Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

[quote

Od 1 września panele ogarnęły 1156kwh,

dobry wynik,

zakładam że jak na gruncie to idealne kierunki i kąty

u mnie w tej chwili 986 KWh przy dobrym układzie może 1000KWh wyprodukują a to spadek 39% w stosunku do sierpnia " jakaś dotacja chyba się należy, choćby zwolnienie z podatku 20% od Energy nie sądzicie" ;)

wczoraj byłem w Lublinie i patrząc po terenie to zbyt wiele instalacji nie widziałem po drodze , wracałem trochę na około i dopiero pod Piotrkowem Tryb. coś więcej było a może w złej okolicy byłem

[quote

Od 1 września panele ogarnęły 1156kwh,

dobry wynik,

zakładam że jak na gruncie to idealne kierunki i kąty

u mnie w tej chwili 986 KWh przy dobrym układzie może 1000KWh wyprodukują a to spadek 39% w stosunku do sierpnia " jakaś dotacja chyba się należy, choćby zwolnienie z podatku 20% od Energy nie sądzicie" ;)

wczoraj byłem w Lublinie i patrząc po terenie to zbyt wiele instalacji nie widziałem po drodze , wracałem trochę na około i dopiero pod Piotrkowem Tryb. coś więcej było a może w złej okolicy byłem

dzięki. Kierunek na południe i kąt 35*. W lublinie jest dużo instalacji - szczególnie na osiedlach gdzie są domki, ale sporo też można w samym centrum znaleźć... Ja mam teraz jakąś fazę na rozglądanie się co kto ma na dachu i chyba dlatego tyle ich widzę.