marian222222 26.09.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Witam, na zdjęciach pokazałem jak panowie z ZWiK-u założyli mi licznik. Troszkę to odbiega od koncepcji instalatora Pytanie mam takie czy ten wodomierz można przestawić w pozycję pionową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 26.09.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 możesz pionowo jak nie wejdzie to skrócić czarną rurę, jak nadal nie wejdzie zawór za licznikiem wyrzucić wszędzie masz zawory więc w przyszłości zawór wymienisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.09.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 mozesz pionowo, z tym, ze masz ten licznik juz oplombowany. Trzeba było przygotowac miejsce na podłaczenie licznika tak jak chcesz i nie mieli by wyboru. Ja zrobiłem tak i panowie z MPWiK nie mieli wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian222222 27.09.2018 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 No miejsce było przygotowane właśnie przy tej czarnej rurze. Podobno tylko w poziomie montują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 27.09.2018 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Mimo że wiekszość liczników (producent) zezwala na montarz pionowy to prawie kazdy zakład wodociągowy tego zabrania. U mnie odrzucili kategorycznie taką możliwość. Jasno powiedzieli że odmówią odbioru.Musiałem przerabiać całkowicie instalacje w kibelku gdzie jest licznik. Zadzwon do swoich wodociągów zanim zaczniesz coś przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts