Krzysiek88 10.10.2018 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 (edytowane) A masz jakiś sterownik do pompy? Jakis wentyaltor bo juz nie pamietam? Tak pytam, bo moze masz tak, ze masz pompe wepnieta do gniazdka i pracuje non stop czy piec zimny czy cieply i dlatego strasznie chlodzi, ale watpie ze tak masz. Najlepiej to by było zawór zwrotny klapowy zalożyć na POWROCIE centralnego ogrzewania z bojlera. nie masz tam gdzie takiego czegos?http://hydroland.com.pl/1207-large_default/zawor-zwrotny-klapowy.jpg Edytowane 10 Października 2018 przez Krzysiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ftomekk 11.10.2018 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Takiego zaworu raczej nie mam, ale dokładnie sprawdzę jak będę w domu. Naprowadziles mnie na trop pompy. Mam wentylator i pompę i z tego co pamiętam to pompa się wyłącza przy temperaturze 38 stopni i pewnie dlatego wychladza wodę w cwu. Na jaką temperaturę ustawić wyłączenie pompy? Rozumiem, że ręczne zamknięcie któregoś zaworu żeby pominąć obieg w cwu nie wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 11.10.2018 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Możesz spróbować za każdym razem zamykac jak wygasnie i zobaczysz co Ci to daje. Wiesz trzy dni nie będziesz miał gorącej wody też ... bojler jest ocieplony ale mimo wszystkoZobacz jaki masz sterownik i znajdz instrukcje do niego w internecie co jak ustawic. Jak będziesz miał nagrzany bojler, to sprawdz rurkę którą dochodzi zimna woda do bojlera, to jest ta rurka co wisi pod nią to wiadereczko, jak juz woda będzie goraca w bojlerze pomacaj tą rurkę i zobacz jak daleko odsówając się od wejscia tej rury do bojlera jest ona ciepla, czy tylko kawalek czy sporo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ftomekk 16.10.2018 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Dziękuję kolego za kolejne, cenne rady. Chwilowo na dworze jest zbyt ciepło, żeby eksperymentować. Odezwę się za jakiś czas. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 16.10.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Mam nadzieję, że nie będzie zimy i nie zdążysz poeksperymentować : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts