paweł7928 28.09.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Witam wszystkich,mam problem nie wiem czy duży czy mały tak jak w temacie mam pionowe pęknięcia pod parapetami w nowo budowanym budynku z silikatów 18cm ,ale tylko w jednej części budynku.Budynek parterowy ,patrzyłem na wieńcu i na bloczkach fund.żadnych pęknięć nie widziałem.Kierownik generalnie bagatelizuje sprawę mówi żeby obserwować.Rysy są około 1-2mm idą od narożnika okna do podłogi , przeważnie pęknięcia idą po łączeniach bloczków.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.09.2018 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Daj zdjęcia tych pęknięć ale z pewnej odległości tak aby było widać ścianę z oknem, stropem i podłogą a nie z 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.09.2018 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Obstawiam brak zbrojenia pod oknami. To co sie daje w gazobetonach, przy 18cm może to być przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.09.2018 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 https://www.solbet.pl/porady-eksperta/zbrojenie-pod-oknem,konstrukcja,advice,101,4,251.php?p=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts