magisterson 25.09.2018 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Witajcie! mam płytę gazową i pod spodem w szafce butlę. Wymieniam to na indukcję + piekarnik pod spodem - szkoda pustej przestrzeni na butlę. Mam już upatrzone modele. Teraz moje pytanie jest takie: Na załączonym obrazku moja wnęka. Czy mogę wyciąć elementy które są zaznaczone na czerwono (X)? Dodam tylko, że na pleckach większa część to taka cienka płyta meblowa, ona się chyba HDF nazywa. Poziomo idzie tam płyta meblowa która ma jakieś 10cm. Nie widać tego bo ta płyta maskująca (HDF) zakrywa połowe plecków. Zastanawiam się po prostu czy się nic nie rozjedzie z czasem? W sumie od góry jest blat. Dodatkowo będę musiał na dole zrobić półkę bo szafka ma 70cm wysokości, a piekarniki mają z reguły 59cm, najczęściej stosuje się tam na dole szufladę, ale ja jej nie potrzebuję, zrobiłbym maskownicę ze starych drzwiczek od tej szafki (oddałbym ją do stolarza do przycięcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 26.09.2018 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 A co jak trzeba będzie się do wężów od zmywarki dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magisterson 27.09.2018 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Wąż będzie przeniesiony do sąsiedniego gniazda, tam gdzie zmywarka. Dostałem już info od firmy która wykonywała te meble, że bez problemu można to wyciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysikm 02.10.2018 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Ścianę tylną możesz wyrzucić, bo to tylko estetyka. Natomiast listwy poprzeczne to elementy konstrukcyjne mające za zadanie stabilizować skrzynkę, aby nie ruszała się na boki. Możesz je wyrzucić, ale wtedy boki przykręć jakimiś kątownikami do blatu, lub tę półkę zrób na sztywno do boków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts