JacekF 26.09.2018 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Dzień dobry. Podczas ocieplenia domu powiedziałem firmie by na dachu nad balkonem z obu stron zasłonili murłatę. Wygląda to tak że od zewnątrz jest styropian aż do desek, od strony balkonu również styropian aż do desek a na deskach papa. Teraz tak sobie myślę czy dobrze zrobiłem. Czy nic się nie stanie z murłatą bez przewiewu. Czy tak zostawić czy może zrobić jakąś wentylację robiąc z jednej i drugiej strony murłaty otwory i kratki wentylacyjne? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 26.09.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Przestrzeń między deskami a styropianem powinna być wentylowana. Powinieneś mieć tam 1-1,5cm szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 26.09.2018 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Wszędzie gdzie mam okap jest przestrzeń tzn styropian jest 4 cm od desek. Tylko na tym balkonie tego nie zrobiłem. Nie wiem czy w tym miejscu wentylacja jest konieczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 26.09.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Jeśli przestrzeń nad murłatą jest połączona z przestrzenią reszty dachu to szczelina od zewnętrznej strony powinna załatwić temat wentylacji. Nawet nieduża szpara pod krokwiami powinna wystarczyć. Najważniejsze żeby powietrze mogło przepływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts