silos 25.09.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Dzień Dobry W związku z tym, że idzie zima chciałem zamontować drzwi pomiędzy kotłownią/pomieszczeniem gospodarczym budynku mieszkalnego a garażem. W kotłowni/pomieszczeniu gospodarczym jest zawieszony piec gazowy oraz liczniki wody. Otwór w ścianie nośnej do przyległego garażu ma wymiary 91cm x 206cm. Moje pytanie czy montuje się tutaj drzwi techniczne metalowe (skrzydło 80) ocieplone np. styropianem jak:https://www.leroymerlin.pl/okna-i-drzwi/drzwi-wejsciowe/drzwi-gospodarcze/drzwi-techniczne-zk-iso,p244591,l477.htmlotwierane do garażu ? U mnie nie mogę zrobić otwarcia skrzydła do garażu z uwagi na kolizję ze stelażem bramy garażowej.Czy też stosować jednak klasyczne drzwi drewniane odpowiedniej grubości z uszczelkami ? Dziękuję za wszelką odpowiedź. PozdrawiamM.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 06.10.2018 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Zależy od mocy pieca, wentylacji i kilku jeszcze szczegółów. Ja widziałem do kotłowni do 25kW drzwi drewniane wewnętrzne otwierane na korytarzyk za wiatrołapem. Pytanie jakie masz drzwi w projekcie, czy dom jest przed czy po odbiorze przez inspektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts