KasiaZ 08.10.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Czesc !Co myslicie o drzwiach Porta ??Czy to nie są stracone pieniądze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 08.10.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Wewnętrzne czy wejściowe? I co masz na myśli pisząc "stracone pieniądze"?Mam drzwi wewnętrzne i drzwi między domem a garażem Porta. Według mnie relacja ceny do jakości była bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 08.10.2004 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Chodzi mi o drzwi wewnetrzne. Czy materiał z którego są wykonane nie rozwali mi sie po roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 08.10.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 też mam Portę w wenątrz. Jest OK.Dużo zależy również od modelu jaki wybierzesz, w ofercie mają drzwi o różnej rozpiętości jakości i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 08.10.2004 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 A futryny od kopletu czy jakies inne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 08.10.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Ja mam wewnętrzne Porty zarówno te droższe, w naturalnej okleinie jak i tańsze, wykonane z tzw. doorskin'ów (białe). Zawodowo znam nieco te drzwi okleinowane i nie mam zarzutów co do ich konstrukcji i technologii wykańczania. A te tańsze są chyba tak dobre jak każde inne tego typu - żaden "wodotrysk", ale doskonale spełniają swoją funkcję. Jedyną ich wadą jest to, że drzwi te są puste w środku (tzw. "plaster miodu") i mają przez to słabą akustykę, ale tu nie miałem dużych wymagań.Inny plus to łatwość montażu ościeżnic - montowałem je sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.10.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Nie powinnas miec z nimi klopotu jak juz ktos powiedzial - zadne tam wodotryski - proste dobre i jak sadze ciagle tanie - oczywiscie zalezy od wersji wykonczenia. Oscieznica obejmujaca tak banalna w swej prostocie ze kazdy sam moze ja sobie zamontowac pewnych zasad montazu sie trzymajac. Typowa masowka Londyn i Wieden - taki sam takze w Polskone - licowki impiortowane z USA dla obu producentow W srodku albo plaster miodu albo wkladka styropianowa. W standardzie mozliwosc podciecia do 30mm - przy wiekszych koniecznosc zaznaczenia tego w zamowieniu (dodaja wtedy jeszcze jeden ramiak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 08.10.2004 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 No własnie mam Londyn biały - a jeszcze moze wiecie montowac przed czy po założeniu tynku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńka 08.10.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Ja mam 2 drzwi Porty wewnątrz mieszkania i 1 - mieszkanie - klatka schodowa. Wewnątrz mieszkania zawieszone są na starych futrynach (blok z początku lat 80-tych!) i obyło się bez kłopotów - jedynie małe przycięcie dołu drzwi. Drzwi wejściowe zostały osadzone na futrynie Porty. Stylistyka i wykonanie, szczególnie tych ostatnich na poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 08.10.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 No własnie mam Londyn biały - a jeszcze moze wiecie montowac przed czy po założeniu tynku ?? Jeśli na ościeżnicy Porty, to po ostatecznym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 08.10.2004 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Dzieki, teraz powinnam jechac i opieprzyc tych u których je kupiam - bo oni mi mówili że można i przed tynkowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 08.10.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 To, że należy je montować już po malowaniu jest chyba nawet napisane w instrukcji montażu dołączanej do każdej sztuki - sprzedawca powinien więc o tym wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 08.10.2004 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 wiec pewnie z nich tacy sprzedawcy jak ze mnie baletnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 08.10.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 To ja odrobine w innym tonie. Swego czasu szukałem ze szwagierką drzwi. Nietypowych bo białych drewnianych lub w okleinie - niewazne byle białych. Podobał jej sie wzór bodajże "toledo". Ale białych nie robią. Były jeszcze jakieś pytania dotyczace drzwi ale pan z Porty zawsze mówił, "no niestety" "nie da rady" "nie da się". W końcu padło padło też pytanie czy te drzwi porta zrobiliby jednak białe. Pan odrzekł ze już nie robią białych ( a kiedyś robili) bo widać wszelkie niedoróbki i każdą "kaszane". Zaczeliśmy sie przygladać tym drzwiom i fakt, nie były one zrobione na "tip-top"!Tak że my zakupu nie zrobiliśmy. Przyznaje, sam nie użytkuje więc doświadczeń osobistych nie mam, ale słowa sprzedawcy zmroziły mnie mocno i dziele sie z wami tym doswiadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 08.10.2004 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Rany skąd te firmy biorą tych ludzi - ten mój to tylko się smiał i mówił że wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 08.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Ja kupiłem w naturalnej oklinie limba-cordoba, czekaja na montaż. Ladne ale drogie za 3 szt. z ościeżnicami zapłaciłem z rabatem (bo znajomy jest ich dystrybutorem) 3500 pln, niestety 2 oscieżnice mam na 30 cm. Uwaga ponoc oscieżnice są bardzo wrażliwe na wilgoć. Jeżeli ktoś jest zainteresowany Portą i jest z okolic Poznania to moge podac namiary na solidnego i "elastycznego" dostawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.10.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 Fakt. Oscieznice zarowno Porty jak i Wolomina, i innych producentow sa wrazliwe na wilgoc. Stad tez powinno sie je montowac po wszelkich pracach mokrych - no moze po malowaniu to juz zbytek przesady - ale jak kto woli. Na pewno PO TYNKACH. Jeszcze jedna uwaga - do takich pomieszczen jak pralnia. lazienka itp gdzie wilgoc i mozliwosc rozlania wody jest bardzo prawdopodobna nalezy spod oscieznicy pokryc silikonem , pomalowac farba oleja lub w jakis inny sposob zabezpieczyc przed wilgocia, przed ich zamontowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts