Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

a pewnie że takie wyceny były...jak poszukasz po artykułach z tamtego okresu z Muratora i/lub innych redakcji to bez problemu znajdziesz ceny takie i wyższe. Co wcale nie znaczy, że musisz tyle zapłacić...ale o tym przecież wiadomo od dawna. Ja 10 lat temu zapłaciłem mniej niż niższa kwota z twoich widełek...

Stary 3h temu kosztowało 46k PLN a po 3h zdrożało do 80k PLN? FV będzie pokazana czy gówno gadkę z miksera robimy?

Nie ma FV jesteś frajerem, będzie FV 8% będziesz ZDOBYWCĄ!!!???

Na FV fajnie aby było wyszczególnione -odwierty; - pompa ; i montaż.

Domyślam się że tego nie będzie... a dopiero później nazwę cię...

Kim ty dla mnie jesteś, żebym Ci musiał coś pokazywać? Nikim. Kto miał widzieć, to widział. Zresztą jak się ma trochę oliwy w głowie, czego widzę tobie brakuje, to wycen na PC z odwiertami w okolicach 45-50 tyś możesz mieć na peczki. Widocznie żyjesz jeszcze w zeszłej epoce. :yes::lol2:

• Like 1

Kim ty dla mnie jesteś, żebym Ci musiał coś pokazywać? Nikim. Kto miał widzieć, to widział. Zresztą jak się ma trochę oliwy w głowie, czego widzę tobie brakuje, to wycen na PC z odwiertami w okolicach 45-50 tyś możesz mieć na peczki. Widocznie żyjesz jeszcze w zeszłej epoce. :yes::lol2:

Tak czy inaczej nawet 45k to dość dużo. U mnie komplet PW i PV po dotacjach wyszedł 26k. Więc 19k w kieszeni, grzanie i prąd za free. :)

Frajer... pospolity :) I kłamca do tego nie potrafi udowodnić swojej racji

Kim ty dla mnie jesteś, żebym Ci musiał coś pokazywać?
On jest rzeczowym facetem, który jak pokażesz mu tą fakturę to pokornie przyzna że się mylił, że PC gruntowa to nie 80tys jak pisał, ale sporo mniej, i że powyższa "dyskusja" i poziom postów to nie celem odwrócenia uwagi od faktu, że z bliżej nieznanego powodu chlapną głupotą i nie chciał się do tego po męsku z jajami przyznać. Powód nieznany bo przecież my się tu dzielimy dośwaidczeniem i wiedzą a ie kłócimy czy trolujemy.

Frajer... pospolity :) I kłamca do tego nie potrafi udowodnić swojej racji

Ruzmiem, żę Ty swoje "w okolicy 80tys by się udało zmieścić" jakoś udowodniłeś, zwłaszcza żę piszesz to z głowy a wymagasz dowodów od innych.

W sytuacji kiedy ludzie pokazują strony internetowe z ofertami cenowymi. Parę osób napisało ile ich to kosztowało. Wszyscy kłamią, i muszą udowadniać, tylko Twoje wydaje się, niczego nie potrzebuje.

O głupotach na temat zmrożenia dolnego źródła się z litości nie wypowiem :-(

Miej żesz chłopie jaja.

Ja nie staram się udowodnić że gruntówkę można zrobić za 80k PLN, tylko że można to "podobno" zrobić prawie połowę taniej. Ale aby to udowodnić potrzebny jest namacalny dowód.

Of course. Twoja teza nie wymaga dowodów! Tylko to co inni piszą.

Są sobie dwie tezy.

- trzeba mieć 80tys na gruntówkę

- moja gruntówka kosztowałą 46tys,

Jedna teza według Ciebie nie wymaga niczego (jest prawdziwa), dla drugiej rządasz dowodów, których swoją drogą kilka padło powyżej.

To ja stawiam tezę. Gruntówka kosztuje przyznajmnie 150tys, Udowodnij mi, że "podobno" można to zrobić za 80tys. Masz jakiś namacalny dowód? Czy zdaje mi się cyfry z sufitu?

I nie, nie musisz odpowiadać. Wdam się w dyskusję i będę udowadniał żę nie jestem koniem. To była teza retoryczna, mająca na celu pokazanie Twoje jednostronne podejście do dyskusji i zaufania do tego co piszą inni forumowaicze.

Zdrowia.

A żeby być w temacie. Strasznie mizerny ten pażdziernik :-( Będzie 2/3 tego co w 2019, nawet jakby tylko niezłe dni były do końca miesiąca.

Edytowane przez Jastrząb

Za adwokata bpiter79 robisz? Chłop sam się nie może wypowiedzieć?

Jak wsponiałem - zdrowia. Możesz se wyciągnąć wnioski z tego co napisałem, lub nie. Wisi mi to.

W dalsze przepychanki kto kogo broni, kto kłamie, co kto ma komu udowadaniać nie będę się wdawał.

Jak masz zaś jakieś merytoryczne pytania na temat PC, to zapraszam. Użytkuje gruntówkę 10 albo 11 sezon grzewczy (musiałbym policzyć) to się mogę chyba wypowiedzieć.