Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom pod jarząbem Fundamenty

shrek565

Recommended Posts

Witam za miesiąc zaczynam budowę domu LINK --->

https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-pod-jarzabem-gn-ver-2-m7501fe2283e0b?gclid=EAIaIQobChMI8veQ8crW3QIVUKqaCh092wfqEAAYASAAEgJpKvD_BwE

Kompletnie się na tym nie znam dostałem wycenę na fundamenty i się zastanawiam czy to jest dobra cena dla tego domu??? Czy ktoś jest w stanie poradzić coś :confused::bye:

Kosztorys Fundamenty.jpg

Powinieneś wiedzieć, co zlecasz? Ile metrów kwadratowych jest tej ściany? Ja sobie policzyłem u Ciebie te metry, tak szacunkowo z rysunków, potem zajrzałem do kalkulatorów budowlanych i mam jakąś orientację co do ceny. Zrób to samo, ale nie musisz szacować, bo masz dane. Będziesz wiedział, jak rozmawiać z majstrami.

Ale, teraz fachowców jest mało i można zostać bez nikogo. Z drugiej strony, idzie zima. I nagle robi się z tego poker, nie budowlanka. :-)

Gość Arturo72
Witam za miesiąc zaczynam budowę domu LINK --->

https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-pod-jarzabem-gn-ver-2-m7501fe2283e0b?gclid=EAIaIQobChMI8veQ8crW3QIVUKqaCh092wfqEAAYASAAEgJpKvD_BwE

Kompletnie się na tym nie znam dostałem wycenę na fundamenty i się zastanawiam czy to jest dobra cena dla tego domu??? Czy ktoś jest w stanie poradzić coś :confused::bye:

[ATTACH=CONFIG]419271[/ATTACH]

Za późno o co najmniej rok na takie dylematy bo już teraz robisz badziew przez swoją niewiedze zatem kontynuuj ;)

Za późno o co najmniej rok na takie dylematy bo już teraz robisz badziew przez swoją niewiedze zatem kontynuuj ;)

Nie rozumiem twojego wywodu...

Nic dokupiłem kosztorys z archonu za 50 zł. Przeanalizowałem go jak się zmieszczę w tych 400 tys netto to będzie pasować :) A jak nie to tatuś będzie musiał dać więcej niż 400 tys. Dom będzie mi budowała firma do stanu deweloperskiego materiałami średniej klasy we wszystko mogę ingerować. 2300 dostałem cenę za m2