Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka w garażu - półsuchy beton ?

golytm

Recommended Posts

Witam,

Potrzebuję zrobić wylewkę w garażu i zastanawiam się jak się za to zabrać

Obecnie wylany jest chudziak na folii i stoi to już 5 sezon. Na to chciałbym wylać 6 cm docelowej wylewki która docelowo będzie pokryta żywicą. Bez żadnego styropianu.

Czy zastosowanie tutaj półsuchego betonu sprawdzi się ?

Co innego proponujecie ?

Dziękuję za odpowiedzi :)

Dowiozą , pytanie za ile :)

Minimum logistyczne to zazwyczaj 7 lub 8m3, a dopłata do minimalnej ilości to od 20 do 35zł netto/m3. W najgorszym przypadku może wynieść ok. 280zł brutto.

Może spróbuj się dogadać z betoniarnią żeby Ci dorzucili do innego zamówienia te 1,5m3 i na powrocie Ci wyleją. Moim zdaniem półsuchy beton nie nadaje się pod żywicę. Raz, że nigdy on nie osiągnie takiej wytrzymałości jak beton z betoniarni, dwa to beton pod żywicę powinien być przeszlifowany.

Minimum logistyczne to zazwyczaj 7 lub 8m3, a dopłata do minimalnej ilości to od 20 do 35zł netto/m3. W najgorszym przypadku może wynieść ok. 280zł brutto.

Może spróbuj się dogadać z betoniarnią żeby Ci dorzucili do innego zamówienia te 1,5m3 i na powrocie Ci wyleją. Moim zdaniem półsuchy beton nie nadaje się pod żywicę. Raz, że nigdy on nie osiągnie takiej wytrzymałości jak beton z betoniarni, dwa to beton pod żywicę powinien być przeszlifowany.

Czyli posadzka z miksokreta odpada...

Będę starał się dogadać jakoś z betoniarnią, jak się nie uda to zacznę kręcić w betoniarce.

Pytanie praktyczne: zakładając że będę rozprowadzał po rurkach, po ich wyciągnięciu i uzupełnieniu betonu w miejscu gdzie były - nie będzie w tym miejscu pękać,oddzielać się? Jeśli tak to jest na to jakichś sposób?

Nie wiem skąd wziąłeś te dane o minimum ale u mnie w okolicy spokojnie 2 m2 można zamówić a dopłata to było coś 25-30zł za dojazd.....nie do każdego metra.

Nie wiem skąd wziąłeś te dane o minimum ale u mnie w okolicy spokojnie 2 m2 można zamówić a dopłata to było coś 25-30zł za dojazd.....nie do każdego metra.

Skontaktuje się z betoniarnią, to podzielę się ich punktem widzenia :)

Tymczasem możecie podpowiedzieć jak to wygląda z tymi miejscami po rurkach prowadzących? Bo jestem w stanie sobie wyobrazić że w tych miejscach beton może pękać, odpryskiwać itp...

Skontaktuje się z betoniarnią, to podzielę się ich punktem widzenia :)

Tymczasem możecie podpowiedzieć jak to wygląda z tymi miejscami po rurkach prowadzących? Bo jestem w stanie sobie wyobrazić że w tych miejscach beton może pękać, odpryskiwać itp...

Jak wyrównasz cześc to rury wyjmujesz i zalewasz na świeżo dziury wszystko stanowi jednolitą strukturę.

Nie wiem jakie są Twoje okolice ale ja mówię o dużych betoniarniach m.in z Rzeszowa, Sandomierza, Lublina. Takie dostajemy warunki przy całościowych zamówieniach od kilkuset do kilkutys. m3 betonu na jedną inwestycję.

Może 2 m3 betonu można zamówić za dopłatą 30zł w jakiejś małej betoniarni