Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi zewnętrzne PCV AdamS aluplast 4000

Recommended Posts

Dzień dobry.Mam pytanie o drzwi sklepowe zewnętrzne PCV AdamS na profilu Aluplast 4000, czy są dobrej jakości?Mam do założenia jedne drzwi dwuskrzydłowe 160/206 cm i drugie jednoskrzydłowe 100/206 cm w kolorze białym,całe przeszklone.Koszt jednych i drugich razem to 5950 zł netto.Co ciekawe w tym przypadku drzwi z pełnym przeszkleniem mają lepsze parametry cieplne niż drzwi bez przeszklenia.Poniżej podaje ich parametry.Czy może ktoś polecałby mi inne?Dziękuję.

1)DRZWI (R+R) OTW. DO WEWNĄTRZ 1600 x 2060

SYSTEM: DRZWI WEJŚCIOWE ALUPLAST 4000

TYP: DRZWI (R+R) OTW. DO WEWNĄTRZ 1600 x 2060

Szyba (24-40) 4/16Ar/4TM - 24mm (g=63%, Lt=80% Rw=30(-1;-3)) 1600x2060 3,296 m²

Ramka ciepła ramka tworzywowa szara 3,296 m²

Kolor drzwi ID4/ID7 biały 0 %

Uszczelka SZARA USZCZELKA 3 %

Zasuwnica GU Secury Automatic (tylko dla klamki dwustronnej) 1 kpl

Uw współczynnik przenikania cieplnego 1,386 W/m²K

2) DRZWI (RL) OTW. DO WEWNĄTRZ 1000 x 2060

SYSTEM: DRZWI WEJŚCIOWE ALUPLAST 4000

TYP: DRZWI (RL) OTW. DO WEWNĄTRZ 1000 x 2060

Szyba (24-40) 4/16Ar/4TM - 24mm (g=63%, Lt=80% Rw=30(-1;-3)) 1000x2060 2,06 m²

Ramka ciepła ramka tworzywowa szara 2,06 m²

Kolor drzwi ID4/ID7 biały 0 %

Uszczelka SZARA USZCZELKA 3 %

Zasuwnica GU Secury Automatic (tylko dla klamki dwustronnej) 1 kpl

Uw współczynnik przenikania cieplnego 1,361 W/m²K

Edytowane przez kamildg

Ja bym wybierał drzwi z alu (chyba że to mniej uczeszczany sklep).

Druga sprawa - chcesz w drzwiach zewn. wstawić zwykłą cienką szybę? Żadnej wzmocnionej? To już nawet nie pytam o antywłąmaniowość a zwykłe ryzyko zbicia.

Uw w przypadku takich drzwi nie jest tak istotne...

To sklep o powierzchni ponad 100 m2 o bardzo małym natężeniu ruchu.Jest położony na mojej posesji przy domu w którym mieszkam,nie bezpośrednio przy ulicy,zabezpieczony jest ogrodzeniem więc ryzyko zbicia szyby jest raczej małe w tym przypadku.Do sklepu z meblami raczej nikt się nie będzie włamywał bo to nie tak łatwo jest wynieść dość duże meble:) Główne drzwi wejściowe dwuskrzydłowe przez które byłyby wnoszone i wynoszone meble myślę że bym zrobił w połowie przeszklone.Drzwi aluminiowe o podobnych parametrach cieplnych kosztowałyby około 2-3 tysiące netto więcej a to już byłaby spora kwota.

To sklep o powierzchni ponad 100 m2 o bardzo małym natężeniu ruchu.Jest położony na mojej posesji przy domu w którym mieszkam,nie bezpośrednio przy ulicy,zabezpieczony jest ogrodzeniem więc ryzyko zbicia szyby jest raczej małe w tym przypadku.Do sklepu z meblami raczej nikt się nie będzie włamywał bo to nie tak łatwo jest wynieść dość duże meble:) Główne drzwi wejściowe dwuskrzydłowe przez które byłyby wnoszone i wynoszone meble myślę że bym zrobił w połowie przeszklone.Drzwi aluminiowe o podobnych parametrach cieplnych kosztowałyby około 2-3 tysiące netto więcej a to już byłaby spora kwota.

powiem tak te drzwi ci spokojnie wytrzymają mam jednego właściciela firmy meblarskiej z kalwarii zebrzydowskiej który kupił kilka sztuk drzwi wejściowych tej produkcji i je bardzo chwali , nic się do tej pory nie dzieje żadnej reklamacji nawet na regulacje nie jeździmy