redbox 26.09.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Cześc, piszę bo prosze o rade. Kierownik budowy nie odbiera tel, a maja mi układać zbrojenie stropu. Kierownik ekipy twierdzi ze mam zbrojenie w jeden drut, tzn jednokierunkowy. Na rysunku wydaje mi się ze jednak strop powinien byc w "kratę" oczywiscie moge poczekac na kier buda ale nie mam czasu i ochoty aby murarze poprawiali strop jeszcze raz. Jak dobrze rozumiem to oznaczenia 11#10/18cm to znaczy ze drut fi10 co 18 centów? Proszę o szybką pomoc, no chyba ze jaśniepan odbierze telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2018 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Strop ma być dwukierunkowo zbrojony. Opis "11#10/18cm to znaczy" zbrojenie fi10 co 18cm , w sumie 11 prętów. Stal zbrojeniowe A-IIIN lub podobna (ta mocniejsza). Może zmień ekipę bo coś nie znają się na czytaniu rysunków konstrukcyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 26.09.2018 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 dzięki, będe miał kogo opierdzilać jutro na budowie. Niestety ja nie bardzo techniczny jestem, a szkoda. Rysunek wydaje sie byc nie bardzo skomplikwowany ....Niestety z ekipami jest ciężko... takie czasy, a pilnowac trzeba... Szybka edycja, druty zbrojone górą czy dołem? Tzn czy ma jakies znaczenie czy drut dłuzszy damy dołem czy góra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.09.2018 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 (edytowane) Wszystko musi być zgodnie z rysunkami.Generalnie zbrojenie od ściany do ściany jest dołem i jest rysowane linią ciągłą.Zbrojenie górne jest nad ścianami i po obrysie ścian i jest rysowane linią przerywaną.Na rysunku nie widać zbrojenia górnego wzdłuż zewnętrznych (pionowych na rzucie) ścian a powinno też być!Jeżeli "ekipa" tego nie widzi to lepiej jest zmienić ekipę niż później założyć temat "Potrzebuję pomocy - strop rysuje się i jest ugięty" .Niestety takie są skutki niskiego "bezrobocia". Edytowane 26 Września 2018 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 02.10.2018 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Nie musiałem sie nawet upominać, sami robia jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstruktor1991 06.10.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 W mojej skromnej ocenie to właśnie powinieneś się upomnieć, bo na załączonym zdjęciu widać, że nie ma zbrojenia górnego, coś o czym chyba wspominał kolega w poście wyżej. Co drugi pręt powinien być odgięty i doprowadzony do wieńca górą. No chyba, że to nie jest końcowy efekt prac ten na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts