Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Folia w płynie pod płytki w garażu - warto?

qrko

Recommended Posts

Witam.

Przymierzam się do kafelkowania garażu i zastanawiam się czy jest sens dawać pod płytki folię w płynie. Z tego co widzę, potrzebowałbym jej dosyć sporo, bo garaż dwustanowiskowy, a trzeba nałożyć dwie warstwy czyli folia i taśmy na całość przewyższą koszt kafelek. Myślałem czy by dla świętego spokoju nie zastosować rozwiązania połowicznego i:

- kupić wiaderko 25kg najtańszej folii na allegro i przejechać całość raz

- kupić 2kg porządnej i zabezpieczyć kwadrat 1x1m wokół odpływu na środku garażu dwukrotnie

Co myślicie? Mi się wydaje, że nie jest to jednak łazienka w której kilka osób kilka razy dziennie leje po kafelkach ilość wody wielokrotnie większą niż śnieg przylepiony do kół/nadkoli max kilka razy w tygodniu.

Nie dawałem, wiatrołap przecieramy mopem jak jest mokro, nie stoi tam nigdy kałuża kilka/naście godzin. W kuchni też nie mam uprzedzając pytanie.

Nie potrzeba zgryźliwości, pytam bo budowa nauczyła mnie wybiegać myśleniem w przód, pare rzeczy można było zrobić lepiej gdybym o nich wiedział. Będę kafelkował sam, więc chcę to zrobić najlepiej jak się da ale i najoszczędniej, zachowując przy tym zdrowy rozsądek.

A w łazience na parterze jest sens stosować? Na poddaszu wiadomo - aby w razie czego nie zalać parteru. Ale czy na poddaszu stosuje się folie w płynie? Pod kafelkami na podłodze będę miał płytę fundamentową.

To, że przy kabinie trzeba to też wiem.

Przy anhydrycie na pewno. Przy cementowych posadzkach raczej to nie jest konieczne.