogi ten Szczecin. Witajcie, kontenery tak -niestety- kosztują, a jeszcze ich transport - też bardzo drogi i skomplikowany, bo nie można ich przewieźć pod żadną trakcją tramwajową . Moja znajoma też rozważała kupno kontenera, ale skończyło się na przyczepie kempingowej - wyszło zdecydowanie taniej i prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 20.05.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam i oświadczam iż pozwolenie odebrane jeszcze tylko uprawomocnienie i dziennik i można zaczynać Monka ,ale Ci zazdroszczę. Gosikk a jak sprawa z ekpią czy już temat załatwiłaś do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 GrzegorzR - jaka wieczorowa pora toż słoneczko pięknie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.05.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 gosikk - no to teraz do dzieła zobacz jaka pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts