Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Czy gr.szczecinska polega na tym ze sobie o pierdach gawedzicie czy o budownictwie bo znalazlem sie tu przypadkiem ale zaczynam budowe w szczecinie.i troszke potrzebuje waszych rad bo latwiej mieszkac na swoim i radzic niz mieszkac z tesciowa i pytac.

TO O CO TU CHODZI W TEJ GRUPIE??????????????????

WITAM I POZDRAWIAM mariusz r

Obrazili sie czy co??????????:~)

chodzi o to by nie wpasc w bloto zwlaszcz ze na dzialeczce grzasko!

Mialem na mysli by pogawedzic z zawodnikami o tym i o tamtym!

Dletego ze ta strona skupia ludzi z rejonu i blizsze sa wam pewne problemy i nie tylko niz na forum ogolnopolskim!

Widocznie sie mylilem - sorki

Gość Gosc123

"Ulubionym środowiskiem żmiji są polanki lub przecinki w podmokłych lasach oraz stosy kamieni (...). Ze snu zimowego budzi się żmija w marcu, okres godowy przypada u niej w kwietniu i maju. Żmija jest gatunkiem jajożyworodnym. Młode przychodzą na świat w sierpniu i we wrześniu, w ilości nie przekraczającej 20 sztuk w jednym miocie".

No to by się chyba zgadzało, bo to coś wyglądało na młodego węża. Tak w ogóle to zrobiłem zdjęcie, nie jest super wyraźne, ale widać, że przy głowie ma coś jaśniejszego, no a cała jest brązowa... właściwie to ta żmija była całkiem jak glista, którą lubią wszystkie (?) dzieci pci męskiej ;)

Żeby było śmieszniej, ze 2 m od miejsca spotkania jest właśnie kupa kamienio-gruzu (kamienie będą wykorzystane do skalniaka)... kurczę, a miał być blisko tarasu... no chyba sobie podaruję...

Surowica... a na długo wystarcza? Co ile trzeba kupować świeżą?

Prace znowu ruszyły: ścianka kolankowa, przygotowanie do wieńca (lanie w środę), kopanie pod fundamenty schodów wejściowych i przygotowanie do wykonania daszka nad wejsciem... hmmm

Joasiu

ja kupiłam Grab za 60 zł/mp w drugim koncu Szczecina ( w kołówku) za transport zapłaciłam 180 zł...

nie wiem czy byc moze?

nasz lesniczy sprzedaje brzoze za 60 zł i ma transport

natomiast wasz ma buk...ale na buk szkoda kasy ( bardziej energetyczny jest dab no i brzoza tez buk wyprzedza)

Witajcie Wszyscy!

Ojej - ale się nazbierało!

Bikosa - gratulacje raz jeszcze (dołączam się do próśb o info nt. dzieciątka i tajemniczego udziału Staśka w procesie powiększania komórki społecznej)

Stasiek -wyluzuj z tymi żmijami - jak zwalisz tę za przeproszeniem kupę kamienie -to ona sobie pójdzie. Nie rezygnuj z tarasu. Poza tym to może być cos zupełnie innego (zaglądnij http://www.michalowo.ug.gov.pl/monografia/s06_1.html ) np. zaskroniec. A co do surowicy - mają na Wojciecha i nie udostępniają (konsumpcja na miejscu) - ale gdybyś wydeptał jakąś ścieżkę do sanepidu to ja bym też kupiła.

mariusz r. - Dlaczego krzyczysz? Jesteś w sytuacji nowego, właśnie dosiadłeś się do stolika, przy którym siedzą ludzie znający się już troszkę. W naszym klubie ma być miło i sympatycznie... :) Masz jakieś pytania - to pytaj :) Pozdrawiam serdecznie

BEDI - i jak się sprawują te CAL-owe drzwi? jesteś zadowolony? A kolor jaki? Ja zamówiłam ichni mahoń.

MAKSIU - możesz jeszcze raz podać, jaką kupiłęś bejcę na podbitkę - BARDZO PILNE - z góry dziękuję. Cena mile widziana.

MARIUSZ R - coś ty taki nerwowy? Wszyscy "wchodzimy" tu dla przyjemności i z przyjemnością; przy okazji wymieniamy cenne dla wszystkich informacje i oszczędzamy w ten sposób dużo czasu i kasy też.

Więc wyluzuj a z pewnością ty też uzyskasz potrzebne informacje.

Miłego dnia wszystkim! Ivette

MAKSIU- dziękuję, oczywiście chodziło mi o te belki przy ganku - my to się rozumiemy w lot! Będę czekać na informacje. A jakie masz wyłazy dachowe? Roto?

Dzsiaj ma przyjechać moja dachówka - już sie nie mogę doczekać, żeby zobaczyć ją na dachu! Pozdrowionka!

:lol:

Gość Gosc123

Joasiu i Maksiu... patrzcie, no... człowiek się tylko uśmiechnie do kogoś i zaraz tu posądzają go o jakieś "tajemnicze udziały w procesie powiększania komórki społecznej"... hihi... mnie to dopiero czeka... nie martwcie się i chyba nie będzie aż tak tajemniczo ;)

Joasiu, a rezygnować nie chcę z tarasu, tylko ze skalniaka przed nim... no, ale pomyślę jeszcze nad tym...

Jeśli chodzi o radość ze zwierzątek na działce, to na wiosnę o mało nie zabiłem zająca w trakcie przewalania tych kamlotów... był lekko szoknięty, że obok niego wylądowało coś o wadze jakichś 10kg... mógł włączyć jakieś awaryjne, że tam siedzi... a nie tak... cichcem :D