Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrzewanie podłogówka czy grzejniki.

fortunka

Recommended Posts

Ja 2 lata wynajmowałem mieszkanie 100m2 gdzie sypialnia była na poddaszu, strop z płyt osb, wchodziło się po schodach ale po 2 stronach miałem otwarte powierzchnie, także ciepło idąc do góry, trafiało do sypialni. Tam było 35m2 ze skosami, dobrze ocieplone, zawsze +2 stopnie więcej niż na dole gdzie było grzane.

Gościu, usuń ten badziew (skopiowany) ze stopki!

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Arturo72

Rozumiem że posty nie związane z tematem na temat baterii dotyczą starych domów ?

Bo nowych domach w żaden sposób to nie dotyczy bo dla mnie nawet 100% podwyżka prądu oznacza w dalszym ciągu mniejsze rachunki za ogrzewanie w porównaniu do bloku i M4 i 52m2.

No może mój dom nie nowy bo budowany 8 lat temu ;)

Edytowane przez Arturo72

Bo nowych domach w żaden sposób to nie dotyczy bo dla mnie nawet 100% podwyżka prądu oznacza w dalszym ciągu mniejsze rachunki za ogrzewanie w porównaniu do bloku i M4 i 52m2.

Jednak lepiej płacić tyle co teraz, niż 100% więcej.

Tę kasę lepiej wydamy, niż na wygody mafii urzędniczej.

Ponadto wolę te PLNy sam zmarnortrawić, niż oddać bandzie nierobów...

Off-top się zrobił już dawno ale autor jakiś czas temu przestał się tu udzielać,

Mam on-grid ale aku NI-Fe już prawie w drodze i inwerter off-gridowy też.

To wszystko przez mój ZE.

Napęcie w sieci mi lata od 180V do 260V i nic z tym nie robią przez co inwerter mi się ciągle wyłącza.

Pracownik ZE mi powiedział że moja linia zasilająca jest na uboczu i zasila domki letniskowe więc jej modernizować nie będą.

Linia zasilająca to 4 kable aluminiowe pamiętające czasy elektryfikacji wsi.

W kilku miejscach na odcinku 5 metrow ma po 3 łączenia na zakładkę.

Podaj specyfikację, jeśli możesz.

Jestem ciekaw, cen także...

Arturek

Świat nie tylko się kręci przy twoim PC i papieroskach. Robienie wsztkiego aby CO było za grosze i wywalanie na papierosy tyle co ja prawie na CO,CWU, prąd, wodę,śmieci ochronę,ubezpieczenie domu, podatki za dom i grunt,. Jeśli chcesz się chwalić oszczędnością to za cienki jesteś.

@kubson /6591

Faktycznie cena zaporowa kiedyś o nich myślałem ale....

Blok na AGM idzie zrobić za 1/4 ceny am teraz 217 Ah 24V za ok 2200zł

Edytowane przez kulibob

Gość Arturo72
Czy ten zestaw sprzętów - sposób grzania będzie spełniał wymogi programu czyste powietrze?

Nie wiem,nie znam się ale wtedy to był i jest dalej najtańszy sposób na ogrzewanie,nie gaz,nie węgiel tylko prąd.

Jestem przeciwny jakimś programom pomocowym w nowych domach,w starych na modernizację owszem ale w nowych domach powinny być nawet kary za bezmyślność niż kolejny program bezmyślność plus z mojej kasy.

Stać kogoś na budowę domu czy plodzenie X dzieci to powinno go stać na utrzymanie tego domu tak jak te X dzieci a nie na krzywy ryj...

A zakaz paliw stałych do nowych domów od dawna powinien być wprowadzony.

Edytowane przez Arturo72