kulibob 27.09.2018 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Arturo72 w nocy poszedł na fajkę i zapomniał drzwi zamknąć i mu się wychłodziło;) Też myślałem żeby załączyć grzanie ale jak kobieta mi powiedziała że jej ciepło i musi okna otwierać to po co mam grzać. No chyba że dla ciepłej podłogi. To ile Ty masz w tej chałupie że gorąco. Niedługo czas odpalać mam teraz piętro 22,7 parter 23,4*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.09.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) a domek 40m2 i po 50cm styro grafitowego na scianach, dachu, stropie i podłodze i domek wybudowany na Sycylii A skad to zdziwienie ? Ja za ogrzewanie i wodę płacę 1700-1800zl za gaz, plus jakieś 40zl za drewno. Edytowane 27 Września 2018 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 02.10.2018 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 To ile Ty masz w tej chałupie że gorąco. Niedługo czas odpalać mam teraz piętro 22,7 parter 23,4*C Napisałem że ciepło nie gorąco, na parterze aktualnie 22,2 piętro 21. Od piątku temperatury w dzień po 19st więc nie ma co grzać. Raz załączona klima zjadła 400w w niecałą godzinę. Sąsiedzi już palą bo po 18 nie da się wyjść na dwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 02.10.2018 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 W moich standardach to już raczej mocno zimno masz. Ja teraz przepaliłem drugi raz w kominku Trzeba będzie codziennie juz parę badyli wrzucić bo słońca niema a żona marudzi. Mam tego darmowego drewna trzeba spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 02.10.2018 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Kominek zostawiam jak będzie poniżej -5 st. Drewno bukowe u nas po 200zł za mp, sosna to chyba 90zł.Też mi zostało darmowe drewno z rozbiórki garażu ale to pali się jak papier;). Poza tym smoli szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 02.10.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 OK 1550 co, cwu, gotowanie za gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.10.2018 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Kominek zostawiam jak będzie poniżej -5 st. Drewno bukowe u nas po 200zł za mp, sosna to chyba 90zł. Też mi zostało darmowe drewno z rozbiórki garażu ale to pali się jak papier;). Poza tym smoli szybę. Grab kupiłem właśnie po 250zl/mp ale to na za rok,niech schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.10.2018 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Wydaje mi się że kominek teraz jest najlepszy mały wsad i mała moc. A odpalenie tego w szczycie sezonu zaburza pracę podłogówki. Nie potrzebnie ją wychładza a później trzeba podgonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 03.10.2018 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Wydaje mi się że kominek teraz jest najlepszy mały wsad i mała moc. A odpalenie tego w szczycie sezonu zaburza pracę podłogówki. Nie potrzebnie ją wychładza a później trzeba podgonić Chyba, że masz kominek z płaszczem, wtedy niczego nie zaburza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 03.10.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Chyba, że masz kominek z płaszczem, wtedy niczego nie zaburza. Co racja to racja, ja mam zwykły z DGP i jak zapalę to zaburza pracę podłogówki. Praktycznie mógłbym z czujników w podłodze poprzez domoticza wysłać "żądanie załączenia pieca"grzania tylko podłogi ale pewnie sensu nie byłoby. Kiedyś myślałem żeby można było grzać pokojami ale to taki bajer byłby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.10.2018 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Chyba, że masz kominek z płaszczem, wtedy niczego nie zaburza. Tylko kominek z płaszczem to już duża inwencja w porównaniu do mojej kozy za 4300. Kominek klasyczny czy z PW tu kij ma dwa końce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts