wg39070 27.09.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Ale akumulator jest nie EKOLOGICZNY!! Kurna co ja zrobiłem mam 120kg akumulatorów w kotłowni śmierć, śmierć, śmierć........... Podrzuć je wiesz komu (z wątku o kominkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.09.2018 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Ale to są jakieś ekobzdury To że prąd masz z węgla to nie ekobzdura tylko Polska. Żeby nie było, jak widzę kominy w domach za pół miliona to mi słabo. Ale..... mając taki nowy domek założył bym kable, grzałke czy PC nie ze względów ekologicznych, tylko czysto logicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 27.09.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Niestety jak prąd podskoczy po wyborach o 50% (bo dla przemysłu podnieśli o 70%), realny koszt to będzie około 1 PLN/kWh. Kable przestaną się opłacać a kotły śmieciuchy do podgrzewania cwu. o mocy 20kW na stałe zagoszczą w naszych domach. Będzie segregowanie śmieci na te które spalamy w dzień i te które spalamy dopiero po zmroku. Jaja dopiero się zaczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.09.2018 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) Niestety jak prąd podskoczy po wyborach o 50% (bo dla przemysłu podnieśli o 70%), realny koszt to będzie około 1 PLN/kWh. Kable przestaną się opłacać a kotły śmieciuchy do podgrzewania cwu. o mocy 20kW na stałe zagoszczą w naszych domach. Będzie segregowanie śmieci na te które spalamy w dzień i te które spalamy dopiero po zmroku. Jaja dopiero się zaczną Nie przesadzaj,bez pincet plus za ogrzewanie miejskie w bloku płaciłem 2200zl rocznie i było ok i nie narzekalem,dzisiaj margines spoleczny i patologia odzyla moim kosztem a i bezmyslynego "lepszego sortu" ale nie widzę tego tak czarno. Dla patoli 1zl/kWh oznacza pincet plus oddane w rachunkach bo bilans budżetu musi się zgadzać. A że 90% głosujących na PIS to odczuje nie mówiąc o 100% Polaków ? Dla mnie 0,50zl/kWh oznacza 1700zl za ogrzewanie czyli dalej mniej niż w 52m2 mieszkaniu. Głupich nie sieją,sami się rodzą. Edytowane 27 Września 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.09.2018 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 To że Ciebie stać na 1zł za kWh to nie znaczy że wszystkich no ale jak się pali L&M to przecież bogaty kaszaków nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 27.09.2018 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Arturo to że Ty masz nowszą chałupę nie znaczy że wszyscy takie mają, w milionach polskich domów nadal są śmieciuchy. A szczytem luksusu byłby ekogroszek bo "bezobsługowy". A gdzie im do pompy ciepła? Aby ich domy przystosować do ciepłych pompów to trzeba by to wyburzyć i postawić z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 27.09.2018 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Arturek wszystkiego najlepszego ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.09.2018 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Arturek wszystkiego najlepszego ☺ A dziękuję Tomaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts