Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafka wisząca a rura z gazem

michal13031986

Recommended Posts

Witam. Mam problem z szafką wiszącą narożną, w rogu idzie rura z gazem. jak dobrze przymocować tą zawieszę po prawej stronie by wszystko dobrze się trzymało?? Montaż na kołki fischer 8mm, czy wkręcić trochę z prawej strony szynę zawieszki i na tym niech też się opiera czy jak?

Zawieszki w szafce idą tak jak tutaj na zdjęciu. Wiem, że mogę tył trochę uciąć i wejdzie za rurę, ale wcześniej szafka była przymocowana i się trzymało. NIe pamiętam tylko jak z prawej strony zamontować :)

1_max.jpg

42626024_2127846914145040_8036672598739779584_n.jpg

Edytowane przez michal13031986

Sądzisz, że kołki nie wytrzymają? Wcześniej nawet miałem wkręt 60mm, teraz jest 80

Takich dokładniej użyłem, ściana betonowa

kolek-uniwersalny-8x65-s-k-nv-duopower-fischer,main.jpg

Zależy jak/czym obciążysz szafkę i jak dobrze kołek siedzi w ścianie.

Ale nie stresuj się - moja uwaga to nie zła wróżba tylko szczery przekaz po Twojej udanej operacji :). Jak nie przeciążysz, to wszystko będzie ok. Ja po prostu dałbym 10-tkę - pewnie niepotrzebnie.

Na opakowaniu masz podane max obciążenie na kółek w zależności od materiału ściany (przy założeniu poprawnego osadzenia) - trzymaj się tego i tyle.

Edytowane przez przemo1

Zależy jak/czym obciążysz szafkę i jak dobrze kołek siedzi w ścianie.

Ale nie stresuj się - moja uwaga to nie zła wróżba tylko szczery przekaz po Twojej udanej operacji :). Jak nie przeciążysz, to wszystko będzie ok. Ja po prostu dałbym 10-tkę - pewnie niepotrzebnie.

Na opakowaniu masz podane max obciążenie na kółek w zależności od materiału ściany (przy założeniu poprawnego osadzenia) - trzymaj się tego i tyle.

Wcześniej miałem nawet krótsze wkręty, narożna nie będzie zbyt obciążona, pozostałe tak samo praktycznie nie za duże obciążenie, jedynie jedna 80cm komlet talerzy i w sumie tyle ;) więc powinno dać radę