golytm 26.09.2018 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Witam, Potrzebuję zrobić wylewkę w garażu i zastanawiam się jak się za to zabrać Obecnie wylany jest chudziak na folii i stoi to już 5 sezon. Na to chciałbym wylać 6 cm docelowej wylewki która docelowo będzie pokryta żywicą. Bez żadnego styropianu. Czy zastosowanie tutaj półsuchego betonu sprawdzi się ? Co innego proponujecie ? Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golytm 26.09.2018 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Hej, Zastanawiam się nad betonem - najlepiej byłoby bezpośrednio z betoniarni, niestety będę to wykonywał sam z "pomocą rodzinną" i obawiam się że po wylaniu z gruszki nie zdołamy tego rozprowadzić na tyle prosto żeby nie było z tym problemu.Może jakaś wylewka w proszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.09.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Jak masz możiwośc gruchy to bierz gruchę, przygotuj wszystko na gotowo łącznie z rurkami do ściągania wylewki (wypoziomowane) jak ci to wyleją "z leja" do grazu spokojnie dasz rade z rodziną wyprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golytm 26.09.2018 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 (edytowane) Zastanawiam się czy przywiozą mi te 1,5 m3...Polecacie jeszcze jakieś inne opcje ?Zaczyna mi chodzić po głowie beton kręcony w betoniarce + zatarcie... Edytowane 26 Września 2018 przez golytm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.09.2018 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Zastanawiam się czy przywiozą mi te 1,5 m3... Polecacie jeszcze jakieś inne opcje ? Dowiozą , pytanie za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek.B 27.09.2018 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Dowiozą , pytanie za ile Minimum logistyczne to zazwyczaj 7 lub 8m3, a dopłata do minimalnej ilości to od 20 do 35zł netto/m3. W najgorszym przypadku może wynieść ok. 280zł brutto. Może spróbuj się dogadać z betoniarnią żeby Ci dorzucili do innego zamówienia te 1,5m3 i na powrocie Ci wyleją. Moim zdaniem półsuchy beton nie nadaje się pod żywicę. Raz, że nigdy on nie osiągnie takiej wytrzymałości jak beton z betoniarni, dwa to beton pod żywicę powinien być przeszlifowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golytm 27.09.2018 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Minimum logistyczne to zazwyczaj 7 lub 8m3, a dopłata do minimalnej ilości to od 20 do 35zł netto/m3. W najgorszym przypadku może wynieść ok. 280zł brutto. Może spróbuj się dogadać z betoniarnią żeby Ci dorzucili do innego zamówienia te 1,5m3 i na powrocie Ci wyleją. Moim zdaniem półsuchy beton nie nadaje się pod żywicę. Raz, że nigdy on nie osiągnie takiej wytrzymałości jak beton z betoniarni, dwa to beton pod żywicę powinien być przeszlifowany. Czyli posadzka z miksokreta odpada... Będę starał się dogadać jakoś z betoniarnią, jak się nie uda to zacznę kręcić w betoniarce. Pytanie praktyczne: zakładając że będę rozprowadzał po rurkach, po ich wyciągnięciu i uzupełnieniu betonu w miejscu gdzie były - nie będzie w tym miejscu pękać,oddzielać się? Jeśli tak to jest na to jakichś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.09.2018 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Minimum logistyczne to zazwyczaj 7 lub 8m3, a dopłata do minimalnej ilości to od 20 do 35zł netto/m3. W najgorszym przypadku może wynieść ok. 280zł brutto. Nie wiem skąd wziąłeś te dane o minimum ale u mnie w okolicy spokojnie 2 m2 można zamówić a dopłata to było coś 25-30zł za dojazd.....nie do każdego metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golytm 27.09.2018 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Nie wiem skąd wziąłeś te dane o minimum ale u mnie w okolicy spokojnie 2 m2 można zamówić a dopłata to było coś 25-30zł za dojazd.....nie do każdego metra. Skontaktuje się z betoniarnią, to podzielę się ich punktem widzenia Tymczasem możecie podpowiedzieć jak to wygląda z tymi miejscami po rurkach prowadzących? Bo jestem w stanie sobie wyobrazić że w tych miejscach beton może pękać, odpryskiwać itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.09.2018 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Skontaktuje się z betoniarnią, to podzielę się ich punktem widzenia Tymczasem możecie podpowiedzieć jak to wygląda z tymi miejscami po rurkach prowadzących? Bo jestem w stanie sobie wyobrazić że w tych miejscach beton może pękać, odpryskiwać itp... Jak wyrównasz cześc to rury wyjmujesz i zalewasz na świeżo dziury wszystko stanowi jednolitą strukturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek.B 27.09.2018 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Minimum logistyczne to zazwyczaj 7 lub 8m3, a dopłata do minimalnej ilości to od 20 do 35zł netto/m3. W najgorszym przypadku może wynieść ok. 280zł brutto. Nie wiem skąd wziąłeś te dane o minimum ale u mnie w okolicy spokojnie 2 m2 można zamówić a dopłata to było coś 25-30zł za dojazd.....nie do każdego metra. Nie wiem jakie są Twoje okolice ale ja mówię o dużych betoniarniach m.in z Rzeszowa, Sandomierza, Lublina. Takie dostajemy warunki przy całościowych zamówieniach od kilkuset do kilkutys. m3 betonu na jedną inwestycję. Może 2 m3 betonu można zamówić za dopłatą 30zł w jakiejś małej betoniarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts