milo2710 28.09.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam Zacząłem remont mieszkania. Zeskrobałem starą farbę gdzie odchodziła ( przeważnie gdzie była stara gładź). Pytanie: Gładź nałożyć równo do warstwy farby czy na całej powierzchni? Załączam zdjęcie W jednym pokoju już nałożyłem gładź równo z starą warstwą farby, jednak przy szlifowaniu w niektórych miejscach tworzą się wgłębienia i bardzo ciężko wyszlifować do równa z starą warstwą farby. Zdjęcie poniżej Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 28.09.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Pracując bardzo precyzyjnie dasz radę to wyrównać, ale trzeba się przyłożyć. Wbrew pozorom pewniejszy efekt da przeciągnięcie wszystkiego. Tylko to więcej roboty, więcej materiału, więcej szlifowania. Koniecznie kup np. ledowy oświetlacz zewnętrzny o mocy 15-20W i poświeć po szlifowaniu wzdłuż ścian/sufitów, zwłaszcza tam, gdzie spodziewasz się światła świecącego wzdłuż powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo2710 28.09.2018 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Dzięki za info. Chciałbym żeby później przy malowaniu farbą nie wyszły nierówności po szlifowaniu. Najgorsze w tym jest połączenie gładzi z warstwą starej farby. Ciężko dotrzeć do równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 28.09.2018 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Jeśli masz wątpliwości, to gładź na całość. Ale też trzeba uważać, bo łatwo się przeszlifować z powrotem do takiego uskoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NiePrzedstawiamSię 05.10.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Cześć, Będę wykonywał podobną pracę ale postanowiłem zeszlifować starą farbę do zera i wtedy nałożyć gładź na całość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts