Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

"brat maja" zapewne

Dokładnie... ;)

- To się powinieneś cieszyć, że "tak dużo". Okolice Zielonej Góry i tylko 36kWh/1kWp

Bez przesady, to jest żadna różnica...

Ciekawe jest to, że gdy porównuję uzysk do osób z forum, to mam zwykle gorsze a gdy porównuję do okolicznych instalacji, to mam podobne lub lepsze...

Dokładnie... ;)

Bez przesady, to jest żadna różnica...

Ciekawe jest to, że gdy porównuję uzysk do osób z forum, to mam zwykle gorsze a gdy porównuję do okolicznych instalacji, to mam podobne lub lepsze...

Też mnie to ciekawi jak porównam z PV monitorem w okolicy to wyniki sa w miarę ok a niektórzy mają tutaj kosmos

No no trzeba słuchać tego co zrobił ciepłą pompę z 2 0dwiertami po 90m za 46k PLN on jest wiarygodny!!! ;)

Piałem wcześniej sam wiercił ręczną wiertnicą, zamiast glikolem zalał solanką a pompę miał od Niemca. Ciekawe po cholerę ludzie kupują T-capy za 35-40k skoro dopłacają 6k i mają gruntówkę? Ciekawe nie

Sąsiad wiercił studnię do podlewania wody 17m zapłacił 4000 zł (bez pompy). ciekawe jak zawołam tę samą ekipę i wyślę Was na negocjancie z Nimi na bank się zgodzą :) Bo ktoś gdzieś kupił pompę za 20k PLN, odwierty wykonali za 10k PLN a reszta robota i zarobek.

Wpadajcie róbcie za tę cenę ja załatwiam klientów i jeszcze zarabiam na tym sporą kasę.

Edytowane przez marcinbbb

To twoim zdaniem nie da się zamrozić DZ? Wystarczy mi w odpowiedzi (Tak lub Nie)

Da się. Ale nieprawddziwa jest opinia, ze strasznie trzeba kombinować i uważać zeby nie zmrozić. Wystarczy dobrze,e policzona instalacja. Przy czym rozumiem ze nasz fachowiec od pomp mial na myśli katastrofalne zmrożenie połączone ze zniszczonym kolektorem. Bo kazde normalne użytkowanie obniza temp dolnego źródła.

Sąsiad wiercił studnię do podlewania wody 17m zapłacił 4000 zł (bez pompy). ciekawe jak zawołam tę samą ekipę i wyślę Was na negocjancie z Nimi na bank się zgodza

1m studni głębinowej (odwierta, rura studzienna filtr)125mm płaciłem 100pln.

Ta sama ekipa u sąsiada przy studni waskorurowej, czyli cienka rura pe40 ofiltrowana i zasypana (pompa tylki ssaca), brała 65pln za metr.

Aha. I faktur Ci nie udostepnie.

Po raz kolejny jak nie potrafisz czegos znaleźć nie znaczy ze tego nie ma.

Kurcze u Was w sklepie chleb duży też 2 PLN kosztuje? I wypłatę też macie 1500 PLN/mc i kupujecie nówki Polonezy Caro?

Słuchaj, to, ze ktoś probował Cie ostrzyć, a ty to łyknołeś jak pelikan luft (80k za gruntówkę :lol2:) nie naczy, ze wszyscy się dają tak czesać. Większość uzywa mózgu i sprawdza ceny w necie :yes:

Kolejny raz pytam po co ludzie kupują T-capy za 35-40k PLN jak wystarczy dołożyć 6k i mieć gruntówkę?

Nie masz racji co do ceny gruntówek. Jeśli nie chcesz przyjąć tego na wiarę, to zleć wycenę - będziesz miał informacje z pierwszej ręki... A wstępne ceny, jak już podawano, są w na stronach firm je montujących...

Z drugiej mańki. Jeżdżę autem, które warte jest mniej niż rocznie płacę za paliwo + ubezpieczenie. Dasz wiarę, że ludzie kupują droższe auta? Po co?