Stermaj 01.10.2020 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Więcej bym pewnie ukręcił ta tym urządzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubuszmen 03.10.2020 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 (edytowane) Hej! U nas po miesiącu działania instalacji powstały 1370kwh prundu z czego co najmniej 7 dni było bez słońca, padał deszcz i było pochmurno. Rekord dzienny to chyba 64kwh i 2 razy zauważyłem, że instalacja osiągnęła moc ponad 10 i 11kw. Jesteśmy super zadowoleni bo tyle energii ile wyprodukowały panele zazwyczaj zużywaliśmy przez 4 miesiące Jak ty to zrobiłeś że z 9,92kWp osiągasz 11kW mocy? Jaką tam miałeś temperaturę w trakcie śrubowania rekordu ? Masz rewelacyjną sprawność, żeby we wrześniu przy osłabionym słoneczku pyknąć 110% nominalnej mocy paneli. U mnie maks. we wrześniu co zobaczyłem to 86% sprawności elektrowni i za cały miesiąc 109kWh/1kWp Edytowane 3 Października 2020 przez Lubuszmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 03.10.2020 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 (edytowane) U mnie za wrzesień 74kWh/1kWp PV tylko na wschód 70% i zachód 30%połowa paneli ma zacienienie przez ~3h Edytowane 4 Października 2020 przez SNCF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 03.10.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Jak ty to zrobiłeś że z 9,92kWp osiągasz 11kW mocy? Jaką tam miałeś temperaturę w trakcie śrubowania rekordu ? Masz rewelacyjną sprawność, żeby we wrześniu przy osłabionym słoneczku pyknąć 110% nominalnej mocy paneli. U mnie maks. we wrześniu co zobaczyłem to 86% sprawności elektrowni i za cały miesiąc 109kWh/1kWp Hej! A nie wiem jak to się udaje - może dobry kąt nachylenia i kierunek wprost na południe, brak cienia... Chyba to się złożyło na ten wynik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro.s 03.10.2020 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 U mnie za wrzesień 74kWh/1kWp PV tylko na wschód 70% i zachód 30% Zdecydowałem się tylko na 100% wschód, w przyszłości zagospodaruję zachodnią połać i miałem we wrześniu 98,9 kWh/1kWp. lipiec 139,4 sierpień 123,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 03.10.2020 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 (edytowane) Jak ty to zrobiłeś że z 9,92kWp osiągasz 11kW mocy? Jaką tam miałeś temperaturę w trakcie śrubowania rekordu ? Masz rewelacyjną sprawność, żeby we wrześniu przy osłabionym słoneczku pyknąć 110% nominalnej mocy paneli. U mnie maks. we wrześniu co zobaczyłem to 86% sprawności elektrowni i za cały miesiąc 109kWh/1kWp Nie wiedziałeś że on ma najlepsze panele najlepszy falownik a firmy to się licytowały pod jego oknem która zrobi tę instalację najtaniej i najszybciej? Stanęło że zrobił mu to Columbus za 25000 PLN za rekomendacje na piśmie. My to żuczki jesteśmy i biedaki więc bądź uprzejmy przeproś Pana że śmiałeś wątpić w jego uzyski, życz dużo szczęścia i pomyślności wszelkiej. Hej! A nie wiem jak to się udaje - może dobry kąt nachylenia i kierunek wprost na południe, brak cienia... Chyba to się złożyło na ten wynik Fajnie jak te słowa poprze się jakimiś wykresami, statystykami z całego miesiąca Nie to że nie wierzę, ale wolę się upewnić. Edytowane 3 Października 2020 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raxon 03.10.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Jak ty to zrobiłeś że z 9,92kWp osiągasz 11kW mocy? Jaką tam miałeś temperaturę w trakcie śrubowania rekordu ? Masz rewelacyjną sprawność, żeby we wrześniu przy osłabionym słoneczku pyknąć 110% nominalnej mocy paneli. U mnie maks. we wrześniu co zobaczyłem to 86% sprawności elektrowni i za cały miesiąc 109kWh/1kWp To proste. Pewnie bylo pochmurno wiec panele zimne, w poludnie wyszlo slonce wiec moc byla wysoka plus chmury w poblizu ktore dodatkowo nieco swiatla odbily. Ja na swoim 4.34 w lipcu widzialem na wykresie ponad 5kw ale to tylko chwilowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 04.10.2020 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 (edytowane) Nie wiedziałeś że on ma najlepsze panele najlepszy falownik a firmy to się licytowały pod jego oknem która zrobi tę instalację najtaniej i najszybciej? Stanęło że zrobił mu to Columbus za 25000 PLN za rekomendacje na piśmie. My to żuczki jesteśmy i biedaki więc bądź uprzejmy przeproś Pana że śmiałeś wątpić w jego uzyski, życz dużo szczęścia i pomyślności wszelkiej. Fajnie jak te słowa poprze się jakimiś wykresami, statystykami z całego miesiąca Nie to że nie wierzę, ale wolę się upewnić. Wolisz się upewnić? Rozumiem, że zakładasz, że kłamię skoro potrzeba ci Tomaszowego dowodu. Z doświadczenia wiem, że to nie dobre założenie To co pisałem o osiągach mojej instalacj to prawda - nie kłamstwo. Wykresami tego niestety nie poprę bo od 2 dni mam dopiero moduł wifi - Jak pisałem wcześniej z 1 dniem września padł mój moduł. Coś znalazłem z pierwszych dni działania instalacji - proszę. Edytowane 4 Października 2020 przez sruba014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 04.10.2020 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 takie piki przy jak widac pochmurnym dniu są normalnie tak jak pisal raxon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 04.10.2020 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Ktoś podnieca się takimi pikami? Liczy się ciągła moc a nie chwilowa po wyjściu słońca zza chmur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.10.2020 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Faktycznie produkcja 11kW buhehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 04.10.2020 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Faktycznie produkcja 11kW buhehehehehe Produkcję liczymy w [PLN], nie w [A]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpalys 04.10.2020 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Produkcję liczymy w [PLN], nie w [A]. A ja do dej pory byłem pewien że w [kWh], a tu taka niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 04.10.2020 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Ktoś podnieca się takimi pikami? Liczy się ciągła moc a nie chwilowa po wyjściu słońca zza chmur. Dokładnie. Mnie interesuje ile (kWh) PV wyprodukowała na dzień, miesiąc, rok. A nie z jaką mocą pracowała. Rzeczą oczywistą jest to że: jak PV robi 70 kWh /dzień to nie pracuje z mocą 2kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.10.2020 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Oczywiście że tak, każdego z nas przestały podniecać chwilowe "piki" bo z 2 chwilowych "pików" po 11kW dziennej produkcji wyszło 26kWh. A tą wartością raczej nie ma sensu się podniecać mając prawie 10kW na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k1krzysztof 05.10.2020 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Panowie jakieś 7 lat wstecz dopisałem sie do forum o kotłach na eko z podajnikiem i tam był szał ,parametry , posuwy , czasy za ile eko i jaki ustawienia i inne tego sprawy .I co , mineło kilka lat i od 1,5 roku nie ma ani jednego wpisu a stron do poczytania 175 . Zalecam spokój tak jak na giełdzie , inwestycja rozłożona w czasie liczy się średnia roczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.10.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2020 Średnia wieloletnia się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszx11 13.10.2020 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Witam. Miałbym pytanko , jak obliczyć ze wskazań licznika energii ile mam zaszparowane na zimę?Od wartości " energia oddana do sieci" odejmuję haracz 20% i od tego co zostało odejmuję wartość " energia pobrana z sieci" Dobrze się za to zabieram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.10.2020 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Witam. Miałbym pytanko , jak obliczyć ze wskazań licznika energii ile mam zaszparowane na zimę? Od wartości " energia oddana do sieci" odejmuję haracz 20% i od tego co zostało odejmuję wartość " energia pobrana z sieci" Dobrze się za to zabieram? Dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 13.10.2020 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2020 indeks w liczniku 2.8.0 - 20% - indeks1.8.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts