bpiter79 24.10.2020 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Kolejny raz pytam po co ludzie kupują T-capy za 35-40k PLN jak wystarczy dołożyć 6k i mieć gruntówkę? Ich pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.10.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Pytam się po co bawić się w jakieś odwierty, glikole, rurki zwracanie uwagi na temperaturę dolnego źródła. U mnie średnia temperatura nocą w zimę Nie przekracza -1*C: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.10.2020 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Kurcze u Was w sklepie chleb duży też 2 PLN kosztuje?............. 2 zł to za kg chyba wyjdzie i to z dodatkami. Dawno nie liczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 24.10.2020 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Możecie nie syfić wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.10.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 2 zł to za kg chyba wyjdzie i to z dodatkami. Dawno nie liczyłem... Kulibob za 2 PLN to z prądem wyjdzie robiony w domu Te Twoje przepisy muszę w końcu zrobić a jakoś czasu ciągle brak... dziś nazbierane wiadro grzybów i kilka toreb bo nie było już w co zbierać. Taki był wysyp wszystkie podgrzybki 3 blachy suszą się w piekarniku i 22 słoiczki zrobione. Nic mi się już dziś nie chce, siedzę i popijam alcoteca pire fresh 48h i lepiej smakuje niż pachnie po pierwszym gotowaniu. U mnie w piekarni ceny kształtują się następująco 2,4 PLN mały chlebek około 400 max 500g; 0,75kg za 3,4 PLN. I duży za 4,4PLN niewiele ponad 1 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 24.10.2020 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Kolejny raz pytam po co ludzie kupują T-capy za 35-40k PLN jak wystarczy dołożyć 6k i mieć gruntówkę? Stawiam ze z tego samego powodu jak Ci co kupuja gruntówki za 80tys - braku umiejętności znalezienia lepszej oferty. Bo internet pokazuje taka sama pompe tcap za 20 i za 40k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.10.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Stawiam ze z tego samego powodu jak Ci co kupuja gruntówki za 80tys - braku umiejętności znalezienia lepszej oferty. Bo internet pokazuje taka sama pompe tcap za 20 i za 40k. W takim razie bez problemu wskażesz Panasonica Tcap 9kW na R32 za 20k PLN:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 24.10.2020 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 W takim razie bez problemu wskażesz Panasonica Tcap 9kW na R32 za 20k PLN:) Absolutnie nie zamierzam Ci nic wskazywać! Jak pisałem nie lubie sie kopać z koniem a ide o zaklad ze byś znalazl literówkę w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.10.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Kulibob za 2 PLN to z prądem wyjdzie robiony w domu . O tym mówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.10.2020 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Absolutnie nie zamierzam Ci nic wskazywać! Jak pisałem nie lubie sie kopać z koniem a ide o zaklad ze byś znalazl literówkę w ofercie. Kuźwa pierwsze wrażenie, które sam sobie zapodałeś, i zawaliłeś. Nie zamierzam... idę o zakład i teorie spiskowe a faktur jak nie było tak nie ma. Ja też nie lubię się kopać z kimś kto coś założył za 46k PLN ale udowodnić tego nie może... Ja wiem że u Was w Kraśniku paliwo kosztuje 2PLN/l... rozumiem. Weed kosztuje 15PLN/g a bimber to za darmo rozdają bo taniej wypić niż zrobić. A może to Wy na lewusa robicie i udowodnić nie możecie... Bo kumpel od piwa przyjechał i zrobił a faktury nie dał... może tu jest problem? O tym mówie Prawdę prawisz czasem nawet taniej bo zaaplikujesz 6 bochenków do 1 piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 24.10.2020 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 W takim razie bez problemu wskażesz Panasonica Tcap 9kW na R32 za 20k PLN:) Raczej nikt nie wskaże T-Cap na R32 bo go nie ma na tym gazie. 20PLN to sama pompa i to w naprawdę dobrej cenie, lecz + montaż i części. Po za tym ta PC podlega pod F-gazy i nikt ci nie sprzeda bez podania uprawnień . No chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.10.2020 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2020 Raczej nikt nie wskaże T-Cap na R32 bo go nie ma na tym gazie. Bo zmienili nazwę na: Panasonic Aquarea HP z serii J ???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 25.10.2020 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Kuźwa pierwsze wrażenie, które sam sobie zapodałeś, i zawaliłeś. Nie zamierzam... idę o zakład i teorie spiskowe a faktur jak nie było tak nie ma. Ja też nie lubię się kopać z kimś kto coś założył za 46k PLN ale udowodnić tego nie może... Ja wiem że u Was w Kraśniku paliwo kosztuje 2PLN/l... rozumiem. Weed kosztuje 15PLN/g a bimber to za darmo rozdają bo taniej wypić niż zrobić. A może to Wy na lewusa robicie i udowodnić nie możecie... Bo kumpel od piwa przyjechał i zrobił a faktury nie dał... może tu jest problem? Prawdę prawisz czasem nawet taniej bo zaaplikujesz 6 bochenków do 1 piekarnika. Faktura caly czas jest, tylko ty jej nie zobaczysz, bo na pewno czcionka ci się nie spodoba :D i będzie problem, ze nieprawdziwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 25.10.2020 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Faktura caly czas jest, tylko ty jej nie zobaczysz, bo na pewno czcionka ci się nie spodoba :D i będzie problem, ze nieprawdziwa Jeśli własną fakturę kwestionujesz to coś to musi znaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtekpll 25.10.2020 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Cześć wszystkim. Mam fotowoltaikę od dwóch tygodni. Dziś jest pierwszy dzień, gdzie niebo jest bezchmurne i mogę popatrzyć na równa produkcje. I mam pytanie do wieloletnich użytkowników jaka powinna być produkcja w tym okresie roku. Ja mam 7,1 kWp i w południe produkcja jest tylko 3,67 kWh. Czy to normalne, czy to jednak za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.10.2020 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Czy to normalne, czy to jednak za mało? Nie to nie jest normalne !! trzeba interweniować u producenta paneli:yes: Żartuję - jak najbardziej normalne i tak będzie coraz słabiej i mniej energii - aby było więcej musi być naprawdę czyste i bezchmurne niebo i chłodno na zewnątrz. Obserwuj i się ciesz , że w ogóle działa, Sam zobaczysz jak to wszystko się zachowuje z biegiem czasu, a za rok zapomnisz , że tam jest, taka jest kolej rzeczy przyzwyczaisz się na razie będzie Cię cieszył każdy bezchmurny dzień. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.10.2020 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 Jakby popatrzeć na uzyski tego miesiąca to kiepsko się prezentują w porównaniu do ubiegłorocznych....ale już roczne całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtekpll 25.10.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2020 ]Trochę za mało danych. 1. Jaki azymut 2. Jakie nachylenie 3. To południe to dzisiejsze czy wczorajsze. Dach płaski. Skierowane na południe. Nachylenie 17 stopni. I to dziś, gdzie jest pełne słonce bez żadnych chmurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 27.10.2020 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2020 za październik do dzisiaj 51 kwh z 1 kw mocy moich paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 28.10.2020 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2020 za październik do dzisiaj 51 kwh z 1 kw mocy moich paneli. U mnie będzie 2/3 pazdziernika 2019, o czym pisałem gdzieś wyżej. Raptem 40KWh/kWp na dzisiaj. Instalacja prawie na zachód, plus drzewko do wycięcia, które o tej porze roku niestety włazi popołudniami na dach. Generalnie 2020 szacuje na ~4% gorszy niż 2019 gdyby listopad i grudzień były takie jak przed rokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts