maksiu 02.10.2003 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Staszek: ja bym te fajermury zostawil na pozniej... zastosowanie zawsze mozna znalezc, a i wykonczyc pozniej moznapozdrawiamps. jaka masz scianke kolankową ? (wysokość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.10.2003 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Ivette: widzisz jaki owocny dzień, tyle nowych wrażeń, no i wygrałaś konkurs pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 02.10.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 No i grupa zrobiła się typowo budująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.10.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 A co powiecie na białe okna PCV do domu z ciemnobrązowym dachem?... Chyba mnie to czeka... niestety... jaki tynk wybrać? Miała być jasna kawa albo załamany beż... a teraz to pewnie biały został... a ja chciałem mieć okiennice... to sie pewnie z nimi pozegnam... buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.10.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 ivette, ja o CAL-owych drzwiach? Ale ja nic nie wiem... ja właśnie dopiero szukam drzwi... już nic nie rozumiem... chyba polecę na budowę, może jakieś już stoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Stasiek! Zrób do tego jasnowaniliową elewację (kolor jak lody waniliowe - jasny) i naokoło okien taką oblamówkę w bałym kolorze. Super to wygląda głównie z grafitowym dachem ale myślę, że z brązowym też będzie ekstra. Pooglądaj domy z archona - www. archon.com.pl - tam jest dużo takich propozycji. Myślę, że Ci się moja propozycja spodoba. Pozdrawiam! Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.10.2003 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Ivette: pomyliłaś staska z bedim, to bedi ma te drzwi...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2003 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Dzięki Maksiu! Właśnie przeleciałam całą poprzednią stronę, żeby znaleźć post Bediego. BEDI - odezwij się o tych CAL-owych drzwiach! Stasiek - sorry! Jeśli jeszcze nie masz dachu to mógłbyś wziąć grafitowy z NELSKAMPA - byłoby super z białym plastikami i jasnowaniliową elewacją i białymi oblamówkami wokół okien. Aha! Dom nie powinien być zbyt mały, bo ciemny dach pomniejsza go znacznie optycznie. Koniecznie obejrzyj projekty archona, to sam zobaczysz. Mi się ta kombinacja bardzo podoba, ale: 1. mamy mały dom 116 m2 z użytkowym poodaszem 2. zawsze chcieliśmy mieć ceglastą dachówkę 3. zawsze chcieliśmy mieć drewniane okna Wobec tego zostaje tylko moja waniliowa elewacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.10.2003 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Ivette: a ja do mojego ceglastego dachu wymyslilem sobie ze zrobie elewacje w kolorze piasek pustyni.. cos takiego jak jest u Joasi i Jasia, tylko lekkko jasniejpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Maksiu - też będzie bardzo ładna kombinacja. To jest głównie kwestia Twoich wyobrażeń o domu, które miałeś w głowie "od zawsze". My kilka razy przerabialiśmy kwestię zmiany koloru dachu, okien, elewacji i zawsze wracało do pierwotnej wersji; więc tak już musi zostać! najgorzej, że mój sąsiad właśnie pomalował elewację i jest to mój kolor, tylko odcień intensywniejszy I co robić? Chciałabym, żeby nasz dom miał indywidualny charakter - taki tylko nasz. Ale mój Tadeusz mówi, że trzeba robić swoje i nie oglądać się na sąsiadów, gdyż ktoś zawsze zrobi coś tak jak ty - jak nie wcześniej, to później (nawet może zgapi?). Zobaczymy, jak dojdzie co czego zwłaszcza, że u nas osiedle 60 domów - i każdy zrobi indywidualnie... Takie są moje przemyślenia na ten temat. A co myślą inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 03.10.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Jeżeli chodzi o kolorki domu to róbcie jak Wam się podoba - w żadnym razie nie oglądajcie się na sąsiadów. Może trochę przesadiłam ale mąż Ivette ma całkowitą rację - kolor na osiedlu 60 domków na pewno się powtórzy, no o ile nie zrobicie np. granatu z pomarańczem - niezapomniane wrażenie. Indywidualizm domku podkreślicie wykończeniem detali, ogródkiem itp. U mnie jest tak: dach - ceglasty - esówka, elewacja - jasny zółty piętro, ciemniejszy zółty parter(G i H 077 z palety Tikurilli), cokół - tynk mozaikowy mieszanka żółto-, brązowo - czerwona (taka za przeproszeniem sraczka, ale pasująca do reszty), reszta dodatków tj. okna, drzwi, rynnyi podbitka białe. NO i wystarczy tego pisania........ Pozdrawiam! Pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Księgowa - fajne zestawienie. Napisz na priva lub e-mail, gdzie się budujesz, to może jutro podjadę sobie zobaczyć? P.P. Sraczka niczego sobie! Miłego piątku wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2003 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Witam wszystkich w piątekwidze księgowa ze mamy odpobne upodobania odnosnie kolorystyki domupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.10.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 U nas brązowy daszek, jasnożółta ściana, brązowe płytki na słupach i tam gdzie trzeba - ładnie jest. Białe okna a drzwi i brama garażowa brązik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia Jasia 03.10.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Stasiek ostatnio rozpaczał nt białe okna i brązowy daszek - jaka elewacja.U nas taka kombinacja jest ok - mnie siem podobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2003 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 W takim razie podpowiedzcie mi, jaki kolor drzwi pasuje najlepiej do takiej sytuacji, dach ceglasto-czerwony, elewacja taka jak u joasi (jaaasno zółty), okna białe.pozdrawiamps. no i jeszcze jedno pytanie.. jaki kolor podbitki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Maksiu -kombinacja jak najbardziej OK. Podbitkę możesz zrobić z drewna i pociągnąć tym mahoniem, co na ganku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 03.10.2003 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Ivette: nigdy podbitki drewnianej.. nie namowisz mnie napewnoa co z drzwiami (kolor) ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 03.10.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Czemu nie drewniana podbitka? U mnie jest PCV gdyż nie dam rady konserwować 7 metrów nad ziemią. Kolor mahoniu na ganku jest śliczny, ale na podbitce może się nie sprawdzić - no chyba że będą też takie rynny Co do drzwi - ja wzięłam najtańsze białe i do tego nie drewniane, jak znajdę ładniejsze to wymienię. Jak chciałam drewno to jeden z uczciwszych sprzedawców powiedział, że drewno nawet klejone nie jest w 100% pewne i będzie pracowało wystawione na warunki atmosferyczne. Mam też tego przykład u kolegi - drzwi drewniane z Urzędowskiego już kilka razy reklamował (niedomykają się po większych deszczach i coś tam było z zamkami). Generalnie jeśli chodzi o kolorystykę staram się nie wprowadzań więcej niż 3 kolorów na dom, żeby nie przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Księgowa - kurde już zamówiłam okna u Urzędowskiego! I co teraz? Przecież opinie są naprawdę dobre Maksiu! Dlaczego nie podbitka z drewna? Ja chcę taką zrobić. A drzwi - to chyba białe - są takie tanie stalowe drzwi i wygląd OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts